Какво е "Асансьор за пациенти"

Новият филм на Иглика Трифонова на СФФ
16 фев 2017 11:55, Петя Славова
0
Какво е "Асансьор за пациенти"
Снимка: София Филм Фест

Най-новият филм на Иглика Трифонова "Асансьор за пациенти" (2017) ще има премиера по време на 21-вия София Филм Фест.

Продукцията представя историята на двама пациенти, чиято кратка среща в един болничен асансьор може да се окаже съдбоносна.

След работата по предишния си филм "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син", където никой от актьорите не играе на собствения си език, Иглика Трифонова разказва: "Това налагаше педантично придържане към текста и стремеж да изглежда сякаш репликите се раждат в момента, без възможност за каквато и да е импровизация.

Докато в "Асансьор за пациенти" си позволих работа с актьорите в изцяло импровизационен режим. Работихме в голяма възбуда и решихме да отидем още по-далеч - всеки от актьорите вложи в ролята си нещо лично.

Получи се особено, интимно вграждане в драматургията на филма. Актьорите са не само интерпретатори, а и обекти на изследване - същински герои..."

И добавя: "Когато гледам тези моменти, аз се вълнувам. Винаги ще съм дълбоко благодарна на актьорите си за това доверие и съучастие. И винаги се питам – ще открие ли публиката личните моменти? Щастлива бях да работя с известни творци като Христо Гърбов, Светлана Янчева, Бойка Велкова, Ангелина Славова, Йордан Биков и с младите актьори Слава Дойчева, Мак Маринов, Александър Бенев и Тихомир Паунов. Нямам търпение да споделя с публиката актьорското присъствие на тези талантливи хора..."

Дългогодишният продуцент на филмите на Иглика Трифонова - Росица Вълканова, която участва на София Филм Фест и с "Безбог", пълнометражният дебют на Ралица Петрова, спечелил голямата награда на фестивала в Локарно, за пореден път застава безусловно зад сценария на Иглика Трифонова. Оператор е Крум Родригес, а музиката е дело на Васил Гюров.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари