Турски вицепремиер вини БГ политици в ксенофобия

Бюлент Арънч заяви подкрепата на Анкара за ДПС
Обновена: 13 мар 2011 09:11 | 13 мар 2011 09:01,
441
Турски вицепремиер вини БГ политици в ксенофобия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Турският вицепремиер и държавен министър Бюлент Арънч заяви, че ксенофобските действия на някои български политици създават силно безпокойство в Турция, информира Анадолската агенция.

На среща с делегация от представители на родното ДПС, състояла се в турския град Маниса, Бюлент Арънч каза: "Ксенофобските настроения, които някои български политици насаждат сред населението, предизвикват сериозна тревога у нас.

Български политици съзнателно подклаждат омраза към Турция и турския народ от миналото до наши дни. Борбата, която Движението за права и свободи в България води срещу подобни прояви е справедлива и ние подкрепяме тази кауза", отбелязва той.

Като най-драстичен пример в това отношение той посочи партията "Атака" и нейния лидер Волен Сидеров.

Бюлент Арънч заяви подкрепата на Турция и на турското правителство за политиката на Движението за права и свободи в България.

"ДПС не е етническа партия, тя е българска политическа сила, която е регистрирана според българските закони. Ето защо в това движение участват и българските турци. И с успехите, които постигна, ДПС е за пример в света, дейността на това движение е цяла епопея. Тя заслужава да се анализира, да се напишат книги на тази тема", заключи Арънч.

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
омразата към Турция идва от *** изпълнения на ДПС за Българина Турчена е *** и Турция големи мъки и страдания е преченила на народа ни който причинява мъка на народа ни не може да го обичаме .един Българин е здрав колкото 3 турчина те затоваи ходят по 10 от страх.да се надяваме че ще изоставят *** и да бъдат добри съседи .
405
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
турция на ви ли казах че ви чака мор тогава кой ще ви помогне радвайте се че има малко Турци в България че вашата нация ще я чаа мор колкото ида е неприятно съдбата си и съдба помнете 25 2011 или 12 година датата и се молете става дума за малак около 50000 град с буквата О града може да е по голям но 50000 жертви
404
4
 
8
 
! Отговори
Джулиян Мантъл преди 13 години
До кога тия мръсни турци ще се бъркат във вътрешната политика на Република България? Направо полудявам когато чета подобни статии......Всичката тая пасмина трябва да се изгони безвъзвратно от България започвайки от крадците на ДПС.В кой свят живееме?? До кога търци в правителството ни???
403
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
голям член за турция и турските политици!!!не ги искаме с техния ислям
402
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за Атака гласуват маргиналите, които не могат да си напишат името грамотно и вечер са Собиески в парка и все някой им е виновен, че не могат да мислят и все гледат на изток кого да обвинят.България е в тежка икономическа криза, вие продължавайте да спорите атака или турците са ви виновни, политиците добре ви разсейват....
401
3
 
6
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
abe fes ,porvo premesti granicata v anadola i osvobodi konstantinopol ,ta togava se mesi ,ako ne biaha amerikancite i anglichanite dosega niamashe da ima tyrcia v evropa.
400
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз искам да попитам Турските политици как не ги срам но искаем да им кажа че хубаво няма да видят .
399
7
 
16
 
! Отговори
Пънкс преди 13 години
428, не вие въобще не трябва да си пъхате църната гага в нашите дела, така, че стой си в Анадола и се дупи там, не ми говори глупости...Трябва много по-сериозни мерки към "вашите" турски събратя , понеже все още някой от тях категорично отказват да слезнат от дървото по "ваш" модел и образцов пример защо не трябва и да сънувате Европа.А разбирачите, които са подпъдвали една седмица в Бодрум и сега ми обясняват колко цивилизована страна е - отворете си очите, не само бузите на ***.
398
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз съм сигорна че Ердоган ще го убият до една година ама за всичко обвиняват нас което не е верно а лъжа .да си говорят каквото искат техния час идва аз вярвам бог и вярвам че Турция ще плаща голяма цена ако не се промени към добро голяма и силна държава покрита с кръв .против народа нямам но техните политици им вищаят кръв .
397
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Turcia triabva pove4e da se me6i vav vatre6nite raboti na bg ima palno pravo,triabva da pazim na6ite kravni bratia v bg...za sajalenie OSMANSKATA İMPERİA e bila mnogo tolerantna s bulgarite...batak e palna izmilica...prikazka...
396
7
 
