6 фитнес съвета от треньорите на Холивуд

Намерете тренировка, която ви стимулира
15 авг 2022 21:09, Михаела Лазарова
0
6 фитнес съвета от треньорите на Холивуд
Снимка: Getty images

Когато говорим за перфектни тела и лица, всички се сещаме за Холивуд... Изглежда там времето тече по различен начин, защото сме свидетели как актриси и актьори изглеждат зашеметяващо, без значение от възрастта. Знаменитостите са мерило за красота, и всички ние, малко или много се сравняваме с тях още от детските си години. Когато пораснем обаче разбираме, че зад небивалия успех и милионите долари в сметката стоят неимоверни усилия, спартански режим, специални диети и упражнения. Има ли шанс поне за малко да се докоснем до магията на Холивуд и да разкрием част от тайната на перфектната форма? Да! Можем да направим това, като получим съвети от най-добрите в бранша – а именно – треньорите на знаменитостите. Кои са те и какво имат да ни кажат? Нека разберем.

Джилиан Майкълс

Нейната биография е зашеметяваща – бизнесдама, автор, треньор, ментор в предаването “The Biggest Loser” на телевизия NBC, тя дори има и свое собствено реалити шоу. Във фитнес средите я наричат “легенда” - и това не е случайно – тя демонстрира завидни сила, енергия и форма за своите 48 години. Известните личности, които ѝ се доверяват са Пинк, Джулия Робъртс, Аманда Пийт, Сара Полсън и още много други. Какво ни съветва тя?

Следете пулса си

Ако правите високоинтензивни тренировки, пулсът ви трябва да е от 80% до 85% от вашето максимално ниво на пулс (maximum heart rate или MHR). Можете да го изчислите като извадите възрастта си от 220. (Ако сте а 30 години – 220-30=190). За да сте сигурни, че тренирате по възможно най-добрият начин за себе си, целта е пулсът ви да е 80%-85% от 190 – или някъде около 152 удара в минута. Тук говорим за интензивни тренировки от типа на вдигане на тежести, високоинтензивни кръгови тренировки (HIIT), кръгови тренировки. Накратко – упражнения с висока интензивност, но не голяма продължителност (не повече от 30 минути, без да броим загрявката). Колкото по-ниско интензивна е една тренировка – толкова по-продължителна може да е. По правило, високоинтензивните тренировки не бива да са повече от 5 часа седмично. Трудно е да “прекалите” с нискоинтензивните тренировки (разходка, леко изкачване), но все пак, те трябва да са някъде около 12 часа седмично.

Разнообразявайте тренировките

Джилиан Майкълс казва: ”Това е всъщност много, много важно”. Смесването на различни по вид тренировки е от съществено значение, тъй като това ще ви предпази от наранявания, понеже ще извършвате различни, а не еднообразни движения. Освен това, ще ви помогне да се предпазите от т.нар. “плато” (период на застой), защото при смяна на вида тренировки, тялото се принуждава да се адаптира, като по този начин мускулатурата се развива.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: фитнесспортотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари