Георги Кадурин: Не трябва да се паникьосваме, а да работим

Как изкуството оцелява в ситуация на пандемия?
14

От началото на месеца отвориха кината и театрите, но при използването на 30% от капацитета на помещенията и при спазването на физическата дистанция. Какво е да правиш изкуство по време на пандемия?

"Трябва да си гледаме работата, колкото се може по-добре. Това трябва да правим ние - тези, които се занимаваме с изкуство. Да не се паникьосваме. И ако може да установяваме връзка със зрителя", каза обичаният български актьор Георги Кадурин в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това е основната задача на изкуството.

"Не виждам някакви нови задачи, че трябва да си поставя театъра. Никога не е било лесно да правиш театър, отстрани изглежда така. Това е един много разностранен труд и физически, и всякак. То е и вид страдание. Покрай пандемията се убеждавам в една моя теза, че изкуството в никакъв случай не трябва да е назидателно", добави Кадурин пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че изкуството не лекува, но те отклонява от сивото ежедневие и винаги трябва да е на отделна планета.

"Коректив е било по време на комунизма, по времето на Хитлер. Трябва да се внимава с назидателността, която може да съществува", допълни актьорът.

Кадурин коментира и предстоящите избори.

"Нормално е да има ниска избирателна активност. Хората са изплашени, стреснати. Театърът винаги се бори за доверие. А доверието в политиката вече се превръща в щампа и в клише, защото се говори от много години, но е факт, че суверенът няма доверие. Всеки ден излиза някакъв факт, който те отвращава от тези хора, а те са спокойни. Те са самодоволни от това, което правят", посочи още той.

Той е категоричен, че хората на изкуството не трябва никога да вярват на политическия елит.

"Бесен съм срещу тези ресторанти, които ги хващат, измислят някакъв номер, за да работят. Бесен съм срещу един кмет, който се хвалеше с едно хоро, което е традиция. То е традиция, когато не е пандемия", каза още Георги Кадурин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добър актьор, ,но нещо не го канят по бг сериалите, а той е един от малкото играещи достоверно.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добър актьор, ,но нещо не го канят по бг сериалите, а той е един от малкото играещи достоверно.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията показа, че ако не сте на държавна хранилка сте живи умрели. И преди кризата рядко някой ви гледаше. Ако не са изкуствено наливаните пари в "изкуството", ще оцелеят само тези чрез които някой сипрепира парите.
4
0
 
0
 
! Отговори
Четете бре михлюзи преди 3 години
До Анонимен 1,2 и 3Образовайте се бе калмуци. Какво ми ревете , сменяте професията и няма да умирате от глад смешници. Ама ти като човек е с две леви ръце заврени в дъто шанса е много малък да се преквалифицирате. Проблема си е ваш.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...обичаният български актьор Георги Кадурин...Аз обожавам новите български актьори, които като се наведат и минават прави между токчето и ходилната част на обувките ми!А той какво работи освен, че е лижещ специалист?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си седят вкъщи крак връз крак?Или както Вергов дава по 10 бона евро дъщеря му да е в частно училище, а лятото у Гърция....Горките! Едвам издържат!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Културата може да почака, първо да се справим с пандемията. Нали така артистчета... Като свърши гювеча от държавата друга песен ще запеете...