"Доктор Франкенщайн" действал и в България

И наши лекари били замесени в трафик на органи, пише сръбски вестник
Обновена: 13 яну 2011 10:05 | 13 яну 2011 10:04, Елка Василева
40
"Доктор Франкенщайн" действал и в България
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Юсуф Сьонмез, известен като "турския доктор Франкенщайн", "доктор вампир" и "доктор лешояд", беше арестуван преди два 2 дни в Истанбул, след като беше обявен за издирване от Косово.

В сряда Сьонмез беше временно освободен от съда до началото на евентуалния процес срещу него.

Още през 2003 г. сръбският вестник „Блиц“ разполагаше с информация за международна престъпна мрежа, занимавала се в Косово с нелегална търговия и трансплантация на човешки органи.

Още по темата

Според източник от тогавашното държавно ръководство на Македония най-малко две групи израелски лекари са посетили региона няколко пъти през 2001 и 2002 г. Те са преговаряли с частни клиники, чиито директори са лекари, работещи в държавни болници в България, Косово, Македония и Албания.

Основали са и клиника за бъбречно болни в Македония с мрежа купувачи и брокери в България и Турция.

Източникът твърди, че експлантирането на органите е било извършвано от местни лекари, а трансплантациите – от израелски лекари. Един от израелските лекари е обявен за международно издирване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АХА,еврейски!Бандитски го кажи!
36
2
 
2
 
! Отговори
Атила Български преди 13 години
И тук коренът е еврейски!!! Защо ли???
35
2
 
4
 
! Отговори
до ХАХАХА преди 13 години
На дърво да те провесят и къс по къс да те разчленяват малко ще ти е ненормалнико,дето защитаваш шиптерските мафиоти и българските им помощници-бандити!Или си един от тях или ти плащат да лаеш из форумите!За пари какво ли не направиха наште мафиоти,дори и държавата Косово признаха!!!!Колко майки разплакаха ШИПТЕРЯЦИТЕ в Сърбия и Македония,колко жени оставиха вдовици НО ТИ ДОЛНА ТВАР търсиш само ДАЛАВЕРАТА с всякакви *** по света!*** ДОЛЕН!
34
0
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Хадееее, пак откриват топлата вода.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе доказателства има ли навсякъде по света копуват органи светът е ужасен .даже скоро гледах филм дето на един богаташ американец му умираше детето и той отиде да търси в мексико такъв доктор който случайно дете в мексико беше нарочено и блъсното от мотор иза да му се вземат органите за да се спаси детето на богаташа.парите оправляват света не релиигиите имат вина хората са еднакви добри и лоши .
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според търговците на органи това е само бизнес, нищо лично !? Отвратително е докъде може да се докара човек !
31
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 13 години
Човече, ти наистина си много глупав, изостанал и извратен човек. За каква планета приказваш......? как може да сравняваш убийство при самозащита с нещо подобно? Май си първи в списъците за лудницата, влизай по-бързо, че такива като тебе са само за там. Прав е Милен, като казва, че е жалко, че няма как да те разфасоват и продадат на части, нали няма нищо лошо!
30
2
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
много си ***. Има органи които хората ги продават. Поради мизерия. И в крайна сметка болния няма да оправи планетата. Ще ти запаля свещ да станеш на негово място и да дойдеш да ми развиваш философии абе дали тоя бъбрек е земат насила или доброволно е продаден.... или мислиш че списъка на чакъщите ще ти помогне нещо.Убийство при самозащита е правно уредено в закона и не носи наказателна отговорност. Защо ли? Болния в по различна ситуация ли е? Или умира или плаща. 5 пари не го боли за Сомалия
29
1
 
