Усвояваме 85-90% от европарите през 2013 г., закани се Борисов

Възможно е да продаваме ток в Италия по 92 евро за мегаватчас
30 юни 2011 20:05, Елка Василева
196
Усвояваме 85-90% от европарите през 2013 г., закани се Борисов
Снимка: Reuters

Проектобюджетът на ЕС за 2014–2020 година е изключително благоприятен за България според премиера Бойко Борисов. В него са заложени близо 70 процента повече средства за земеделските ни производители, около 15 процента повече по кохезионните фондове, включено е и финансирането на строежа на магистрала "Хемус".

Усвояването на парите от еврофондовете ще стигне до 85-90 процента в края на 2013 година, подчерта Бойко Борисов, цитиран от БТА. Това било важно, когато се залага новият бюджет на ЕС.

Ако продължавахме да работим като при правителството на Сергей Станишев, когато усвояването на еврофондовете беше 0,7 процента, нямаше да можем да искаме повече пари, обясни Борисов. Нашите евродепутати и аз самият, ще подкрепим проектобюджета на Европейската комисия, каза премиерът.

Още по темата

Министър-председателят участва в Черна гора в на високо равнище на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Там стана ясно, че Черна гора прокарва подводен кабел за електроенергия за високо напрежение до Южна Италия. По него може да се изнася енергия от всички страни от региона, обясни министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков преди началото на срещата в черногорския курорт Свети Стефан.

Сега изнасяме електроенергия на цена 30 евро за мегаватчас, а с този кабел можем да я продаваме в Италия по 92 евро за мегават час според премиера Бойко Борисов. С този кабел парите за електроенергията няма да остават в посредниците, смята той.

Министър Трайков съобщи още, че са обсъждани и доставките на електроенергия за комбинат за производство на алуминий в Черна гора, който и сега е голям наш потребител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
14
 
! Отговори
Избирателя преди 12 години
Абе, ти през 2013г няма да си на власт бе!
167
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На джулая очаквах да изгрее Премиера-Слънсе , но останах изненадан , изгря само Слънцето!
166
2
 
12
 
! Отговори
просто човек преди 12 години
Ден без Б.Б.Моля Ви...
165
2
 
4
 
! Отговори
boko преди 12 години
Boko, poveche ot godina chakame da ni dadat otgovor ot DFZ i niama otogovor, baviat proektite, ne davat informacia i se darjat taka siakash nie s nadacite si ne im plashtame zaplatite. Minavat proekti samo na tezi koito si platiat. Nie se zakanvame che do 2013-ta shte si daleche ot polikata. Vsichki triaa da nauchat, che takiva lajci kato tebe i caria ne zaslujavat nikakvo doverie- lajec.
164
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво,Не казвай хоп преди да си скочил!Много си щедър на обещания,особено предизборни!За повече от две години направи едно голямо НИЩО!
163
4
 
5
 
! Отговори
до 169 преди 12 години
Много има да го гониме с далаверки Цв.Цв.Той е с голяма преднина. Това е то властта, във всички си пръв. И в далаверките.
162
9
 
5
 
! Отговори
дядо гошо преди 12 години
тези които плюят срещу Б.БОРИСОВ ги е страх да не достигне Ц.ЦВЕТАНОВ до тях защото вероятно са замесени в далаверки......
161
5
 
21
 
! Отговори
Мен преди 12 години
2013 ГРОБ ще е само лош спомен .Не виждам кои ще гласува за тях да не изброявам недоволните ще кажа само единствените получили нещо са БОГАТИТЕ понеже хванаха НАГЛИТЕ отвличащи ги за откуп също така им се размина данък лукс и нищо откраднато от тройната коалиция не бе върнато на държавата.Нито Вдовиците с увеличените от септември с 6,5 % нито взимащите с 30 лв повече минимална заплата ще гласуват за ГРОБ
160
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужасно е, че чужденец ти прави бюджета и ти решава как да си харчиш парите.И ако не ги харчиш за нещата, които той иска, те санкционира.Уж били европейски пари.А всъщност България досега повече пари е дала на ЕС отколкото е получила.
159
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този крадец и престъпник на снимката защо не е в затвора? Затова ли депутатите от ГЕРБ забавиха стартирането на спецсъда - за да може главният му клиент (този на снимката) да се разхожда безнаказано?! Съд за такива депутати! Ох, забравих, те със съдиите и прокурорите *** в едни ***, все една мафия са......
158
8
 
6
 
! Отговори
WSXaxa преди 12 години
Аз пък няма да гласувам защото изобщо не ме ебее за кво стаа вапрос в тая *** държава
157
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз гласувах за Герб,и пак ще гласувам за Герб.Доволен съм от Бойко,Цецо и от всички....само не от Лъчо Мозъка.Дано Бойко го махне.
156
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре ,че е Бойко за да спре кражбите .
155
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най свестния е Бойко.Поне се мъчи да подреди ,опосканата от СергеЙя, България.
154
7
 
17
 
! Отговори
:) преди 12 години
Писнало ми е да лъже постоянно, окради българите с този бензин и газ, а сега пак се натиска за европарите... не на ял се този човек, излезна по гаден от Станишев...
153
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
obrnem se na levo-tikva gledamna desno pak tikvanagore i nadolu abe 4 x Pi praim na sekade tikva.zakliu4enie, Tikvata batko Fasul ve4e ni e gltnala, o4akva se izsiranetodumite i odealata sa po-vajni ot delata
152
5
 
13
 
! Отговори
Неубеден преди 12 години
Не знам, от 3 години само говори и обещава. 50% от обещаното да беше свършил щяхме да го усетим. Не съм доволен от БОКО, но аз не гласувах за него.Не съм за Герб, но не искам ДПС и БСП да управляват. Остава да търпим ББ и да се молим да свърши нещо предизборно поне.ПП На никоя партия не вярвам, но ще си гласум пак за СДС. Поне няма да съм вапсаджия
151
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комуните крадат,Бойко връща.
150
12
 
7
 
! Отговори
Ufff преди 12 години
Haide stiga ste pisali protiv Boiko!!! Vinagi negativnoto vijdate...4ovekyt se opitva da pravi ne6to, vie ste pak nedovolni...
149
7
 
16
 
! Отговори
Ваньо Морския преди 12 години
Да забравм за МУТРАТА,след малко е Джулай морнинг,честито лято дано се спасим от летаргията.Бира и трицона ,рок до изгрева после пак МУТРАТА............