"Хари Потър и прокълнатото дете" с 2 млн. копия продажби

Сценариите на театралната постановка купени само за два дни
4 авг 2016 12:00, Петя Славова
0
"Хари Потър и прокълнатото дете" с 2 млн. копия продажби
Снимка: архив, Reuters

Макар и да не са романи, а сценарий за театрална постановка, новата книга за Хари Потър бе продадена в 2 милиона копия само за два дни, оповести "Сколастик", цитирани от Асошиейтед прес.

Още по темата

Това е значително по-малко от продадените през 2007 г. 8,3 милиона копия от "Хари Потър и даровете на смъртта" - последната книга от известната поредица на Джоан К. Роулинг, пише БТА.

"Хари Потър и прокълнатото дете: Част първа и втора" обаче е сред най-бързо продадените творби в историята и с впечатляващ брой продадени копия за сценарий за театрална постановка. Либретото на мюзикъла "Хамилтън" също е сред бестселърите тази година.

Отзивите на критиката за постановката "Хари Потър и прокълнатото дете: Част първа и втора" са противоречиви, но новата творба за момчето с магьоснически способности оглави списъка с бестселърите на сайтовете Amazon.com и Barnes & Noble.com.

Освен това редица предишни творби на Роулинг заеха предни места в същите списъци през последните няколко дни.
Продажбите на електронното издание на "Хари Потър и прокълнатото дете: Част първа и втора", пуснато чрез сайта Потърмор на Роулинг, все още не са оповестени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари