Български заплати няма да оправят Гърция

Няма да станем по-конкурентоспособни, заяви министър Сахинидис
Обновена: 5 апр 2012 14:51 | 5 апр 2012 12:57, Елка Василева
107
Български заплати няма да оправят Гърция
С български заплати Гърция няма да стане по-конкуретноспособна, заяви финансовият министър Сахинидис. Снимка: архив, Reuters

С български заплати Гърция няма да стане по-конкуретноспособна, заяви финансовият министър на страната Филипос Сахинидис.

Пред местния телевизионен канал Мега министърът обяви, че няма да има нови намаления на заплати в Гърция, като изказа становище, че с "български заплати няма да се реши проблемът с конкурентноспособността на Гърция".

Преди два дни гръцки вестник писа, че тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, иска „български заплати" за гърците. Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни. Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания, писа „Етнос“.

Пред телевизия Мега министър Сахидинис спомена за ликвидиране и сливане на държавни предприятия и за постепенно редуциране на служителите в държавния сектор в рамките на правителствените мерки за икономии.

Още по темата

Ако всичко върви добре, през 2013 г. очакваме обрат към икономически растеж в Гърция, каза финансовият министър.

Филипос Сахинидис определи като хроничен проблем на Гърция ниската конкурентноспобност на страната.

Гърция се нуждае от стабилно правителство след изборите, за да се даде тласък на икономиката, заяви министърът на финансите, като се противопостави на евентуален нов вот, ако на предстоящите избори никоя партия не получи самостоятелен мандат.

Той оповести, че започват преговори с Швейцария по въпроса за банковите депозити на гърци в чужбина и че е възможно преди изборите в Гърция да бъде подписано споразумение за данъчно облагане на тези авоари.

В момента текат проверки, за да установим какво е движението на сметките по доходите, които не са били облагани с данъци в Гърция, каза още министърът, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
до Иво преди 12 години
Къде е тая баба,да я взема за булка.
41
0
 
12
 
! Отговори
с.до Ивчо преди 12 години
Като то гледам наивния модел на мислене и изразяване нещо ме съмнява да взимаш 3 бона на месец!На фона на заплатите в България трябва да си безумен специалист да бачкаш за тия пари!Но дори и да е така твоят частен случай не променя ситуацията в България по принцип!Не всеки може да е висшист,а и не е нужно!Нали някой трябва да работи и в супермаркета например!Тия хора да умират ли!?Шефовете им ги правят на маймуни и бачкат за по 600 лева!!!Вземи и се запознай с реалността и тогава говори!
40
0
 
8
 
! Отговори
До 51 Ивчо преди 12 години
Да нормално е. Българите сме уседнал народ и не си сменяме жилището през ден, както правят нардоите взъникнали от престъпници и избили местните жители. Бабата е живяла цял живот в този апартамент в центъра на София и няма никакво основание да се иска да се мести от него.
39
0
 
17
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
51, Някои от нещата които казваш са верни, но това което пропускаш е:1. Не всички стари хора живеят в апартамент от 200м2. Тези по селата и в малките градове какво да правят?2. Защо въобще човек трябва да продава нещо, за да оцелее. Нали затова са пенсиите - затова хората са плащали цял живот, на старини да имат пенсия, а не 150 лева подигравка!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-Н ГРЪКАКО В БГ ИМАШЕ НАЛЯТИ ТОЛКОВА ПАРИ ,КОЛКОТО В ГЪРЦИЯ НАЛЯ ЕВРОПА,ЩЯХМЕ ДА СЕ ОПРАВИМХАРЧЕТЕ,КОЛКОТО ИЗКАРВАТЕ ВИЕ,А НЕ КОЛКОТО ИЗКАРВАТ ДРУГИТЕ
37
0
 
1
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
И не само в България
36
17
 
7
 
! Отговори
Ивчо преди 12 години
А нормално ли е самотна баба с 150 лева пенсия да живее в апартамент 200 кв. в центъра на София ??? За мен не е.... Просто много от вас живеят още в комунизма и не разбират изобщо що е това чудо капитализъм... Верно то при нас не е точно капитализъм, ама е близко.... За що по дяволите за всичко е виновна държавата? Мен тя не ми пречи... Имам две висши, работя, уча, взимам 3000 лева заплата месечно. Държавата нищо не ми е дала, но не се оплакавам, а и не търся от нея нищо!!
35
0
 
