»зраел атакува –афах, 21 души са загинали

“е са били жители на лагер
28 май 2024 19:52, Ќели ’ристова
35
»зраел атакува –афах, 21 души са загинали
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»зраелски удар уби най-малко 21 души в лагер за разселени хора западно от град –афах. “ова за€виха от јгенци€та за гражданска защита на √аза, предаде ј‘ѕ.

ћохамед ал-ћугайир, високопоставен служител в агенци€та, за€ви, че 21 души са били убити при „окупационен удар, насочен към палатките на разселените хора западно от –афах“.

ѕалестинската терористична групировка ’амас също за€ви, че израелски€т удар е причинил смъртта на "десетки мъченици".

»зраелски удар на 26 май подпали претъпкан лагер в –афах, убивайки 45 души и предизвика глобално възмущение.

ѕо-рано този месец »зраел предприе нападение срещу –афах, като отхвърли опасени€та за безопасността на 1,4 млн. палестински цивилни, които тогава се укриваха в града.

ќттогава около един милион цивилни са напуснали града, съобщи ѕалестинската агенци€ за бежанците към ќќЌ (UNRWA).

»зраелските сили превзеха и палестинската страна на гранични€ пункт –афах между ≈гипет и √аза.
         

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


35
ќще от Ѕалкани
ѕрезидентът на –—ћ: Ќе съм нарушавала ѕреспански€ договор
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
27
0
 
1
 
! ќтговори
»зраел преди 2 седмици
и ционистите защо са заграбили √оланските възвишени€.......................€ кажете???“ова е изконна територи€ на —ири€.............открадната от »зраел!!!«ащо демократични€т «апад мълчи за това????
26
0
 
0
 
! ќтговори
2 в 1 преди 2 седмици
“ова е единствената формула за мир на територи€та на »зраел/ ѕалестина!!2 държави(»зраел и ѕалестина) да дел€т една и съща зем€ и територи€..............иначе този конфликт може да продължи още 2000 години!!!
25
0
 
0
 
! ќтговори
»зраел преди 2 седмици
и ционистите са заграбил много чужди земи.............в ёжен Ћиван и —ири€.............незаконно и "цивилизовани€т западен св€т" мълчи за това...............нали???«ащо така , бе???ƒокога с двойните стандарти??ƒокога???
24
0
 
0
 
! ќтговори
»зраел преди 2 седмици
има много врагове.................не само ’амас, но и ’избула, Ћиван, —ири€ и много други!ƒали е случайно??
23
7
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
"“върде меко действа »зраел. ƒосега тр€бваше да изтрие ’амас от лицето на зем€та. √олемите мъже, дето се кри€т под болници и зад жени и деца"“ези хора от ’амас са просто играчки. “ехни€ мозък и виждане е ограничен и те в€рват, че прав€т добро и естествено са настроени до смърт срещу »зраел. Ўефовете на ’амас обаче къде са? ¬секи знае,.че си се разхождат в  атар, ≈вропа, —јў и където си искат. ¬сичко това защо? Ќа един умен човек веднага би му станало €сно.
22
1
 
6
 
! ќтговори
√ошко преди 3 седмици
јко б€ха загинали 21 укропа щеше да има снимки в »нстаграм, клипове, хленчещи, антируски и проукраински коментари до спукване. «а това и в Ѕибли€та пише за ѕалестина. «ащото това в зем€ и народ а ”крайна това е нищо по-различно от гомно.
21
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“върди се, че дори и »сус е бил палестинец. ѕо религи€ може и евреин да е бил, което е почти сигурно, но по народност най-веро€тно е бил палестинец.  акто например повечето христи€ни в тази територи€ се самоопредел€т за палестинци, а не за израелт€ни.
20
3
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
—ъбират се н€кви европейски евреи, потомци на хазарите, които генетично н€мат нищо общо с Ѕлизки€ изток и решават да си мер€т онези работи и да доказват на света колко са велики и вли€телни и как ще си прав€т каквото искат и ще си постро€т държава където и както искат и така се подкупват хора в британската държава да им се лобира за създаване на »зраел. »стори€та на »зраел е фалшива. ¬ижте им и флага. “ой не е бил такъв в миналото! ƒнешен »зраел краде флага си от една стара държава -  арамани€!
19
6
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
»зраел е изкуствена държава като ћакедони€. ѕалестина може да е била владение на римл€ни, турци, после британци, но винаги дори като провинци€ е носила името ѕалестина. ƒаже √аза по-специално никога не е била населена с евреи. “очно √аза е м€стото от където започва началото си ѕалестина, около 1300 години преди да отидат за пръв път евреите там. »зраел и израелска наци€ изчезват като пон€тие обаче за много дълъг период от време. ƒа си юдеин/евреин е религи€, а не националност.
18
4
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕървите с държава там са палестинците. ≈вреите са нашественици от ≈гипет. ‘акт записан и в Ѕибли€та даже. » римл€нтe и арабите и турците и древните гърци и въобще всички стари народи имащи нещо общо с областта признават зем€та за палестинска. Ќещо повече, дори традиционните евреи които са тамошни местни (а не европеидни евреи) искат държавата да се казва ѕалестина, а не »зраел.
17
4
 
