10 проблема във връзката, които доказано водят до изневяра

Тези причини могат да ви донесат разбито сърце
12 яну 2024 22:53, Теодора Драгоева
57
10 проблема във връзката, които доказано водят до изневяра
Снимка: iStock

Изневярата в отношенията е сложен и често болезнен проблем, пред който са изправени много двойки. Докато актът на изневяра е лично решение и отговорност, определена динамика на връзката може да създаде среда, в която е по-вероятно да се случи изневяра. Това, разбира се, не извинява въпросното непростимо поведение.

Освен това си струва да споменем, че не всяка двойка, която преживява изолиран акт на изневяра, прекратява връзката си. Някои двойки намират това за непреодолим проблем. Други обаче работят усилено, за да разкрият причините за тази лоша преценка и след това да възстановят отношенията  си от нова основа. Не е задължително да има правилна или грешна реакция след инцидент с изневяра – всяка двойка преживява ситуацията различно.

А ето и кои са 10-те неща, вид поведения, които могат да накарат партньора ви да изневери или пък да тласнат вас към обятията на друг човек:

1. Липса на емоционална интимност

Емоционалната интимност носи във всяка връзка дълбоко усещане за връзка и разбирателство между партньорите. Проучване, публикувано в Journal of Sex & Marital Therapy, установи, че липсата на емоционална интимност е важен признак за бъдеща изневяра. Когато хората се чувстват емоционално откъснати от партньорите си, те може да потърсят тази връзка другаде.

2. Сексуална неудовлетвореност

Сексуалното недоволство е друг основен фактор, който може да доведе до изневяра. Списанието „Архиви на сексуалното поведение“ съобщава, че хората, които не са доволни от сексуалните си връзки, са по-склонни да изневеряват. Това неудовлетворение може да произтича от несъответствие в либидото, сексуалните предпочитания или липсата на сексуална активност.

Кои са другите причини, които водят до изневяра, четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: изневяра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тренира в секса. За самочувствие.
35
1
 
1
 
! Отговори
ofe4 преди 3 месеца
До Христо: Ти си пълен рогоносец пич! Скоро пак ще се чешеш между рогата!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Говори за изневяра, докато при него живяла друга жена Това не го разбирам.
33
4
 
3
 
! Отговори
Баба Гица преди 3 месеца
Моят деду след години мирно съвместно съществуване тръгна по жрици с един негов приятел. Уж му ги уреждал и избирал, ама само да гледа му омръзнало и почнал да ги и попробва. Иначе честен да ми сподели как му свирела поне една без ***. После иска и у дома, ама след жриците как да се прежаля? После ходих да се тествам да не ми е лепнал нещо, но никогаж човек не мож знай на 100%. След този случай не мой да очаква 100% вярност, която до тогаз имаше. Сегаж веч се кротна.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жените са за геювете!
31
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
Аз проблем с брака нямам. 30 год живея с жена от жълтата раса,прекрасен човек,и страхотна домакиня.
30
0
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 месеца
Колко елемента се правите на специалисти тука бе, че май сте двама трима...най много четирима
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 40 Наистина и мъжете бягат, но има всъщност статистика от САЩ. Към 20-30% от мъжете признават(което е ясно, че бая крият), че няколко години след сключване на брака или раждане на дете жените почват да отказват секс с тях. Но там общо взето жените хойкат като луди докъм 30, после всеки мъж не им стига и удрят на изневери и 70% от разводите се инициират ох жените, останалите често са заради изневяра на жената. В Испания 90% от браковете стигат развод пак откъм жените иницииран.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Елица Ами, погледни какви са масово жените над 35-40 и сравни с мъжете. От години мъжете масово ходят на фитнес и т.н. При жените е обратното като тенденция, че даже и 20 годишните масово са с тегло бая над нормата и честно казано някои и мърляви. Най-чудното е като жена 160см 90 кила, безработна или работеща за 1000лв тръгне да обяснява как иска мъж 2 метра с плочки на корема и да изкарва по 50000 на месец. Нищо против жените, ама социалните медии ви подлудиха.
27
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха преди 3 месеца
До Анонимен 16 Кой ти каза, че жените, напълнели с по 30-40 кг са се отазали от секса? Възможно е мъжете на такива жени вече да не ги харесват и да им отказват секс. Тогава тези женички си намират по някой по-сговорчив.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Биби Всъщност статистиката те опровергава. В САЩ масово младите жени имат десетки партньори преди брака. Към 2025 се очаква 40 до 50% от жените над 40 да са самотни. Имат към 40% самотни майки. Разводите са 70% инициирани ог жените, които са недоволни от мъжа, с който "са се кротнали и са снижили критериите", защото вече над 30 почти никой не ги иска. По статистика жена мине ли над 5 пъртньора, вероятността за развод спрямо женените девствени скача 7-8 пъти(Явно й се хойка после повече.)
25
5
 
11
 
! Отговори
Отврат преди 3 месеца
Тия от Днес, всичките смърдят на паламуд.
24
5
 
6
 
! Отговори
Паламудения Джо преди 3 месеца
Имам цех за пушен паламуд, приемам поръчки.
23
2
 
6
 
! Отговори
До анонимен 30 преди 3 месеца
Паламуда е много уханна риба. Върви с бяло вино.
22
2
 
3
 
! Отговори
До "за пример&q преди 3 месеца
Ами сигурно не са се карали пред теб.
21
2
 
13
 
! Отговори
За пример! преди 3 месеца
Моят баща е на 86, а мама е на 82 и до ден днешен не съм ги чул да се карат или спорят. А са заедно вече 60 години.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всяка форма на злоупотреба разрушава една връзка. Ако ощетена страна реши да прекрати връзката, със сигурност, който злоупотребява ще го обяви като изневяра. Обратно има случаи, когато зад лъжливи обяснения в любов се крие изневяра.
19
8
 
10
 
! Отговори
Христо преди 3 месеца
Жена ми ми е изневерявала. Каза ми поради какво причина го е направила като и видях чатовете във Фейсбук и ми обясни през сълзи как съм я наранил като съм отишъл с приятели да пием бира вместо да остана с нея когато е преживявала тежък емоционален проблем. Осъзнах вината си и простих. Сега сме едно щастливо и гледащо напред семейство с две прекрасни деца на 5 и 7 години.
18
5
 
15
 
! Отговори
Биби преди 3 месеца
За да няма изневери в едно семейство, трябва и мъжът и жената да се наживеят докато са млади и имат много връзки и партньори преди да се съберат и да направят семейство. Така ще са се находили и ще се кротнат вкъщи.
17
5
 
14
 
! Отговори
АН преди 3 месеца
Тя парантията се разчекнала с половиния квартал, а ми се прави на скромна и недостъпна! Ужас!