"Продължавай да мечтаеш" - Мария Мутафчиева с първи солов албум

Промоцията на "Продължавай да мечтаеш" ще се състои на 13 май
8 май 2023 12:12, Елка Василева
8


"Продължавай да мечтаеш" е името на дългоочаквания първи солов албум на Мария Мутафчиева. Промоцията е само след няколко дни - тази събота, 13 май. На сцената до Мери ще бъдат и момчетата от "Мери Бойс Бенд".

"Този албум се появяваше във времето, започнах да записвам песните преди 11 години. "Приказка за нас" беше първата. Сутринта ми хрумна съвсем нова версия", сподели Мария Мутафчиева в студиото на "България сутрин".

Тя отбеляза, че другите песни, които влизат в албума, са малко по-различни стилистично от това, което хората са свикнали да чуват от "Мери Бойс Бенд". А в основата на албума са няколко дуета, които Мария Мутафчиева е направила през годините.

Входът на събитието около промоцията на албума ще бъде безплатен за деца.

"Много искаме да приобщим децата към изкуството и музиката. Към всичко, което ги развива и ги прави личности. Неслучайно нарекох албума "Продължавай да мечтаеш" - много е важно човек да запази детското в себе си, но и да продължава да се развива. Важно е децата да бъдат в концертните зали, музиката ги пренася в много красиво пространство. Това развива душевност и хармония в човека", каза още певицата пред Bulgaria ON AIR.

Мария Мутафчиева признава, че същността на човека е нещото, което най-силно я вдъхновява.

"Ако няма хора около мен, на които да се възхищавам и ако не видя човек, който да ми показва, че има развитие, аз няма да мога да творя. Много непознати улици извървях, защото не произхождам от семейство на професионални музиканти. Винаги съм вървяла по пътя си. Преди 30 години на сцената ме качи великолепната Ваня Костова", подчерта изпълнителката.

Мария Мутафчиева добави, че дъщеря ѝ е много директна и критична към творчеството ѝ, но тя се вслушва в нейните думи. "Тя притежава дарба, усещам вълшебство, когато изпълнява песни и свири на китара", сподели още певицата.

Гледайте целия разговор във видеото.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едно време минаваха за рок с Есен и Непознати Улици, с изплагиатсвания от Кардиганс риф. Даже свириха в Маската в Студентски. Двайсетина години по - късно им попаднах на някакъв юбилей в София лайв клуб. Публика 50+. Усещане като на юбилей на естрадни изпълнители от ранните 80. Песните и те с такова звучене.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И кой я слуша"
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продължавай да мечтаеш докато животът минава покрай теб.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сори, ама жалко за Миро!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
" На сцената до Мери ще бъдат и момчетата от "Мери Бойс Бенд"." - аха, солов албум.
2
0
 
5
 
! Отговори
Неразбрал преди 11 месеца
И какъв е смисълът от соло албум, като групата на практика си беше нейна? И на практика изпълняваше само нейни песни?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много е странно пробутването на тази архаична група, особено ме дразни "певицата" с безизразното си полудетско мяукане или блеене на козле във височините.Песните се разпростират в диапазона от фа до ла.Не искам да звучи обидно, но защо се застраховаш с Ваня Костова какво казала.Самата Ваня пееше в началото под нос и винаги фразата й завършваше на ммммм... Но се промени към по-добро.Плоски песни пеете, равни като тепсия.