Нова година - време за отслабване. Кои правила да спазвате?

Заложете на качествена хидратация
6 яну 2023 23:10, Иванка Гъркова
6
Нова година - време за отслабване. Кои правила да спазвате?
IStockphoto

2023 г. дойде и много от нас започнаха с плановете за отслабване. Да не говорим, че едно от нещата в списъка за следващите месеци, е ходенето на фитнес. Но реалистична ли е тази цел, която си поставяме? Според някои специалисти по хранене, понякога твърде голямата стъпка напред води до разочарование и провал.

Според треньора Джес Еванс, в началото на годината е хубаво да планувате добре какво да ядете, похапвате и спортувате, мислейки в по-дългосрочен план. Ето защо тя дава пет правила, които да следвате, за да имате успех. Иначе, ако смятате, че за един месец ще спрете вредните храни и ще влезете във форма, бързо ще ви мине мотивацията.
 
„Би било невероятно, ако спазвате и петте правила за новата година, но не е нужно, за да сте здрави. Изберете две или три и ги овладейте за няколко месеца. Това е солиден навик, към който постепенно можете да добавите още един“, казва специалистът.
 
Според Еванс всяко подобрение към менюто и седмичния режим за хранене и тренировки, е стъпка напред в правилната посока.
 
Ето 5 здравословни правила за отслабване, които да следвате през 2023 г.:
 
Седем до осем часа сън всяка нощ
 
Качественият сън е от съществено значение за вашето тяло. Ако го нямате, не ще постигнете резултатите, които очаквате във фитнеса. „Когато разберете повече за функциите на тялото, оптимизирани от качествен сън, става по-лесно да дадете път на приоритетите. Липсата на сън повишава нивата на кортизола ни, което може да ни накара да преяждаме през деня“, казва Еванс.
 
Инструкторът посочва, че чувството на умора след лош нощен сън ни прави по-склонни да пропускаме фитнеса или да тренираме некачествено, което не ни носи ползи. А ако се натрупат няколко безсънни нощи, това пречи на организма да обработва правилно инсулина и води до напълняване.

Повече вода
 
Хидратацията е най-доброто, което да направите по пътя към вашето отслабване. Чрез нея ще насърчите детоксикацията на тялото след празниците. А това ще помогне на храната да се придвижва по-лесно по червата и ще насърчи метаболизма.
 

Отслабване през 2023: Трябва ли да следвате лъвската диета?

Фастинг – тайната за отслабване на Илон Мъск

Звезден фитнес: 5 тайни за отслабване на Адел

Вместо да пиете кафета и енергийни напитки, наблегнете на повече вода – до два литра на ден. Така ще консумирате по-малко калории, което помага за предотвратяване на наддаване на тегло, добавя треньорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ви едно правило за отслабване - надигнете си дебелите *** от фотьойла и правете нещо
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достатъчно е да не ядете сол и натриев глутамат (кайми, салами, хляб, бульони, вегети), натриев цикламат (нутра суит, подсладител), натриев захарат (захарин) и натриев бензоат (консерви). Не сме пушена сланина, за да трябва да се осоляваме. Солта вече я пишат по етикетите, другите източници на натрий обаче трябва да се разгадават. Дневната доза сол е едва 1,5 грама.
2
1
 
7
 
! Отговори
Нова гадина преди 1 година
Докато си платите зимните сметки за ток и парно и си погасите кредитите за Коледа и Нова година, гарантирано ще отслабнете.
1
4
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Яжте от всичко по...малко,а ако е от едно по...много.