И "Сфумато" прокапа

Иска помощ от министър, строители, приятели
Обновена: 9 фев 2017 15:35 | 9 фев 2017 14:35, Петя Славова
2
И "Сфумато" прокапа
Маргарита Младенова. Снимка: архив, Булфото

И "Сфумато" прокапа. Това става ясно от писмо, адресирано до министъра на културата, строителни предприемачи, зрители и приятели.

"В резултат на тежката зима положението с покрива на нашия театър е трагично. Течовете са повсеместни - на Голямата сцена, в Камерната зала и в зала "Ъндърграунд". Водата тече върху кабели и електрически връзки, което застрашава осъществяването на нашите представления.

Падат големи парчета мазилка от таваните в Камерната зала и от шнурбодена на Голямата сцена. Появиха се застрашително големи мокри петна по коридорите и помещенията на театъра", пишат режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев, създатели и ръководители на Театралната работилница "Сфумато".

По думите им, въпреки постоянните усилия на екипа да се справя с положението, последната седмица се е наложило да свалят представления и да връщат публиката си.

Налага се спешен сериозен ремонт на цялата покривна конструкция и отстраняване на щетите, посочват Младенова и Добчев.

Те припомнят, че от дълги години в бюджета не се предвиждат средства за текущи ремонти. А поради методиката на субсидиране на държавните театри и поради некомерсиалния характер на театралната специфика на "Сфумато" е абсолютно невъзможно да се отделят тези средства от сегашния бюджет на театъра.

"Обръщаме се към всички вас с настоятелна молба за спешна помощ, за да не се наложи едно от най-активните и творчески отворени пространства в България и Европа да затвори вратите си за зрители!" - пишат Маргарита Младенова и Иван Добчев.


2
Още по темата: времеСфумато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нали Рашко е бивш съпруг, може да помогне
1
0
 
1
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 3 години
Нема страшно ще се закисне,така казваше един бивш Началник на държавата.