5
 
! Отговори
помен за 40 преди 12 години
Да ви видя как ще изкарате до другата песия-след 40 дни.
34
0
 
9
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 12 години
И НИЕ ИМАМЕ ВЕЛИКДЕНСКИ БОНУСИ - ОТ ДНЕС ПЛАЩАТ ПО РАНО ПЕНСИИИТЕЕЕЕ.
33
0
 
18
 
! Отговори
с.до 43 преди 12 години
Българи се самоубиват от мизерия от доста време насам!Я се поразрови из статистиките!А според теб пенсия от сорта на 150-250 лева ако е достатъчна и стига на човек да живее ти препоръчвам горещо веднага да отидеш на лекар!Освен това кризата в пенсионната ни ситема тепърва ще се задълбочава!Планира се и да се пипа Сребърния фонд,който гарантира пенсиите и е доста спорно дали всичко ще е ок с пенсиите!Заплатите пък изобщо няма да ги дискутирам!Огромната емиграция е показателна!Капиш!?
32
1
 
19
 
! Отговори
с.до 38 преди 12 години
И какво от това бе!?Гърците получиха великденски заплати и пенсии!Които са доста по-височки от тия в България!Ти за Великден да ти кажа ли какво ще получиш!?Средната работна заплата в България е най-ниска не само в ЕС,но и на Балканите!Какво ме греят мене тия ценни книжа!?***!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като секне кранчето от Западна Европа тази държава е аут. Интересно ми е какъв икономически растеж се очаква през 2013-та, когато на първо време ще се правят само икономии в държавния сектор ? Икономически растеж, чрез заем, не е растеж. С туризъм, плодове и маслини не се издържа държава.
30
2
 
17
 
! Отговори
с. преди 12 години
Гърците никога няма да бачкат за такива заплати!Такива били и онакива били!Другия път!За разлика от бантустанците те са нация и си защитават правата!Гръмна се един пенсионер от отчаяние пред парламента и пак се вдигнаха!Тука никой няма да обърне внимание!В цяла Европа сме нарицателно за мизерия,беднотия и ***!
29
1
 
4
 
! Отговори
верния преди 12 години
Имам чуство че скоро ще става още по лошо . в бг на седмица става някои милионер . чух б. обама да казва ; от богатите по голями данаци. ако това се случи ще се забави лошото а и може да се забрави. НО ако продалжи това жална ни м...........
28
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛООО ... самосъжаляващите се, комплексирани *** ...Разликата между гърция и Българие е в това, че сега България ще емитира ценни книжа за два милиарда, които ВЕДНАГА ще бъдат изкупени по борсите, а на Гърция няма кой да даде пукнато евро вече, ПОНЯТНО ???
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля ви се, българските заплати са си наш уникален специалитет! Никой не може да го приложи току-така! Политиците, моля, бързо да се вземата в ръце и да го патентоват и защитайт правно от посегателства!
26
6
 
9
 
! Отговори
vassilis преди 12 години
EY BULGAROTO , GLEDAITE SI RABOTOTO , NIE SME GOLEMO NAROT .... NIE VINAKI 6TE SI PIEMO UZOTO I 6TE PRAIM KEF.A VIE BULGAROTO NIKOGAS NEMA DA VITITE BIAL DEN. VIE STE OV4E STATO. VIE NE STE NAROT.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И при гърците започва да става като в България - едни гърци са яли, пили и са се веселили, а останалите гърци сега ще плащат за тях. И в България след 1989-та едни демокраДци ядат, пият и се веселят, а ние им плащаме рахатлъка. Добре, че от време на време се демокраДците се прострелват един друг.
24
3
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
В Гърция на власт са десните и демократите, в Гърция комунистите не са били на власт от 1945 г.
23
0
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Недей да лъжеш куче !:))) Ена книга бил прочел.Чел е две!А в тоалетната плейбой и максим ааа ? :)) Ти знаеш колко матриял е тва.И се с качество.Ше ми приказва той че най-големия бил чел една книга!! Ама ха!