Режисьорът на "Под прикритие" Виктор Божинов – в Ню Йорк

Още два български проекта в Седмицата на независимото кино
2 авг 2016 08:44, Петя Славова
0
Режисьорът на "Под прикритие" Виктор Божинов –  в Ню Йорк
Виктор Божинов. Снимка: архив, Булфото

Три български кинопроекта в развитие са избрани за първи път за участие в Седмицата на независимото кино в Ню Йорк (17 - 22 септември) благодарение на сключеното партньорството между So Independent   филм фестивал и Independent Filmmaker Project в САЩ.

Избраните проекти са "Рибена кост" на Драго Шолев, "Възвишение" на Виктор Божинов и "Нанук" на Милко Лазаров. Фестивалът So Independent осигурява престоя в Манхатън на родните продуценти по време на събитието.

Седмицата на независимото кино се организира от Independent Filmmaker Project (IFP) - най-голямата организация за независимо кино в САЩ.

Създаден през 2010 г., фестивалният форум на IFP включва над 100 американски и международни фестивални селекционери и мениджъри, между които представители от Берлин, Кан, Full Frame, Hot Docs, Ню Йорк филм фестивал, New Directors, Ротердам, "Сламданс", "Сънданс", SXSW, Tribeca. Експертите посещават форума всяка година, за да са сигурни, че ще намерят нови продукции и първи ще открият нови таланти по време на Седмицата на независимото кино.

Седмицата е мястото, където режисьори, художници и разказвачи на завладяващи киноистории пресичат своите пътища с хора, които им помагат да движат проектите си напред.

Творците получават финансиране, консултации, разпространение и възможности за участия в международни фестивали. Представителите на световната киноиндустрия откриват нови таланти и идеи.

По време на Седмицата на независимото кино международните участници и зрителите от Ню Йорк имат възможност да видят едни от най-авангардните нови кинопродукции на голям екран.

Форумът е място за истински находки за киноиндустрията със своите 160 творби в развитие, които се представят в рамките на Седмицата всяка година. Селектираните проекти са оригинални и провокативни, с широк спектър от бюджети, жанрове и теми.

Форумът е от две секции - No Borders (сценарии за пълнометражни филми в различни етапи на развитие, кратки и дълги сериали, както и игрални и серийни продукции в постпродукция) и Spotlight - за документални филми и документални поредици в развитие. Неамерикански проекти могат да кандидатстват за форума само чрез своите международни партньори, сред които от тази година е и София Индипендънт филм фестивал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари