Български заплати няма да оправят Гърция

Няма да станем по-конкурентоспособни, заяви министър Сахинидис
Обновена: 5 апр 2012 14:51 | 5 апр 2012 12:57, Елка Василева
107
Български заплати няма да оправят Гърция
С български заплати Гърция няма да стане по-конкуретноспособна, заяви финансовият министър Сахинидис. Снимка: архив, Reuters

С български заплати Гърция няма да стане по-конкуретноспособна, заяви финансовият министър на страната Филипос Сахинидис.

Пред местния телевизионен канал Мега министърът обяви, че няма да има нови намаления на заплати в Гърция, като изказа становище, че с "български заплати няма да се реши проблемът с конкурентноспособността на Гърция".

Преди два дни гръцки вестник писа, че тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, иска „български заплати" за гърците. Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни. Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания, писа „Етнос“.

Пред телевизия Мега министър Сахидинис спомена за ликвидиране и сливане на държавни предприятия и за постепенно редуциране на служителите в държавния сектор в рамките на правителствените мерки за икономии.

Още по темата

Ако всичко върви добре, през 2013 г. очакваме обрат към икономически растеж в Гърция, каза финансовият министър.

Филипос Сахинидис определи като хроничен проблем на Гърция ниската конкурентноспобност на страната.

Гърция се нуждае от стабилно правителство след изборите, за да се даде тласък на икономиката, заяви министърът на финансите, като се противопостави на евентуален нов вот, ако на предстоящите избори никоя партия не получи самостоятелен мандат.

Той оповести, че започват преговори с Швейцария по въпроса за банковите депозити на гърци в чужбина и че е възможно преди изборите в Гърция да бъде подписано споразумение за данъчно облагане на тези авоари.

В момента текат проверки, за да установим какво е движението на сметките по доходите, които не са били облагани с данъци в Гърция, каза още министърът, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В този момент се срамувам...станахме за подигравка в света със заплатите, примирението и търпението си
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нова калинка в ГЕРБДепутатът от ГЕРБ Иван Петров прати есемес до премиера Бойко Борисов вчера, в който натопи съпартиеца си - кмета на Димитровград Иво Димов, че е с фалшива диплома.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз нямам нищо против гърците да са добре.Като ги гледам така май никак не са зле.Цените им- като нашите а заплатите по 2000 лева и повече.Бонуси добавки, как живеят?!?! Просто имат късмет управници да им са умни хора а не алчни жестоки ***.И не визирам само сегашното правителство.Сами знаете кво стана в БГ последните 15-20 години.За хората и тиквите..
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо пай се жалвате и плачите за гърците.Ами ние сме най бедната държава не само в Европа.И как няма да сме 0къде комунизмуюът е донесъл просперитет и богатство?В коя страна?Следете форумите и ще видите -тук бъка ор чугунени комунисти-***,коиуто нищо не са разбрали и научили.Е,как да вървим напред с тази ***.Минисърт председател през последните години са били -руски шпонин.руски поданик,спец по унифорнюмите,затънал в дългове зар,докаран от ДС за да попречи втори мандат на Костов.Е?
18
0
 
9
 
! Отговори
дрън-дрън преди 12 години
Така както я караме само с коментари, няма да стане!
17
1
 
11
 
! Отговори
Гласоподавател преди 12 години
"Теорията, според която решение на проблема за конкуретоспособността е основно намаляването на заплатите, не отговаря на реалността.." Едва ли някой може да каже нещо срещу това, ...освен бат,бойко, но той е прочел все пак САМО ЕДНА КНИГА през живота си и тя не е учебник по икономика, а "Винету"... Абе тоя как е завършил в Симеоново... каквито са кадрите от там, такова ни е и разследването в МВР, а послушната Прокуратура само изпълнява и "протестира" оправдателни присъди......
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е. Прав е. С български заплати няма да се оправят,....трябва да им станат на половина на българските и тогава евентуално имат малък шанс. *** и мързеливите, гнусни маляки.
15
7
 
