Гласуват вот на доверие на Лукас Пападимас

Вотът за новия коалиционен кабинет се очаква да е довечера
16 ное 2011 08:00,
3
Гласуват вот на доверие на Лукас Пападимас
Лукас Пападимос. Снимка: Reuters

След тридневни парламентарни дебати гръцкият парламент ще гласува вот на доверие към новото коалиционно правителство, водено от Лукас Пападимос, предаде АФП.

Гласуването ще се състои в сряда вечерта или към полунощ в зависимост от списъка с желаещите за парламентарно изказване.

Още по темата

След встъпването си в длъжност през следващата седмица Пападимос трябва да се срещне с представители на Европейската комисия в Брюксел по време на първата си обиколка в качеството си на лидер на коалиционното правителство.

Пападимос ще се срещне с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

В телефонен разговор вчера президентът Барак Обама е уверил бившия гръцки премиер Георгиос Папандреу, че САЩ ще останат солидарни с Гърция в трудните моменти на дълговата криза, съобщи Франс прес, като се позова на Белия дом.

Връзките между американския и гръцкия народ са здрави и дълбоки и САЩ ще останат солидарни с Гърция в тези трудни моменти, заявил Обама.

Обама се обадил на Папандреу, който е роден и израсъл в САЩ, "за да му благодари за многобройните му заслуги за отношенията между двете страни".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да го поздравява,и да не го поздравява,гърците като лавина се стичат ВИНАГИ пред АП и го замерят с каквото им падне!Мразят американците!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив,в Гърция се смята че Йорго е продал гръцките интереси на американците...Само че дори и самите Меркози да поемат управлението там протестите няма да спрат.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да махнаха Папандреу щото не е удобен на америшъните с тия бунтове край вече на демокрацията и правата на хората в Елада навсякъде се слагат пионки.