Прощаваме се с Тодор Колев

Оркестър "Карандила" го изпрати с концерт пред Народния театър
Обновена: 17 фев 2013 19:04 | 17 фев 2013 14:53,
83
Прощаваме се с Тодор Колев
Астор се прощава с Тодор Колев. Снимка: БТА

Днес България изпраща Тодор Колев, а поклонението се провежда в Народния театър "Иван Вазов". Още преди началото на церемонията много колеги, приятели и почитатели на Тодор Колев чакаха пред театъра. После опашката продължи да расте - идваха все повече и повече хора, за да се сбогуват с популярния и обичан артист. Снимки с негови емблематични роли от театъра и киното бяха подредени във фоайето на Народния театър.

Магът Астор, актьорите Татяна Лолова, Анета Сотирова, Иван Петрушинов, Ириней Константинов - директор на театър "София", Петър Попйорданов, Валентин Ганев, режисьорката Бина Харалампиева - директор на Малък градски театър "Зад канала", бяха сред първите, които се сбогуваха с Тодор Колев.

"Тодор Колев е от групата на неповторимите", заяви пред репортери Стефан Данаилов. По думите му актьорът е останал верен на финеса в хумора и враг на простотията и пошлостта. "С него сме заедно още от началото. Спомените ме връщат все към весели и смешни случки. Имало е и спорове, и разногласия, но беше много интересно, честно и откровено приятелство. В последните години не общувахме много, но от тъжните му изявления в медиите разбирах, че нещо се случва с него. Още не е бил болен, но явно е бил огорчен. С песимизъм говореше за случващото се с нас", каза Данаилов.

За председателя на Народното събрание Цецка Цачева Тодор Колев е неповторим талант, човек, влюбен в живота, но с мека тъга, един от най-обичаните артисти от всички поколения. "Не го познавах лично, но е присъствал постоянно в живота ми чрез образите, които е изградил. Цитирам негови любими реплики от филми. Мисля, че би искал, като гледаме филмите му, да чувстваме, че е тук с нас", каза пред репортери Цачева.

"Мислехме, че е самотен, но всъщност не е - ето колко много хора чакат, за да се простят с него", каза актьорът Антоний Аргиров. По думите му Тодор Колев няма да остане "господин за един ден", а за цял живот.

"Стъпките му ще останат да стоят в пясъка, както и на Коко Азарян. Те са моите последни учители. Най-важния урок, който ни дадоха, е как да изживеем живота си", каза младият актьор Александър Димов.

"За мен Тодор е много велик", беше лаконичен Павел Поппандов.

Според Малин Кръстев културата ни осиротява, като си тръгват хора като Тодор Колев. "Отиват си нашите учители, памет трябва да има за тези велики актьори - на това трябва да учим младите. Оставаме ние, за да продължим наученото от големите", добави Кръстев.

Оркестър "Карандила" пък изпрати Тодор Колев с концерт пред Народния театър. Преди години той пръв представил публично състава в своето телевизионно шоу "Как ще ги стигнем. . . ".

"Така оркестърът се прощава с една от най-хубавите усмивки на България. Появата на Тодор Колев винаги извикваше приятна усмивка у хората, което рядко се случва", коментира пред репортери министърът на културата Вежди Рашидов. "Тъжно е, когато си отиват такива хора, но това е кръговратът на живота. Важното е, че Тодор Колев ще остане в съзнанието на хората като голям артист. Той ще продължи да живее и с поколенията таланти, които създаде, а в България винаги ще има таланти", добави Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
31
 
! Отговори
в преди 11 години
ще ни липсва усмивката ти...поклон....Беше ти..(не мога да намеря думи да те опиша)...беше с нас,в наща мизерия,в нашия скапан,***,гаден,мижетурски живот. Беше истински...
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да почива в мир :(
34
19
 
16
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ШУМЕНСКИ СТАЛИНИСТИ А ВИ ГО НАШУКАМ У ТИКВИТЕ СИМЕНТОВИ...!
33
18
 
16
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....СИРОП СААЛЗИ СОПОЛИ...!
32
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поклон, градски!. Обичаме те!
31
2
 
40
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Любим актьор,да почива в мир!!
30
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почивай в мир ... :(
29
2
 
49
 
! Отговори
ПОКЛОН преди 11 години
ДНЕС ПОГРЕБВАМЕ НАЙ-ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ АКТЬОР , КОЙТО ЩЕ ОСТАНЕ В СЪРЦАТА НА ВСИЧКИ С КУЛТОВИТЕ ФИЛМИ И ЧОВЕЩИНАТА СИ!!!
28
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тодор Колев беше много, много голям... Скръбта ми е голяма, почивай в мир, Тодоре!
27
2
 
32
 
! Отговори
С преди 11 години
Не се забравят тези които са давали настроение на всяка празнична програма години наред!Почивай в мир!
26
29
 
14
 
! Отговори
ot 7 преди 11 години
най сигурното нещо, е че ще умра както и вие и това е не оспорим факт , но поне няма да съм затрил хора и цели роди с подлото си държание през комунизма, а тоя *** е същите ви управляват сега и на тях им ближите т-о-п-к-и-те
25
2
 
45
 
! Отговори
До анита преди 11 години
Простаците не могат да долавят тънката пародия. Те приемат Тодор Колев, че е един *** и единствената му цел е да се криви и да прави смешки и да ги забавлява. Тодор Колев никога не е правил смешки. Само че трябва да имаш малко акъл.
24
1
 
22
 
! Отговори
toshko dimitrov преди 11 години
trima toshkovzi rasmiaha bulgaria todor dzivkov todor kozarev i velikiat todor kolev pochivai v mir
23
0
 
35
 
! Отговори
анита преди 11 години
Номер 20,много е тънка границата между гениалната пародия и т.н.,,попфолк''.но трябва да имаш достатъчно интелект и вкус за да я почувстваш
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Специално за злобарите ще им кажа, че ще пукнат като кучета - сами, безполезни. Никой не ви знае, никой няма да научи за вас. Никой няма да ви изпраща. Ще живеете в злоба и ще повръщате от яд. Дано живеете по-дълго време та да се разкъсвате от злоба по-дълго време.
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не си е отишъл. Той е с нас. Просто няма да може да прави повече филми.
20
1
 
31
 
! Отговори
анита преди 11 години
Приятели, не се принизявайте до нивото на номер 7!Пратете към вечността по една усмивка на големия артист !Тошко,обичаме те,твоето място в душите ,спомените и мислите ни е резервирано!Поклон!!!
19
40
 
15
 
! Отговори
Alex преди 11 години
Бащата на чалгата си отиде
18
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 7всички ще си отдем, варненското софиянче от Шумен ще го запомнят милиони,за теб никой дори няма да разбере,ще си отидеш от тоя свят сам със злобата си
17
1
 
25
 
! Отговори
koce преди 11 години
edin ot nai veliki te.njma da te zabravj