Отива една жена при лекаря

Зад шеговитото заглавие, напомнящо начало на изтъркан виц, се крие един от най-любопитните нови европейски романи
11 юни 2009 14:58,
8
Отива една жена при лекаря
Корица: Жанет 45

Публикувана за първи път от издателство Podium в Холандия, "Отива една жена при лекаря" става бестселър на годината.

Героите й Стейн и Кармен са модерна двойка – млади, здрави, богати и със собствен бизнес, горди родители на едногодишната Луна.

Не им липсват пари и приятели, живеят като богове в Амстердам. До момента, в който на Кармен й откриват рак.

От истински купон животът им се превръща в непрестанно висене по доктори и болници. Докато красивата и изпълнена с оптимизъм Кармен се подлага на химиотерапия и облъчване, хедонистът Стейн се потапя в удоволствията на нощния живот и жените на Амстердам.

„Отива една жена при лекаря” е разказ за смъртоносна болест, лишен от безвкусна показност и фалшива сантименталност.

С директен и прям стил, който подобно на диагнозата удря като с чук, без срам, но и без театралничене и винаги с чувство за хумор, авторът успява още от първите страници да грабне читателя и да извика сълзи в очите му.

С развитието на болестта разстройващите ситуации в болниците, проницателните описания на лекари и терапевти се редуват с много сърцераздирателни моменти.

В същото време „Отива една жена при лекаря” е сам по себе си една ода за любовта.

Този роман ще накара дори заклетите циници да пролеят по няколко сълзи и в крайна сметка е жизнеутвърждаващ и оптимистичен.

Авторът му Реймънд ван дер Клюндерт (роден през 1964 г.), известен сред приятелите си като Рей Клуун, се занимава с маркетинг, преди да стане писател.

През 2001 съпругата му умира от рак едва на 36.

Клуун заминава с тригодишната си дъщеря Ева за Австралия и написва „Отива една жена при лекаря”.

Книгата продава над 600 000 копия в Холандия, където оглавява класациите по продажби повече от 70 седмици, като в момента продължава да е номер едно.

За романа си Клуун споделя: "Някои казват, че съм най-големият задник в Западното полукълбо. Други ме наричат новия месия на любовта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 14 години
Може пък човекът образно да е говорил, знам ли... Въображение се иска, какво се захващате за всяка дума? Съветът ми е първо да си поправите грешките в постингите, а след това да седнете да напишете по една книга и вие. Като ги свършите тия две хубави неща, ще ви чакаме меродавните мнения с нетърпение :-)
6
0
 
0
 
! Отговори
нямам преди 14 години
?
5
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Четем, четем, затова знаем, че след "май", ако не е месец, има запетая. А тия хуйовини, с Източни и Западни полукълба, ще да са творение на идиотизирани western-centric интелектуалци, които изобретяват деления, несъществуващи в природата. Щото, нали, ако си избера единия край на Великата китайска стена за начало на броенето на меридианите, какво ми пречи да река, че Китай е силно западен? Климатичните особености, може би, едва ли не...
4
0
 
0
 
! Отговори
LI неанонимна преди 14 години
http://publishing-su.blogspot.com/Пък западното и източното се делят от Гринуичкия меридиан, казват.Язък за трите ти висши... Гордост си за министър Вълчев, сигурно по негово време си ги завършил!А извън географията - книгата си струва. Май малко книжки четете...
3
0
 
0
 
! Отговори
petrova преди 14 години
Има знаменит роман с подобен сюжет - "Живот на замем" ("Небето няма избраници") на Е.М. Ремарк. Дано и новият роман е на същото ниво.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как да чета книга на инТЕЛЕгент, живеещ в Западното полукълбо
1
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Аз знам за Северно и Южно полукълбо. Казват, че ги делял Екваторът. Западното и Източното са ми силно непознати. Тюх, за какво ги учих тия 3 висши...