Петр Келнер загинал при хелискиинг, бил чест гост в Аляска

При този спорт скиорите се изкачват с хеликоптер до високи върхове
29 мар 2021 11:40,
56
Петр Келнер загинал при хелискиинг, бил чест гост в Аляска
Снимка: БГНЕС

Чешкият милиардер и собственик на bTV Петр Келнер е загинал при хелискиинг, съобщават чешките медии. При този спорт скиорите се изкачват с хеликоптер до високи върхове, до които няма лифтове и се спускат по склоновете. Те са необработени и няма писти. Хелискиингът е измислен в Аляска.

При такова изкачване в Аляска, хеликоптерът се е разбил в глетчер в Аляска, на 50 км източно от Анкаридж. И петимата души на борда са загинали. Хеликоптерът е бил Еърбъс AS350 B3 и се е разбил в глетчера Кник.

Още по темата

Келнер, на 56 г. е загинал заедно с Бенжамин Лароше, също от Чехия, двама от гидовете от Tordrillo Mountain Lodge, където са били отседнали, и пилотът на хеликоптера, пише The New York Times, цитиран от "24 часа".

Има и един оцелял в тежко състояние. Националният борд за безопасност на транспорта започна разследване на причините за катастрофата. Сигналът е бил подаден в 20 ч. в събота – хеликоптерът не се е завърнал от полет и отломки от катастрофата са били видени в глетчера Кник.

Хелискиингът е много опасен екстремен спорт, който привлича търсачите на силни усещания и в който има много малко място за грешки, пише вестникът.

Tordrillo Mountain Lodge предлага на любителите седмични пакети по 15 000 долара на човек, които включват и хеликоптерните чартъри за хелискиинг. Според курорта Келнер е бил чест техен гост и приятел. В 17-годишното им съществуване за пръв път се случвал подобен инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
8
 
! Отговори
МОСАД преди 3 години
Нямаме нужда от реклама.
22
1
 
9
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Typa шега е редактирано? Оле майчице, вие от Днес сте просто уникални. Цензурирали сте 80% от българския език бре!
21
3
 
6
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
"който привлича търсачите на силни усещания" ... амииии, то да присъстваш на собствената си смърт, какво по силно усещане да е. Екстремно до умиране. Офф, *** шега се получи.
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау"щом е богат - народа злобее и се радва. Ако е беден ... пак злобее. Общо взето сте злобари."Точно. Българина отгледан в комунизма е злобар по природа. Мантрата да сме "равни" създаде това: който не е на моето ниво, той е "лош", а ако е на моето ниво, аз съм си "по-хубав".
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващия е оня с джипката.
18
4
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 20имало господ, това онова. Значи сте бедни и нещастни заради ... господ. Не от мързел, а господ :D
17
2
 
13
 
! Отговори
Вече и децата преди 3 години
схванаха, че Третата световно война започна. Тези кинти ще са нужни. Онези които са го назначили си ги прибират.
16
2
 
23
 
! Отговори
Един от Русе преди 3 години
При моята заплата от 600 лева нето дали ще пукна или не изобщо не е от кой знае какво значение. Ама да си богат и да пукнеш си е проблем.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има господ, но и някой му е помогнал.Що му е трябвало беля на главата.Хванал се с български олигарси.
14
11
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
щом е богат - народа злобее и се радва. Ако е беден ... пак злобее. Общо взето сте злобари.
13
3
 
9
 
! Отговори
Този не е преди 3 години
Чех, а е Чистокръвен Юдея, Ж и д!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па нека му е зле - ял, пил, и сковал на воля, че се почудил какво да прави и се бастисал.А другите се тъпчат по панелките и мислят схеми. Хич не ми е жал за Келнери, Мелнери - те са си поживели.
11
5
 
5
 
! Отговори
Bobo преди 3 години
Има господ.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това спорт ли му викат. Това ако е спорт аз съм трамвай с гумени колела. Кой каквото търси винаги го намира. Бог е казал. Не се движи със скорост с която ангела ти хранител неможе да те пази. Не се качвай на по високо от ангела ти хранител. Но за такива като този тези закони не важат. Те са над Бог и ангелите. Резултата е този.
9
3
 
9
 
! Отговори
Рептилите преди 3 години
Умират Сами... точно като Птиците!
8
1
 
20
 
! Отговори
Мерси за инфото преди 3 години
прочетохме историята на този бизнесмен - едно към едно с Мултигруп и Илия Павлов. Момчето е основало милиардната си компания на 26 години през 1991 г със съдружници от червената олигархия,които са в сянка и за които нищо никой не знае. Декапитализациите са директно захранвани от държавни застрахователни компании, предприятия и дори централната банка. Яко преливане на кинти.Куул!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива дето сами отиват да се правят на мъже при нещо с риск 60-70% да умреш, въобще не виждам смисъл да се съобщава по медиите.
6
1
 
7
 
! Отговори
бонго преди 3 години
Всички са загинали..., има един оцелял!!?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а тоз бг олигарха - кога, няма ли случайно да загине подхлъзнал се и паднал от 85 - я етаж на дубайския си апартамент
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости човека,но имаше съмнение,че не е истинския собственик на БТВ,а зад него стои български олигарх.Политиката на медията напоследък ясно показва това.И е в голяма услуга на властта.