Михаил Байков: Няма вероятност с КЕВР да постигнем консенсус

Директорът на Младежкия театър иска да създаде културна сцена
30 май 2022 12:39, Нели Христова
11
Михаил Байков: Няма вероятност с КЕВР да постигнем консенсус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Няма вероятност с КЕВР да постигнем някакъв консенсус, каза директорът на Младежкия театър Михаил Байков по повод желанието на Комисията за енергийно и водно регулиране да получи безвъзмездно помещение, което е собственост на театъра, предаде репортер на БГНЕС.

Байков заяви това по време на мирния протест, който ръководството организира пред сградата на Младежки театър „Николай Бинев“, и който участие взеха представители на театралната гилдия от други столични театри. На място дойде и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

„Нашите искания са да направим всичко възможно да запазим едно помещение, което е собственост на Младежки театър, за което Младежки театър има акт за държавна собственост и за което има желание да ни бъде безвъзмездно отнето. Събираме се днес и хората, които са зад мен, днес са тук, за да докажем, че няма възможност, по която някой да обяви с административни цели и начини, че едно помещение е с отпаднала необходимост, да го преактува и да го вземе, за да го ползва за свои неща“, категоричен е той.

По думите на директора, Младежки театър е собственик на това помещение и ръководството ясно е заявило за какво иска да го използва. Байков заяви, че Младежки театър няма никакви намерения да го отдава под наем, „първо, защото това е невъзможно и, второ, защото имаме съвършено други намерения на това пространство“.

„Нашите намерения са да създадем куклена сцена, което аз съм заявил още при подаването на своите документи и своята кандидатура за директор на Младежки театър в Министерството на културата през месец ноември, защитил съм тази теза през месец април и сега остава да я реализираме“, каза Байков.

Той подчерта, че е вярно, че с министъра на културата Атанас Атанасов са провели среща преди две седмици, която е продължила над два часа. „Това, което тогава обаче се разбрахме е, че той има необходимостта да погледне тази ситуация от всички възможни страни, да се запознае с всички гледни точки. Явно се е запознал вече, след като становището, което изрази миналата седмица, е в подкрепа на Младежки театър, така че силно се надявам и разчитам да застане, първо, зад Младежки театър, второ, да напише необходимото становище, което да изпрати до МРРБ и, трето, МРРБ да се сезира и да отговори на КЕВР, че не им дава помещението“, каза още Байков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-да артистите , ако са достатъ4но талантливи да си пе4елят парите като вси4ки работещи в БГ!! Докога ще сте хрантутници? Соца ,който така артисти4но сега отри4ате,отдавна мина! Колкото заработите ,толкова и ще пе4елите!
10
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
А мвр сгради пустеят!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааааа, кевърчетата докато в залата е била банка не е била със затихващи функции?? Но, ако стане куклен театър - може да се открадне. На чиновническата *** куклен театър не им трябва, при това е по-лесно да ограбиш Театър и актьори вместо да изпъдиш банка с пари и мастити адвокати..... Гнусни чиновнически ***.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Младежкият театър Значи, според тебе КЕВР и чиновническата мафия в България имат нужда от още един, чужд, имот за да се множат дебелеят от нашите данъци???
7
2
 
1
 
! Отговори
Младежкият театър преди 1 година
Дава тези помещения под наем десетки години.Защо досега не са направили Куклен театър?И с какви пари ще го правят ,като се оплакват,че няма пари за заплати?Пак ли ще искат от държавата?
6
1
 
1
 
! Отговори
от Rambler преди 1 година
Разбрах, че нашите ще купуват американски втечнен газ на 28" за 1000 куб.м, което влиза в сила от 10.07.20022г. Тогава защо са тези стряскащи проценти или има нещо гнило в някои приказки и мозъци?
5
2
 
1
 
! Отговори
Ъъъ, Ко? преди 1 година
"което е собственост на Младежки театър" ?! Нещо театъра е купил ли, онаследил ли е този имот?
4
3
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Нашите намерения са да създадем куклена сцена,"Вашите намерения са да го дадете под наем като досега Ако ви е да създавате куклени сцени правете ги там дето има деца Люлин, Младост ,Овча купел и т.н.
3
2
 
5
 
! Отговори
София преди 1 година
Най-безполезната комисия. Когато и да я закрият, винаги ще е късно. За разлика от тях, поне кукления театър радва децата и не едно и две поколения са израсли с него и неговите постановки.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А има ли вероятност, да ви замеряме с камъни?!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-алчни и нагли от политик, бюрократ и чиновник няма. Тези наглеци от Кевр какво работят??? Одобряват кражбите на олигарсите и непрекъснато вдигат цените на ток, вода, парно... Защо КЕВР одобри цена на тока три пъти по-голяма след като в България няма газови ел. централи? Не са ли достатъчно "специалистите" и секЛетариците в България, че КЕВР иска разширение за да назначи още *** на държавни заплати??????