Тройката иска "български заплати" за гърците

Решението е ултимативно, пише днес пресата в Атина
Обновена: 2 апр 2012 14:55 | 2 апр 2012 10:35, Елка Василева
177
Тройката иска "български заплати" за гърците
"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Снимка: архив, Reuters

"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. "Етнос".

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише изданието.

Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания.

Още по темата

Решението на тройката е ултимативно. Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите... Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката.

Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва вестникът, изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на ЕС Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

В. "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос, са представили в парламента за одобрение специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
34
 
! Отговори
до 30 - Димо преди 12 години
Димо, пич, преди няколко години същото ми каза и моят дядка, който, бог да го прости, си отиде на 96 г. Беше роден 1909 г., цял живот беше живял на село и каза, че единственото време, когато не е било мизерия около него е периода 1960 - 1989 г. Комунистите му бяха взели 120 дка. ниви, 49 дка. гори и 18 дка. ливади, които после не искаше да си взима обратно, защото знаеше, че с това мизерията пак започва - дий воле, дий!Помня във въпросния период как гладни гърци с автобуси пазаруваха тук хляб
37
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хехе ние май сме се превърнали в плашилото на Европа!!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТРАНДЖАТА, докато мечтаеш удари една...
35
2
 
14
 
! Отговори
КОКО преди 12 години
ТЪРСЯ КОЗАР - ЗАПЛАЩАНЕ ПЛЮС ОСИГУРОВКИ.
34
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ГРЪЦКИ ЗАПЛАТИ !!!
33
2
 
8
 
! Отговори
Да бе да преди 12 години
До 34Вервай си! Сигурно ти става по-леко в мизерията, като си верваш на бълнуванията. И нещо изчисленията ти с 3,14 не ги хванах, ама ти си вервай...
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако им сложат един Дянков на гърците,може и да обеднеят,но дали ще го изтърпят?Май на първия месец ще го обесят на някой протест.Гърците са измислили демокрацията,къде е тръгнал този Оли?
31
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците ще дойдат на нашия хал,че и още по зле,те вече са умножени по нула и са изчислени по 3,14,само ,че го правят лека полека да не ги боли много,вярно е,че от кон на магаре е лоша работа,но са прекарани в ъгъла и колкото повече мърдат повече ще им го ....!!! Те още не могат да повярват,че буталкята се строши!!!
30
2
 
1
 
! Отговори
са преди 12 години
Те и сега повечето са същите, само че имат огромни пенсии чиито фондове са разграбени (както и при нас), но там си ги взимат с кредити.
29
5
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Търся грък озеленител за градината и млада гъркиня за домашна помощница... - и още нещо...
28
3
 
14
 
! Отговори
АЛО преди 12 години
Ало тройката, а колко дълга на Хамерика??? Техните заплати кой ще ги намаля? Или те нека си печатат пък другите да го духат???? А веднага и на белгийците, поляците, англичаните, холандците и т.н. да се налижат БГ заплати - даже безвъзмездно им даваме Вдянков да им приложи системата!
27
3
 
19
 
! Отговори
Димо преди 12 години
От високо лошо се пада...При нас положението е зле от незапомнени времена,нагаждаме се на тая мизерия и си кретаме.Бабето ми е раждана 1923,и ми казва,че целия и живот е бил мизерия от как се помни,това е положението приятели-родени сме на кофти място.Ако Гърция не беше разпределена след войната в лагера на загубилите,сега щеше да е по зле и от нас.Тогава е била-бедна земеделска страна.Няма как,Балканите раждат балканци....
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.''Хахахахаха!Ей този Оли Гоф Рен много бил сръдлив бе?!Не прави разлика даже между гърци и българи,а всички сме му балканци и мизерници на него.Е гърците скачат не са като нас -роби!А и явно си нямат някоя външна министърка да му врътка,като една наша бивша Надка свирката.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия демони евреи !!! Те са в основата на бедността и в България !
24
4
 
18
 
! Отговори
ту кафе преди 12 години
Трябва да е ясно за всички, че целта е цялата преиферия на Европа да стане едно гето.
23
4
 
22
 
! Отговори
dmx преди 12 години
Да взимат не същите, а по-малки заплати. Те не само дължат пари, а непрекъснато искат НОВИ пари за да си плащат заплатите, които взимат. Като не искат "диктат" отвън, просто спират да взимат пари и готово. Да си взимат и тройни, ако искат. Нахалство!
22
9
 
22
 
! Отговори
ха преди 12 години
Това никога няма да стане.Да не са овце,като нас,че да се оставят.
21
3
 
13
 
! Отговори
@ преди 12 години
ЕЦБ и МВФ вън от Гърция!ЕС е новият Райх, а армията им е от чиновници и банкери. водещи политика на заробване чрез дълг!
20
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците са мързеливи, нагли и с голямо самочувствие хора. Винаги гледат с нещо да те прецакат, ако могат.Нашите заплати дори са им много. Заслужават много по-малко предвид това, което правят.Изкуствено поддържана нация с парите на европейците. Това е Гърция.
19
2
 
27
 
! Отговори
Рашо преди 12 години
Българските заплати, трябва да вървят с българските цени от 80-те години.