Неповторимото от звездния архив на Тери О'Нийл

Великият Тери О'Нийл вади скъпи кадри от 50-годишната си кариера
14 май 2013 16:04,
3
Неповторимото от звездния архив на Тери О'Нийл
Снимка: Terry O'Neill

Някои хора имат късмета рано да открият своята дарба и да я развият. Един от тях е фотографът Тери О'Нийл, който е посветил 50 години на фотоапарата. През това време геният зад обектива е успял да направи кадри на хора, които днес не са между живите, но са истински легенди.

С голяма страст Тери прави познанства и успява да се докосне до личности като Уинстън Чърчил и Одри Хепбърн.

„Впечатлен съм от обема на работата си. Когато спрях да бъда професионален фотограф преди десет години, погледнах в архива си и осъзнах, че всяка снимка, всяка голяма звезда е реалност", казва О'Нийл, цитиран от Daily Mail.

"Започнах като джаз музикант, но бях наистина впечатлен от фотографа Е Смит. Исках да бъда като него и затова приех работа за един уикенд на летището в Лондон, където трябваше да снимам обикновени хора, които се сбогуват с близките си. Там имаше един мъж – Брайън Фогърти, който трябваше да снима звезди като София Лорен. Помоли ме да го покрия за малко и аз веднага приех. След като Брайън загина в самолетна катастрофа, взех неговата работа във вестника. Сред първите ми ангажименти бе да заснема Бийтълс", разказва историята си Тери.

Вижте едни най-интересните му кадри на знаменитости, които никога повече няма да бъдат уловени по този начин, в галерията на Tialoto.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари