Косово с териториални претенции към Македония

Джавит Халити припомня, че Скопие е било център на Косовския вилает
Обновена: 22 фев 2012 14:58 | 22 фев 2012 11:54, Елка Василева
554
Косово с териториални претенции към Македония

Заместник-председателят на парламента на Косово Джавит Халити отправи открити заплахи, че албанците „естествено“ ще поискат своята част от Македония, ако техните интереси в Косово бъдат ощетени при преговорите със Сърбия.

За една седмица на два пъти в колонки в излизащия на албански език в Македония вестник „Лайм“ Халити заяви териториални претенции на Косово към Македония. Македонските власти обаче смятат, че не е нужно да се реагира по никакъв начин пред властите в Прищина, защото ставало дума за „изолирани инциденти и изяви на отделни лица“, посочва македонският вестник „Дневник“.

В „Лайм“ Халити пише, че „промяна на границите на Косово, дори и ако има взаимна размяна на територии между Косово и Сърбия, ще отвори кутията на Пандора и преди всичко ще постави легитимното и историческо искане на Косово във връзка с историческия субект на бившия вилает с главен град Скопие“.

Още по темата

Джавит Халили твърди, че ако преценят, албанците могат да предизвикат нов конфликт на Балканите.

„Можем да допринесем за стабилността /ако продължим да се отнасяме, както досега/, но се знае, че албанците държат в ръка детонаторите за взривяване на конфликт на Балканите. Ще ви посоча само един исторически факт: главният център на Косовския вилает беше Скопие. През август 1912 г. знамето на независимостта на Албания беше издигнато в Скопие“, пише Халити. Той предупреждава за рисковете в региона, ако спрямо албанците бъде извършена неправда в процеса на преговорите, които се водят между Косово и Сърбия.

В другата си колонка заместник-председателят на парламента на Косово открито предупреди, че ако от Косово бъде отнет град Косовска Митровица, то компенсация ще се търси не само в Прешевската долина /областта в Южна Сърбия около Прешево, Буяновац и Медведжа, където албанците са мнозинство/, но и в Македония.

Освен че е заместник-председател на парламента на Косово, Халити е и висш функционер на партията на премиера на новата страна Хашим Тачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им е честито на "макетата"!Нали псувахте и хулехте България?Д азнаети,че всичко се връща!
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
напълно съм съгласен с 81.Тия територии какво ще ги правим при положение, че у нас работещото население е 50%? Изведнъж всички ще станем земеделци ли? И освен това ще провокираме проблем в бъдеще. Макетата да се оправят - те ни считат за татари и азиатци, да се обърнат към славянска Сърбия да ги спасява
77
15
 
9
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
на България нови земи не и трябват , след като нашите тънат в мизерия и безработицата се увеличава с всеки изминат ден , нямам нищо против мюсюлманите , да си седят там където им е мястото , но НЕ МОГА да обичам повече ДЖАМИЯ пред християнски храм !!!!!!! , сори , и всички тия които не искат джамиите в Бг да се увеличат трябва да се позамислят малко , ТАКА ЧЕ СЪМ ТВЪРДО С СЪРБИЯ
76
2
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
И не, 73 - няма начин да ги интегрираме. Твар, която доброволно живее сред ***, която не желае нито да учи, нито да работи, нито да спазва законите, твар способна да продаде собственото си малко, твар, която няма в гнусният си език думи за благодарност, възпитание, образование, достойнство, справедливост - такава твар не може да бъде интегрирана. Трябва да се спрат всякакви помощи за ***, ток, вода, които не плащат, здравеопазване, което също не плащат. Или да работят или да ***.
75
0
 
34
 
! Отговори
дааа преди 12 години
Също така Скопие било и столица на сръбската държава на Стефан Душан за 20 години, а е било населено изцяло с българи тогава. Било е така, защото сръбските свинари тогава са тънели в кални паланки до гуша и като са видели направения от българите каменен град Скопие са ахнали. Винаги сме били по-напред от това долно племе сервите и винаги са се учели от нас.
74
0
 