18
 
! Отговори
Мемед паша преди 13 години
до Индже чауш:Добре познаваш животните. Занимавай се с това, което най-добре разбираш. Хорските взаимоотношения са друга работа.На турчин никога никакво доверие !!!
395
4
 
12
 
! Отговори
№69 преди 13 години
Все пак благодаря на г-н Арънч.Досега ако някой е имал съмнения, че ДПС са проводник на турските дъжавни интереси, то едва ли вече някой има такива след неговото недвусмислено заявление.
394
11
 
5
 
! Отговори
Индже чауш преди 13 години
Когато на куче му писва от живота и му се доприщайва да умре отива да пикае на джамийската ограда.Хайде по-яваш бре балканджии че да не се повтори историята. Единството прави силата!!!
393
6
 
11
 
! Отговори
Оле, отвори очички преди 13 години
Г-н затрори очички.. добре ще да е да си отворите очичките.За турчина отдавна се знае че с една ръка д.*** гали со другара к.рец вади.За това че на турчин не трябва се вярва е вечния им опит на черното да кажат бяло. Арменският геноцид е само 1 пример за техният гьонсуратлък
392
6
 
17
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Да ви кажа никой в Турция не говори дори за завладяване на страни, за потурчване на народи. Май никой от вас няма реална престава за живота в Турция в днаши дни. Не само имат по-развита икономика, да не говори туризъм. Като цяло хората са любезни, гостоприемни и винаги усмихнати. Това което направи Ататюрк за Турция е да намери баланса между религията и демокрацията. Спорите за неща, които са се случили преди толкова много години, че няма нито един жив свидетел.
391
1
 
12
 
! Отговори
Eнесай преди 13 години
Написаните от коментарите показва че Бюлент Арънч е прав!
390
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За пореден път става ясно че пълзящия ислям е доктрина, която се изпълнява успешно от Турция. Събитията на уж демократичните бунтове в арабските страни показват ясно целите на радикалния ислям: сваляне на светските режими и установяване на ислямистки, и затягане на обръча около Израел. Проникване и в Европа чрез Албания, Македония и Турция. Пъкления план на радикалния ислям се изпълнява безупречно. А от страна на христ. държави има една тотална заблуда, която ще падне с първия ядрен удар с/у Изр
389
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Български политици съзнателно подклаждат омраза към Турция и турския народ от миналото до наши дни. Борбата, която Движението за права и свободи в България води срещу подобни прояви е справедлива и ние подкрепяме тази кауза" - да си берат ГРЕХА БСП и президента Първаноуглу, че не само създадоха, но даже вкараха във властта етническа турска партия. Да им е честито на бившите управляващи и не е лошо да идат на екскурзия в Анадола, там ще бъдат по-обичани и тачени от тук в България.
388
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя читак да си държи плювалника затворен! А ДПС-то на кого не му е още ясно що за партийка е и какви са целите й?
387
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За последните 4 години в Турция посред бял ден бяха убити 7 християни - отец Андреа Санторо (застрелян в гръб, докато се моли през февруари 2006 г. в Трабзон), арменският журналист Хрант Динк през януари 2007 г. в Истанбул, трима пастори - Тилман Геске, Неджати Айдън и Угур Юксел през април 2007 г. в Малатия, германският бизнесмен Грегор Керкелинг през юли 2009 г. в Истанбул (на излизане от църква) и папският викарий за Анатолия Луиджи Падовезе (на 3 юни 2010 г. в дома си в Искендерун). С изключение на Санторо останалите са клани със сатанинска жестокост по една-единствена причина - че са християни. Вместо извинение Анкара реши да закрие Цариградската патриаршия - седалището на патриарх Вартоломей, под претекст че в Турция "няма достатъчно изповядващи тази религия", което е връх на цинизма - последното масово клане на християни в Истанбул е от 1955 г. - време, в което Турция е била вече от 3 години "интегрирана" в западната цивилизация като член на НАТО и предполага се, трябва да е започнала да изповядва западните ценности. Пита се, ако турците колят християни още преди да са влезли в ЕС, какво ли ни чака, когато започнат да пътуват на длъж и шир из континента? Опитите на Ердоган да припише някак си тези убийства на луди малолетни и/или на своите политически противници в делото "Ергенекон" предизвикват смях дори сред най-големите му поддръжници в Британия.