Да се влюбиш в малко момиче: "Лолита"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
9 дек 2016 11:22, Петя Славова
8
Да се влюбиш в малко момиче: "Лолита"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Да заснемеш един от най-провокативните романи в света  като "Лолита“ си е предизвикателство, с което за първи път се захваща Стенли Кубрик, като в сценария му съдейства самият автор на книгата Владимир Набоков.

Години по-късно – 1997 към творбата се насочва и режисьорът Ейдриън Лайн, който поверява главните роли на Доминик Суейн (Лолита), Джеръми Айрънс (Хумберт Хумберт) и Мелани Грифит (Шарлот Хейс).

Сюжетът ни среща с Хумберт Хумберт, който се влюбва в невръстната Лолита и поради тази причина се жени за майка й. Лайн се впуска да изследва гузната съвест на главния герой, който  се опитва да обясни страстта си към малкото момиче с идеята, че тя прилича на неговата неслучила се любов от детството.

Филмът следва стриктно романа, а  героят на Джереми Айрънс като че ли се превръща в истинската жертва на невинната изкусителка Лолита.

Лайн е доказал, че има вкус в заснемането на еротични сцени още с "Девет седмици и половина“ с участието на Ким Бейсингър и Мики Рурк. Той сяда на режисьорския стол и на филми като "Флашданс“, "Неприлично предложение“,  "Фатално привличане“, "Изневяра“,  а в "Лолита“ така и не минава границата на допустимото и в продукцията му няма да има пошли сцени.

Въпреки това филмът е забранен в много страни, а в други се изисква неговото цензуриране.

Гледайте "Лолита“ на 9 декември от 22:10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
5
 
! Отговори
Светнат (илюминат) преди 7 години
Кубрик го видяхме в "Широ затворени очи".Човечецът *** си изпълнява комсомолското поръчение от сатанинската синагога, на която е член от десетилетия.
2
14
 
18
 
! Отговори
Йими преди 7 години
Възхвала на педофилията, още една тухла в стената на нелиберализма, епоеята на разврата, наркоманията и социалното робство
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лолита не е худижествен образ на малко момиче.