14
 
! Отговори
ДО14 преди 12 години
Недей да плачеш за гърците,***.Сега за Великден получаваме бонуси всички работещи в държавени и частни фирми,а пенсионети по 360 евро.На вас ви трябват още поне 30-40 години за да стигнете нашите сегашна орязани заплата и пенсии.Пък ние ще се оправим=защпото имаме производство,вие нищо нямате освен да се мразите един други и да си завиждате...
14
1
 
7
 
! Отговори
stan преди 12 години
22 % bezrabotica..i obezshtetenie za bezraboten 400 evro na mesec...emi nie za tolokova rabotim v BG..a te za 400 evro visqt po kafetata po cql den...
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отново се прочухме в света!След атрентата срещу папата и "БЪЛГАРСКА РАБОТА" дойде ред и на "БЪЛГАРСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ".Това естествено не стряска управляващите защото имат пред себе си стадо овце или по точно го е казал дядо Славейков " НЕ НАРОД А ***"!
12
1
 
17
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Който,каквото си надроби,това ще сърба....Гърците са Народ,за съжаление ние сме група от индивиди,вечно недоволни,пасивни и завистливи...Защото,ако бяхме Народ политиците нямаше да са тази ***,която 23 години пие кръв и щрака с пръсти...
11
6
 
17
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Не проблема в магистралите.Те са смешна сума.Не се знае къде отиват милиардите - нищо не се влага за развитие на производството.А колкото до магистралите - за три години това правителство е дало повече пари за подслушване отколкото за магистрали.
10
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив... Гърците скоро няма да се оправят, ами даже още ще затъват.... За да съществуват, както досега трябва да теглят държавни заеми, които после да ги разпределят като безумни заплати и бонуси в държавата... Сега вече, като няма кой да им купува държавните облигации пътя ще бъде много стръмен посока надолу.... Засега се крепят... Безработицата (официалната) е 22%.. Тепърва ще става зле там... Скоро те ще идват в България да сеят и жънат. Сигурен съм. Авантата свърши !!!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nqma da gi opravqt ama az pyk mnogo 6te se izkefq
8
9
 
14
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Тия мързели е време да изработят парите, които изхарчиха! Ако трябва и сомалийски заплати да им дават, след като те сума ти години живяха с европейски пари.
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Европа думите "българин" и "български" се превърнаха в нарицателно синоним на тоалетна, клошар или проститут.а.И на никого от управляващите от ГЕРБ вече не му прави впечатление, нито протестира пред гръцките власти, нито прави нещо, за да изтрие подобен срамен имидж.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя министър що не звънне на ББ та да научи как с мизерни заплати Бг стана рай за инвеститорите и те чакат на опашка да си влагат парите,как нашите стоки са търсени в цял свят и имаме растеж от по 150% на година.Тогава венага ше свали заплатите у гречко и щв дръпнат напред.
5
2
 
35
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Гърците в криза ще получат бонус-заплата за Великден, а вие ще си месите козунаци у вас .... да ви УЖ по-евтино.... откога стана по евтино да си месиш увас , а не масово поризводство само Найденов депсераката *** може ад ви каже...
4
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това само нашите "умници" не го разбиратгърците пак ще се оправят, не им е за първи път да тръгнат от 0 и за няколко години дръпват напред... само ние упорито и "доброволно" си вървим към дъното
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гръцки пенсионер се простреля смъртоносно на площад "Синтагма" пред сградата на парламента в Атина, след като крещеше на околните, че е бил тласнат към отчаяната постъпка от непосилни дългове.Според полицията поне двама очевидци са описали как пенсионираният 77-годишен аптекар е опрял пистолет до главата си, извикал "Имам дългове, не мога повече да търпя" и дръпнал спусъка.В джоба на сакото му е открита предсмъртна бележка, в която той обвинява политиците и финансовата криза за това, че са го докарали до пълно отчаяние.Правителството "унищожи всяка надежда, че мога да оцелея, и за мен няма справедливост... не мога да открия друга форма на борба освен достоен край, преди да ми се наложи да ровя за храна по кофите за ***", пише още в бележката.Друг минувач сподели пред гръцка телевизия, че чул мъжът да казва на оживения площад: "Не искам да оставя дълговете си на децата ми."По данни на правителството през последните две години самоубийствата в Гърция са се увеличили с 40% заради влошаващата се най-тежка следвоенна криза.