Тройката иска "български заплати" за гърците

Решението е ултимативно, пише днес пресата в Атина
Обновена: 2 апр 2012 14:55 | 2 апр 2012 10:35, Елка Василева
177
Тройката иска "български заплати" за гърците
"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Снимка: архив, Reuters

"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. "Етнос".

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише изданието.

Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания.

Още по темата

Решението на тройката е ултимативно. Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите... Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката.

Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва вестникът, изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на ЕС Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

В. "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос, са представили в парламента за одобрение специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Твърде малка е утехата ни, че и други ще станат като нас...
57
7
 
20
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Толкова са мързеливи, че и африкански заплати нямя да ги оправят!!!
56
1
 
32
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Ще минат на маслини и ще се оправят,а ние с проспериращото си селско стопанство на какво да минем ?
55
1
 
34
 
! Отговори
Шенген завеса преди 12 години
Стига се сравнявахте с гърция , всеки да си гледа *** и заплатата .
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kato sme si dali gaza na evropa 6te si traem a garcite edva li ami 6te stava o6t po zle tuk v bg
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яли, пили и пяли,а кога плащали плакали!!!
52
8
 
17
 
! Отговори
коко преди 12 години
Нямам намерение да защитавам гърците но те са около 10.5 милиона и имат БВП 220 милиарда евра а ние с около 8 милиона имаме БВП 24-26 милиарда евра. Това ще рече, че ако гърците взимат 7-8 пъти по-високи заплати и пенсии, поне финансово не изглежда налудничево.Към този БВП на Гърция не се включва генерирането от корабособствениците /те са първи в света по този показател/ а според познавачи само от чартиране на кораби и от превози този бизнес добавя за гърцити допълнителни, минимум 500 милиарда
51
2
 
7
 
! Отговори
do 48 преди 12 години
Nikoj ne im e winowen na gyrcite, oswen te samite. Estestweno, 4e zaema se dawa, za da si platqt dylgowete. Nali towa e celiq problem, 4e ne mogat da si gi pla6tat. 6te im dawat pari, za da im se pla6ta zaplati li? Proizwodstwo, ikonomika se iziskwa za towa. Maloumnicite wzemaha krediti bez da mogat da gi wry6tat. E na im sega. Na amerikanci trygnaha da se prawqt. Na gol tombak, znaeta prikazkata. Sega 6te protestirat. Za6to ne protestiraha, sre6tu kradliwoto si prawitelstwo? Balkanska mu rabota
50
8
 
25
 
! Отговори
КуРти преди 12 години
Гърците ще се съгласят на наще мизерни заплати, когато Кения прати човек в космоса............... ама вие продължавайте да се упражнявате и да се веселите, нема лошо. После лекарствата ви били 5 пъти по-скъпи, горивата с 20% спрямо половин Европа, храните два пъти по-скъпи, стандарта на България е като на някоя средно развита африканска държава около екватора........... Та кво обяснявахте за гърците?
49
4
 
25
 
! Отговори
До 44 преди 12 години
Да и аз съм чувал същото от моя дядо, но това време за което те говорят е изкуствено време. Комунизма в България не беше реален икономически строй, въпреки, че именно тогава се построиха 99% от заводите и инфраструктурана на страната а беше един декор на икономика. Оказа се че хубавия тогава живот е в благодарение на парите и ресурсите от Русия, като метали,петрол,газ... В момента в който ни спряха кранчето Руснаците, защото и те сгънаха и целия строй се срути иначе още щяхме да сме НРБ.
48
6
 
20
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Не че нещо...ако щете и завист го наречете, но...се усмихвам всеки път като прочета статия за падението на Гърците....гадно народче са...още преди хиляди години са написали...не вярвай на гърците дори и когато ти носят подаръци...нека им нека...да се научат на работа...мед ми капе..хаха
47
2
 
23
 
! Отговори
мим преди 12 години
Да знаете гръцкия телевизионен канал MEGAкак ни оплю,стана ми много гадно и болно.Плашат си народа с нас.Мизерници,свикнали само да ядат без да плащат.Мразя ги!!!!!!!
46
5
 
13
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
Разбирам ги гърците. Един час платен паркинг в Солун е 5 Евро на час. Едно кафе да седнеш да пиеш - ето ти още 10 евро. А гърците не е като да не пият кафета по цял ден. Така че на хората си им трябват високи заплати, разберете ги.
45
4
 
13
 
! Отговори
шибанякис преди 12 години
За гърците е много важно сега да не шават щото им е влезнал барабар с мъдете.Да стискат здраво палците на краката си.УСПЕХ.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много скоро ще преминат само на маслини!!!
43
1
 
7
 
! Отговори
алекс2 преди 12 години
А не съм съгласен... нека си ги кредитират до края на света , все пак това са хитри византиици
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще им изкупят държавата, и даже няма да им дадат пари за това.
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази тройка ще направи на гръкоманите задна ножица без те да разберат как са попаднали в клопката,обърнахте ли внимание,че заема им е даден да обслужват задълженията си към банките а не за заплати,така,че те сами ще си намалят заплатите,защото нямат пари и няма от къде да ги вземат,и ги наблюдават под лупа и ги чакат само да сбъркат някъде и ще ги отрежат от всякъде,на всички в ЕС им писна от тях и вече са готови да ги изхвърлят от еврозоната,тогава ще видите до какво дъно ще стигнат!!!
40
6
 
18
 
! Отговори
Четворка преди 12 години
Крайно време е и Българи и Гърци да разберат, че колкото произвеждат, толкова и ще взимат!
39
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политиката на Запада срещу Балканите е крайно дискриминационна!!!