10 проблема във връзката, които доказано водят до изневяра

Тези причини могат да ви донесат разбито сърце
12 яну 2024 22:53, Теодора Драгоева
57
10 проблема във връзката, които доказано водят до изневяра
Снимка: iStock

Изневярата в отношенията е сложен и често болезнен проблем, пред който са изправени много двойки. Докато актът на изневяра е лично решение и отговорност, определена динамика на връзката може да създаде среда, в която е по-вероятно да се случи изневяра. Това, разбира се, не извинява въпросното непростимо поведение.

Освен това си струва да споменем, че не всяка двойка, която преживява изолиран акт на изневяра, прекратява връзката си. Някои двойки намират това за непреодолим проблем. Други обаче работят усилено, за да разкрият причините за тази лоша преценка и след това да възстановят отношенията  си от нова основа. Не е задължително да има правилна или грешна реакция след инцидент с изневяра – всяка двойка преживява ситуацията различно.

А ето и кои са 10-те неща, вид поведения, които могат да накарат партньора ви да изневери или пък да тласнат вас към обятията на друг човек:

1. Липса на емоционална интимност

Емоционалната интимност носи във всяка връзка дълбоко усещане за връзка и разбирателство между партньорите. Проучване, публикувано в Journal of Sex & Marital Therapy, установи, че липсата на емоционална интимност е важен признак за бъдеща изневяра. Когато хората се чувстват емоционално откъснати от партньорите си, те може да потърсят тази връзка другаде.

2. Сексуална неудовлетвореност

Сексуалното недоволство е друг основен фактор, който може да доведе до изневяра. Списанието „Архиви на сексуалното поведение“ съобщава, че хората, които не са доволни от сексуалните си връзки, са по-склонни да изневеряват. Това неудовлетворение може да произтича от несъответствие в либидото, сексуалните предпочитания или липсата на сексуална активност.

Кои са другите причини, които водят до изневяра, четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: изневяра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
7
 
! Отговори
Елица до 16 преди 3 месеца
Това важи и за двата пола. Извинявам се, че не бях ясна. Разбира се, че ако мъжът напълнее, а жената е атлетична и слаба ще му бие шута, и обратното. Разбира се, че ако мъжът само прави кариера, а жената не прави, трябва да и бие шута.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 15 А какво според теб са амбиции да изкарва пари? Средната заплата според НСИ е 200лв бруто. Според НАП хората с над 5000 са под 100000, а с над 10000 са примерно 10ина 000 в цялата страна. Ти освен да се продадеш на богат мъж какви амбиции имаш? Колко получаваш? Ако взимаш 1000, а той 2000, то той явно е над теб по амбиции и развитие на кариера.
14
1
 
16
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Жената до мен, ако чете и вярва на dnes bg - директно отивам да спя при съседката. :)
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един ходжа ми викаше- нищо, че си християнин, ти си мъж и можеш да имаш едновременно и пет жени, ама жената само един мъж има право да има, иначе ша гори в Ада.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Елица А какво да кажем за жени напълнели с по 30-40 килограма, отказващи секс, нерастящи в кариера, харчещи заплатите си само за себе си и оставили къщата на мъжа? Дето не могат или не искат да готвят, перат и т.н.? В нета е пълно с разведени жени, дето се чудят как да си намерят мъж. Много претенции имат жените в наши дни, но рядко дават нещо на мъжете. Свестните да са 10ина%.
11
12
 
8
 
! Отговори
До свидетел преди 3 месеца
Ами ако е някой мухъл без амбиции и реални шансове да изкарва много пари, какво да го прави? Да дондурка още едно дете ли?
10
7
 
15
 
! Отговори
Свидетел преди 3 месеца
Мой приятел преди 4 години правеха сватба с уж жената на мечтите му. Преди една година им се роди и дете-момиче. Октомври месец жената духнала с някакъв във Франция и вече никаква я няма. А имат брак, сватба правеха. Уж! Остави самотен баща с едногодишно детенце. Това са жените са ужас!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изневярата предполага лъжа. Липсата на обич не е изневяра. Защо се и случило това е друг въпрос.
8
12
 
12
 
! Отговори
Ирина преди 3 месеца
Бях в командировка в Лондон. Там се запознах с един колега, много расов чернокож мъж. Покани ме една вечер на ресторант да отидем и да обсъдим бизнес стратегии. Не знам как стана, но се озовахме в хотелската ми стая голи. Беше толкова гореща нощ, а долу беше супер надарен. Продължихме да го правим и в следващите дни до полета ми обратно към София. Ами, от тогава, видях какво е задоволяване и разбрах, че мъжът ми никога не ме е задоволявал. Сега съм в постоянно търсене на мъже да ме задоволят.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не пренебрегвайте втория от изброените проблеми.
6
17
 
8
 
! Отговори
Елица преди 3 месеца
1. Напълняване, 2. Оплешивяване, 3. Липса на амбиции да се развива работата и да изкачва кариерната стълбица, 4. Липса на амбиции да започне успешен бизнес в технологичният бизнес, 5. Оставане без работа
5
4
 
14
 
! Отговори
Пропуснато е нещо преди 3 месеца
Много хора, особено жени, изневеряват (по-точно казано, прелюбодействат) за отмъщение. Когато разбере, че човекът, на когото тя е вярна приятелка или съпруга, пилее мъжката си сила в скутовете и на други жени и на всичко отгоре с тези свои кръшкания я прави смешна в очите на околните, тя ляга с някого макар и само веднъж и по този начин се чувства удовлетворена. Не всяка постъпва така, но не са малко и онези, които го правят. Най-често вършат това тайно, а не демонстративно както мачовците.
4
3
 
13
 
! Отговори
До Пешо преди 3 месеца
Абсолютно.
3
17
 
9
 
! Отговори
Ваня преди 3 месеца
Моят оплешивя и напълня. Предупредих го първи път да отслабне и да му порасте нова коса. Нищо не направи. Втори път го предупредих, пак нищо. Ами, хубаво отидох и му изневерих с един мой колега. Сега всяка седмица му изневерявам, а той пълнее и оплешивява. Заприличал е на поничка и всеки ден му се подигравам.
2
25
 
5
 
! Отговори
Катя преди 3 месеца
Тъй като моят не носи достатъчно пари, му изневерих. Заслужава си го и искам да се стегне малко и или да стане програмист и да взима над 12 хиляди на месец или да развие печеливш бизнес. Не мога да съм вярна на мъж, който печели само 6 хиляди лева на месец и ми се жалва как трябвало да работи на 2 работи за да изкарва тези пари. Такъв е смотан.
1
7
 
8
 
! Отговори
История преди 3 месеца
Едно време на село моята леля се беше омъжила за един уж богат. Много я тормозеше, изневеряваше. Баба ходеше по ходжи, врачки, да му правят магии да умре. Накрая човекът се чатласа, па беше млад, помня рисуваше кръстове по снимките и по стената, по лудници го водеха, ама не се оправи и накрая се висна, на тавана една вечер. Трагедия!