Коледни страсти от екрана

Филмите, които не трябва да пропускате по празниците
23 дек 2012 15:39,
20
Коледни страсти от екрана
Снимка: outnow.ch

Коледните празници са свързани с много ядене, пиене, роднини и почивка. И тъй като всеки от вас ще се озове по някое време пред екрана на телевизора или лаптопа и ще иска да разпусне, ви предлагаме десет коледни филма, които ежегодно намират място коледната програма – телевизионната или вашата лична. Комедии, романтика, екшън и фентъзи – има за всекиго по нещо. А ето ги и тях"

Коледна ваканция - National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Това е филм, който ще ви накара да припаднете от смях. Без значение колко пъти сте го гледали, той си остава истински шедьовър в комедийния бранш.

Тази година Кларк Грисуоулд (Чеви Чейс) се е зарекъл семейството му да се наслади на „най-страхотната и забавна семейна Коледа".

И преди да успеете да мигнете дори, той вече е украсил покрива с цели 25 000 лампички! Следват експлодираща пуйка на масата, специален отряд за бързо реагиране, който е обградил къщата и още много смях и настроение. Истинска празнична веселба!

Коледни страсти от екрана
Снимка: outnow.ch

Елф (2003)

Ако още имате колебания (или децата ви) а съществуването на чудати същества, които правят Коледата възможна, то не пропускайте да гледате „Елф".

В коледната вечер, едно бебе пропълзяло в торбата с подаръците на дядо Коледа и се оказало на Северния полюс. Отгледан от татко Елф (Боб Нюхарт), Бъди (Уил Ферел) стига до прозрението, че не е точно като останалите елфи. Решен да открие къде му е мястото, Бъди се впуска в търсене на истинския си баща – в Ню Йорк!

Там той открива, че биологическият му баща не е особено добър човек и че на хората им липсва коледно настроение, което не е добре за Дяди Коледа и решава да промени това.

Чудо на 34-та улица - Miracle on 34th Street (1994)

Още малко коледно настроение и на-вече чудеса, защото сега е времето да мечтаем!

Малко момиченце открива, че мечтите наистина се сбъдват ако истински вярваш. 6-годишната Сюзън има колебания относно появата на Дядо Коледа. Нейната майка и е казала "тайната" за него преди време и тя не очаква да получи най-важните подаръци от списъка си за Коледа. Но след като в универсален магазин среща специален Дядо Коледа, който е убеден, че той е истинския, Сюзън получава най-скъпия подарък от всичко - нещо, в което да вярва...

Сам в къщи (1990)

Може ли да има Коледа, в която да не се посмеем с Маколи Кълкин? „Сам в къщи" е задължителната класика, която не се нуждае от представяне. И макар че тя се сдоби с още четири части, ние ви препоръчваме само първата и втората, където са познатите ви забавни злодеи и разбира се, малкият, палав Кевин.

За една нощ осемгодишният Кевин Макалистър (Маколи Кълкин) става господар на къщата. В суматохата около заминаване на коледна почивка, семейството на Кевин случайно го забравя в къщата и той се заема с празничната й декорация.

Но малчуганът не украсява стаите с гирлянди и елхови клонки. Той се подготвя да посрещне с безброй капани-изненади двамата смотани крадци, които се опитват да проникнат в дома му.

Коледни страсти от екрана
Снимка: outnow.ch

Гремлини (1989)

За тези , които си падат и по малко коледни лошотии и зли същества, препоръчваме „Гремлини". Това е комедия с елементи на хорър.

Те не се излагат на светлина, не се хранят след полунощ и никога, ама никога не трябва да се мокрят, защото стават много зли и след това... ще научите, като гледате класиката „Гремлини".

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: филмиколедакласика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименСтрахотен е!!!!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този само християнски празник се отделя непропорционално много внимание! По тази логика би трябвало почти толкова внимание да се отделя на атеистите и на ислямските празници
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Филмите, които не трябва да пропускате по празниците" - хах, няма да ги пропусна ;)
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Love Actually" е най-добрият коледен филм! Всяка коледа си го гледаме!
14
8
 
10
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
А къде са библейските помии, с които ни облъчват всяка година?Ако няма дърт, брадат евреин, който да се дърви на египетски фараон, каква Коледа е това?
13
0
 
2
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
"Лошият Дядо Коледа" и ,може би, "Дядо Прас" (Обаче, въпреки нелошият опит за екранизация, предпочитам книжката :) Иначе, пожелавам весели вински и свински празници на всички, леко с пръжките и ракията, че се задават и именни дни и дано новата година да е по-добра от тази.
12
4
 
11
 
! Отговори
хо преди 11 години
Сам вкъщи ми е толкова втръснал, че не мога да го трая вече. Гремлините и Елфа стават.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кание ще прекара Коледа с клана КардашянИскаме включване на живо!!!!Кардашян Кардашян Кардашян Кардашян Кардашян
10
2
 
17
 
! Отговори
Тракторист преди 11 години
Коледната класика си остава "Умирай Трудно" 1, колкото и да го гледам тоя филм, няма да ми омръзне.
9
15
 
53
 
! Отговори
Анкетата преди 11 години
*** ли ви се струват гореизборените филми?Да +Не -
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Гримлин после сънувам кошмари и се напикавам в гащите :(
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дотолкова никой не влиза в тялото, че вече дори не го правите да е линк, а? :)
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледал съм ги по 320 пъти.. няма смисъл!! Хубаво е да гледаме класики, но това е прекалено!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви имам критериите за хубави филми! Боза!
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка година едни и същи филми. Вече всички ги знаем минута по минута. Не стига че телевизиите преливат от реклами, а дори и не се бъркат в джоба да закупят някой нов филм. От една седмица "Властелинът на пръстена" върви по всички бтв-та и нови-твта, същото е със Сам вкъщи 1 2 3 4, разни други коледни бози и пр. Изобщо нищо не се е променило и както винаги телевизиите все едно участват в много престижен конкурс - "Да се напънем и да изкараме най-смотаната програмна схема за празниците"
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сам в къщи +1
2
3
 
30
 
! Отговори
кич преди 11 години
Едва ли има по-голям кич от гореизброените филми.
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това явно е програмата на БТВ