33
 
! Отговори
Огнян преди 12 години
Сърбия трябва да се раздроби още повече, защото те са взели-окупирали наши земи( западните ни покрайнини) и на унгарците цялата войводина! Само на албанците им стиска да си вземат земите, ние сме...Не съжалявам сърбите никак за Косово, зашото как те ни взеха навремето Охридското езеро, така сега албанците им взеха тяхната светиня Косово! Всичко се връща рано или късно на тоя свят...
73
6
 
11
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
до 74 "Българчето"Ами повечето роми като тебе се имат за ***.Тъй,че аз не правя разлика между двата маймунски етноса.Едно и също е.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kosovo prodalgava da deistva po plana " Albanija na 3 moreta " i vsichki si malchat.
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние не можем да си оправим това което имаме в момента, така че нови земи не ни трябват. Присъединяването на Македония само ще увеличи мизерията за всички нас. Нека първо си асфалтираме улиците и после да мислим за ,,близката чужбина ".
70
3
 
38
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Защото *** са по-долу от животните. Колкото и пари да му дадеш на ***, той ще ги изпие и изяде, три дена ще е мъртвопиян и после пак ще тръгне да краде, проси и да рови по кофите. Ако му дадеш повече пари, просто ще пие пет дена, вместо три, ще си купи "плазма" и по-голяма сателитна чиния, ще се накичи с повече злато, а чаавето му пак ще умира от глад и ще ходи босо. И по 100 000 да дадеш на всеки ***, пак ще ги пропие и профука, затова най-добре да се оставят да измрат от глад.
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То Скопие и Тетово са масово с Албански корени ... какво ми се пишат за Македонци, даже и паметник на дрежен грък вдигнаха миналата година ... нали от Скопие през баира и хоп си в Косово ...
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извинявайте, ама аз не съм виновен. Само преди 2 седмици излязох от психиатрията. Имах тежко детство, стария пръч ме изнасилваше, а дъртата ме караше да ближа.
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха така! :))) А олигофренските монументи и сгради по програма "Скопие 2014" в джамии и хареми ли ще се превърнат? Нека им е на скапаните маки измислени!
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стоп на циганизирането и ислямизирането на България.Стоп на чалгата,турските сериали,новините на турски език.Забрана на партии насаждащи етническа и религиозна омраза в православна България.Да се отнемат незабавно паспортите на всички ***, които се срамуват от българския си произход, правейки се на велики траки,османотураки и т.н.
65
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ха-ха-ха - 63 - само обясни какво е това странно образувание "ром от турски произход" ??? :-)))))*** си е ***, турчинът си е турчин - двете неща имат толкова общо колкото кокичето и хиенът. Ти *** виждал ли си? А турчин?
64
13
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Добре де ако харчим 4-5 милиарда за *** защо водят толкова мизерен живот и умират от глад. Преди малко изгледах няколко предавания на Карабовски за *** и направо се потресох колко са мизерни и са издивели от глад. Не че съм им адвокат ама доста зле живеят - хвана ме жал за тях от това, което видях - няма ли начин да ги интегрираме!?
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ми дреме, да си издигат златни статуи, тия ***. ние им дадохме танкове и гаубици. да си македонстват. дреме ми. и без това са сдали държавата си.
62
2
 
24
 
! Отговори
Ксеркс преди 12 години
Албанците са наши естествени съюзници срещу най-големите българомразци - сървите и техните ментални проекции фиромците. Българското ВМРО е имало съвместни акции с албанците срещу сръбския окупатор в Македония. ФИРОМ трябва да бъде разделен между България и Албания.
61
7
 
13
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
ГЛЕДАМ *** И МЮСЮЛМАНСКИТЕ ФАНАТИЦИ СА СЕ АКТИВИЗИРАЛИ,ЗА ТОВА АЗ КАЗВАМ ЧАО ЗА ДНЕС.С *** НЕ СПОРЯ!!!!
60
0
 
6
 
! Отговори
yordan преди 12 години
hahaha-1 ne bil makedon, a bil alban haha