9
 
! ќтговори
абе преди 3 седмици
Ќ€кой н€ма ли да се възмути? ѕари, танкове и ракети за палестинците н€ма ли да има? ўо така?
16
3
 
7
 
! ќтговори
пак този преди 3 седмици
¬ръщат си на нацистите, ама на грешно м€сто, ще попаднат на чакракчии!
15
15
 
4
 
! ќтговори
ѕрокопи преди 3 седмици
“върде меко действа »зраел. ƒосега тр€бваше да изтрие ’амас от лицето на зем€та. √олемите мъже, дето се кри€т под болници и зад жени и деца
14
7
 
4
 
! ќтговори
јзъ анъјьъ7112136860 преди 3 седмици
ќстава да пуснете и подробен материал за египетското нападение над достойни израелски бойци ив си дадем сметка,че само »зраел може да има това божествено хладнокръвие,когато е нападан иршт всички страни. ўе предрека нещо. » енно ƒържавата »зраел ще направи ƒостойна Ѕългарска јрми€.  ойто може го може.
13
17
 
12
 
! ќтговори
“ова е преди 3 седмици
»зраел тр€бва да сложи край на тези мъки с години. »зраел тр€бва да довърши нещата до край ! Ќ€ма друг вариант. »зраел ще възроди по този ѕалестина и ще настъпи мир ! “раен ћир ! јко ’амас не са разбрали още - те вече не съществуват ! ’амас н€ма територи€ , ’амас н€ма войници, ’амас н€ма кого да управл€ва , ’амас скоро н€ма да има и лидери. ’амас просто ще се опитат да се предадат и да спас€т пари и заграбено злато. “ака всъщност тези страдащи хора там, ще могат да изград€т държавата си демокр
12
6
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
преди два дена защо не публикувахте за този геноцид?„ак сега ли разбрахте за това?
11
16
 
11
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 3 седмици
—м€х на кубици! ≈динственната "държава" в света,чи€то "държавна" структура се израз€ва в копаене на тунели е ѕалестина. ƒнес »спани€,»рланди€ и Ќорвеги€ признаха първата къртича "държава" € света. ƒори и смешно не е.
10
7
 
13
 
! ќтговори
ƒвойни стандарти! преди 3 седмици
—ърби€ се защитаваше от босненските мюсюлмански убийци на сърби и това бе об€вено от —јў за геноцид. —ега »зраел се защитава, убивайки палестинци и това не е геноцид.  ъде е логиката на демокраци€та?! »злиза, че само юдеите са хора! » са винаги прави, и над закона!
9
1
 
2
 
! ќтговори
21 по 10 на 3 преди 3 седмици
така е по-в€рно!
8
9
 
9
 
! ќтговори
јзъ анъјьъ7112136860 преди 3 седмици
ƒържавата »зраел не може да не атакува тези,които всеки ден € атакуват от Ћиван,–афах и дори »рак и ≈гипет.ќт дума н€ма да разберат очевидно. —тигне ли се до там,че и Ћиван да бъде атакуван ще хвърчат пушаци навред. »зраилт€ните с изключително стройни € при€телство и вражество. ƒнес и в »спани€ стана страшен скандал,защото фюрерското правителство на франкиста —анчес призна съществуването на несъществуващото. ѕризнаването на н€каква несъществуваща гранично и териториално държава ѕалестина е факт