Правителството на Румъния подаде оставка

Премиерът Емил Бок се мотивира с икономическата стабилност
Обновена: 6 фев 2012 14:49 | 6 фев 2012 12:22, Елка Василева
94
Правителството на Румъния подаде оставка
Емил Бок. Снимка: Reuters

Правителството на Румъния подаде оставка, за да осигури икономическата стабилност на страната. Това заяви румънският премиер Емил Бок, съобщи Асошиейтед прес.

"Върнах мандата на правителството, защото не се вкопчвам във властта. За страната е изключително важно да имаме икономическа стабилност", заяви премиерът. "Взехме изключително тежки решения. Тези мерки бяха взети с мисълта за бъдещето на Румъния", допълни той.

Бок призова депутатите възможно по-скоро да изберат нов кабинет.

За да стабилизира финансово страната след 2009 г., правителството на Бок приложи серия от непопулярни мерки за намаляване на разходите, включително намаляване на заплатите в държавния сектор, съкращаване на работни места, увеличаване на данъците и други.

Освен това румънските власти обещаха на МВФ и Световната банка да бъде проведена либерализация на пазара на природен газ и на електроенергия, да бъдат повишени регулираните цени на енергоносителите, както и да орежат държавните субсидии за централното парно.

От януари в Румъния се провеждат протести срещу правителството на Бок и президента на страната Траян Бъсеску.

Според последните проучвания Демократическата либерална партия, начело на която е Емил Бок, се ползват с подкрепата само на 20% от населението, докато рейтингът на лявата коалиция е над 50%. Парламентарните избори в Румъния са насрочени за края на 2012 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: РумънияЕмил Бок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министър Цветанов, тука малко г*вна съм понасъбрал и искам да се изс*ра в устата на някой много грозен тъпир.. Свободен ли си след 15 минути?
54
0
 
3
 
! Отговори
Костов преди 12 години
Браво на румънските политици,едните събират пари,а другите след тях харчат,така се прави!
53
2
 
8
 
! Отговори
Боко твой ред е преди 12 години
У нас турските сериали нямат спиране,новините също,а Боко си реве какъв антитурчин бил,научили са го американците.Не случайно шефа на ФБР идва у нас,не случайно всеки втори знае името на Уорлик,защото постоянно лобира за американските интереси,не случайно и Хитлери дойде у нас.Боко тиквата заблуждава народа,националистите си мислят,че той е антитурчин,други го мислят за комунист,а той..той на 5 февруари се изказа за комунистите,а и от делата му се вижда,че е *** на американски ***.
52
1
 
5
 
! Отговори
Протести преди 12 години
Тръгнаха с Америка и естествено са близо до дъното.Сега след като разрешиха шистовия газ,прибраха милионите и могат спокойно да се оттеглят.И тея са предатели,трябва и ние заради опита да ни ограничат свободата да организираме същите протести срещу алчните ни политици!
51
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
Най-после дойде реда на нашето правителство.
50
2
 
1
 
! Отговори
Onia преди 12 години
Alooooooooooo! Statiata e za Rumania. Ako imata mnenie pishete ne si 4eshete ezitzite samo.PROST NAROD SLABA DARJAVA (FAKT)
49
1
 
8
 
! Отговори
3456 преди 12 години
АЙДЕЕ,ПОВЛЕЧЕ КРАК.ДАЙ БОЖЕ И У НАС.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чаушеско остави страната си без дълг а от както са в Европа не знам за какво се оплакват???Вероятно тази лъжлива демокрация ще ни остави и нас в кашата защото забелязвате ли няко й от европейското ръководсво да пледира за намаляване на техните заплати?? А САМО ИСКАТ ОТ НАС ДА ВИКАМЕ У- Р А-А. *** СА ВСИЧКИТЕ......
47
6
 
16
 
! Отговори
гуньо преди 12 години
Такива новини от съседни нам държави само ми вгорчават деня. А нашето правителство какво се тутка? Да гледа от комшиите и друм!
46
4
 
6
 
! Отговори
ДО 59 преди 12 години
Тогава Гоце беше президент,а вице помилвача на престъпници.
45
9
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Вие какво грачите бе,да не би Станишев и Доган да са по хубави от Бойко,те да не би да са си подали сами оставките.Още не могат горките да повярват,че са опозиция и съсем по комунистически чернят и като плачат пръски им хвърчат от устата,а вие след тях като папагали повтаряте.За ваш ужас Бико ще има още един мандат.Подобре открита мутра премиер отколкото прикрити слуги на КГБ.
44
2
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Е, сега е време румънците да си спомнят другаря Николае Чаушеску! Който така кръвожадно утрепаха, заедно с жена му! А, той ги остави без една стотинка външен дълг, все пак!
43
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е най-големият комунист
42
21
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
И да подаде Бойко оставка хората го харесват и пак ще го изберат.
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда... по цял свят си подават оставките или като направят гаф, или като преценят че нищо не могат да направят... обаче нашите са оперирани и са им отстранени частите, които са свързани с морал и чест, така че няма страшно, хич не се и надявайте някой път някой некадърник да се сети за оставка
40
8
 
8
 
! Отговори
54 преди 12 години
БОЙКО ,ХОРАТА ИМАТ ЧЕСТ.БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ТРИ ГОДИНИ ЗАКОВАНИ КАТО НАЙ-БЕДНА ОТ ЕВРОПЕИСКАТА ОБЩНОСТ
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
65, бойко е комунист, не пиши безмислици.
38
6
 
9
 
! Отговори
жаго преди 12 години
и кой ще замени Борисов ? Далавераджии, консултанти на язовири, откровени предатели като Гоце и Марин, посочете кой ще е по-добър, веднага гласувам за него . Кой може да излезе наглава с този двукрак матрял от престъпници, пияници, гамени и ***, на тази нещастна територия, където имахме лошия късмет да се родим ?
37
17
 
22
 
! Отговори
Сова Марис преди 12 години
Трябва ли правителството да подаде оставка и на власт да дойде Национален фронт за спасение на България? Да+ , Не-
36
4
 
3
 
! Отговори
TUPOTA GERBERSKA преди 12 години
KAK DA NQMA ALTERNATIVA?TOVA IM E IZGODNO NA BORISV I SIE.IMA RAZBIRA SE I TQ E MNOGO PO-DOBRA OT VSI4KI PARTII KOITO NI SE IZREDIHA DOSAGA.TOVA E PRAVITELSTVO NA EKSPERTI-BEZPARTIINI,NITO EDIN PARTIEN DA NIAMA!KOLKO NASHI STUDENTI ZAVURSHIHA S OTLICHIA VO SVETA-USA,GB,FRANSE,GERMANY I T.N.NIMA NE MOJEM DA IZVIKAME 30 EKSPERTA PO 5 VSQKO NAPRAVLENIE KOITO DA VZIMAT RE6ENIQ?MOJE! NO NE MOGAT DA KRADAT OT NAS I NE ISKAT TAKIVA KATO VSI4KI PREMIERI I PRAVITESLTVATA IM. AKO SME NAROD DA IZMETEM GERB