4
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Млъквай вече, че нелепия си ти, *** такъв! Разсъждаваш само от позицията на болния, борещия се за живота си. А кажи ми, ненормалнико, онзи в Танганайка, на който му е забита инджекцията, няма ли си живот, бе *** такъв, няма ли си близки, той живот не заслужава ли. Как няма начин да те продадат тебе, копе*е долно, да те разфасоват на части, за да има за онези в Западна Европа, борещите се за живот, за съседите ти примерно. Извратеняк скапан!!!
28
4
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
АЗ НЕ РАЗБРАХ КАКВО ОБЩО ИМА ТУКА ТОВА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ЩОМ БЕ Е В БГ ЗНАЧИ НЕ Е НАРУШЕН ЗАКОНА И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ В СОМАЛИЯ КОЙ НА КОЙ ЗАБИЛ ИНЖЕКЦИЯ.... КАТО ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ХВАНЕТЕ ГО НА ТЕРИТОРЯТА КЪДЕТО Е! А НЕ ДА ОБВИНЯВАТЕ СТРАНИТЕ КОЙТО ИМАЛИ КЛИЕНТИ. НАЙ МНОГО КЛИЕНТИ ИМА В ЗАПАДНА ЕВРОПА ПОЗНАВАМ ЕДНО СЕМЕЙСТВО ЖИВЕЕШЕ НА 4 ПРЕСЕЧКИ ОТ НАС. ДА ОБВИНЯВАШ БОЛНИЯ ЧЕ СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТА СИ НА ПЪРВО МЯСТО ПЪК ПОСЛЕ МИСЛИ КЪДЕ В ТАНГАНАЙКА КОЙ КВА ИНЖЕКЦИЯ ЗАБИЛ Е НЕЛЕПО!!!!!!!
27
1
 
2
 
! Отговори
D преди 13 години
Гледайте филма Туристът
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Президентът и той така много плямпаше за донорството. Нали...
25
0
 
5
 
! Отговори
Ива преди 13 години
Да в моловете е опасно...и в Гърция (Атина) имаше един такъв случай, отвлякоха 15 годишно момиче в един МОЛ, упоили са я в тоалетната на МОЛА и после я намериха без един бъбрек...а тука как си имаме 9-10 в София...
24
0
 
8
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Е то без наше участие престъпността няма се нарича ОРГАНИЗИРАНА
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Във Виена имаше случай, при който в мола случаен човек му забиват спринцовка в крака, и го дръпват зад една врата от аварийните изходи, изваждат му бъбреците и го оставят на произвола. Били облечени като санитари с линейка, и докато хората си мислели, че на човека му е прилошало и му помагат......сега направиха вратите прозрачни за да се виждат какво става зад тях.Мисля че тази изтория е достатъчна.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една част от нашите отдавна не са лекари а касапи на парче.И главата ще ти отрежат ако им се плаща.
21
2
 
20
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Че е борба за живот, борба е, но да казваш, че в това няма нищо лошо......Идва ми да те удуша и да ти продам бъбреците, понеже в това няма нищо лошо.
20
2
 
12
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Когато албанските бандити те отвлекат и убият теб или някои твои близак за да ти вземат органите КАКВО ЛОШО ИМА.Помисли малко преди да пишеш
19
0
 
7
 
! Отговори
Огнян преди 13 години
Митничаря Бизнесмен от Петрич и по Варна - Марио Минев що бъбрещи измъкнаха с *** от Евророма срещу дребно заплащане и продадени за Албания човешки органи, понятие си нямате..Преватизираха всички бално-санаториуми из цяла България, Варна , Златни пясъци и по цялото Черноморие. Той е най-големият търговец на бъбреци и човешки органи в България ...
18
20
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
АЛОООООО. Какво имало в БГ? Куповачи и посредници. АЛоооо какво лошо има? Хората са в отчаяние. АМИ ТО НЕ В БГ има клиенти. Има мнооооого клиенти и в западна европа. Аз познавам едно семейство дето ходи до пакистан. И КАКВО ОТ ТОВА? Хората нямат избор това е борба за живот бе как може да обвиняваш болния човек!!!! Всеки на тяхно място би си купил стига пари да има. Какво е виновна БГ НЕ РАЗБРАХ. ЩОТО МНОООГО ПОВЕЧЕ СА КЛИЕНТИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩОТО ТЕ ПОНЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ. БОРБА за живот е!!!