"Тази стая не съществува" - пърформанс на Мила Люцканова

Спектакълът е вдъхновен от текстове на Борхес и Дюрас
Обновена: 4 яну 2022 16:17 | 4 яну 2022 09:31, Анисия Иванова
1

"Тази стая не съществува" е авторски пърформанс, вдъхновен от текстове на Хорхе Луис Борхес и Маргьорит Дюрас. Идеята, концепцията и изпълнението са на актрисата Мила Люцканова.

Тя разказа, че през цялото време на този пърформанса е във въздуха на въжета, които са създадени специално за представлението. Изглеждат малко опасно, но доста поработихме върху това, каза актрисата в студиото на "България сутрин".

Представлението вече имаше своята премиера, а втората предстои на 5 януари в Национален студентски дом, Камерна сцена, от 19:30 ч.

"Хората бяха впечатлени от това, че в момента подобно нещо като жанр не са гледали. Опитахме се чрез жеста на тялото, позиционирано в една среда, която е странна и чужда, да изкараме тази емоция, която ни носят текстовете. Тялото дава изключително голяма свобода за интерпретация. Тези текстове, които нямат общо помежду си, намерихме обща тема вътре, която ни вълнува - темата за парадокса", обясни Мила Люцканова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ на първата премиера всеки един от зрителите е усетил нещо свое.

"Това е най-важното за мен - чрез това нещо не искам да разказвам конкретна история, а хората да го почувстват през себе си. Яница Атанасова е хореограф и режисьор на представлението. Владимир Бочев е нашият музикант на живо. А в представлението има сцена, която е само с очи", каза още Люцканова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви ли щуротии не измислят вече, само и само да са оригинални и неразбираеми