Македонски национал си уреди трансфер в Англия с БГ паспорт

Как българският документ сбъдна мечтата на защитника Горан Попов
Обновена: 4 сеп 2012 17:25 | 4 сеп 2012 11:32, Красимир Ангелов
72
Македонски национал си уреди трансфер в Англия с БГ паспорт
Горан Попов (в жълт екип) си уреди трансфер във Висшата лига с български паспорт. Снимка: Reuters

Един от най-известните македонски футболисти – защитникът Горан Попов, си уреди трансфер в английската Висша лига благодарение на... българския си паспорт.

Македонският национал подписа договор с Уест Бромич Албиън (УБА) часове преди затварянето на трансферния прозорец в последния ден на август. Той бе даден под наем за една година на отбора от Премиершип от Динамо Киев с опция за закупуване, съобщи 24Fudbal.com.mk.

Преди това Горан Попов имаше проблеми с получаването на разрешително за работа при опита му за трансфер в Стоук Сити, но при преминаването му в Уест Бромич му помогна българският паспорт, който той притежава, коментира сайтът.

"Изпълни се желанието ми да играя в Премиершип. Вярвам, че ще оправдая доверието на всички в клуба, преди всичко на мениджъра Кларк, по чието настояване съм в Бирмингам", заяви самият Попов.

Футболистът, който има 41 мача за националния отбор на своята страна, съобщи, че му е осигурена работна виза и този път няма да има проблеми, както преди десетина дни, когато по тази причина той не можа да премине в Стоук сити.

Когато македонският национал се оказа в задънена улица, той извади скрития си коз – българския паспорт, коментира „Утрински весник“. С него нещата се уредиха за седмица.

Публична тайна е, че много от македонските спортисти имат български паспорти. Не защото България им е резервна татковина, а защото на европейския пазар не минава това, че вътре в Македония екзалтирано се бием в гърдите, пише изданието.

Това са трудни времена, хората се оправят както могат, за да успеят. Българският паспорт е един от инструментите в тази борба, пише в коментара на „Утрински весник“.

Пред трансфера Попов в Англия имаше два проблема – единият, че е гражданин на страна извън ЕС и макар че е европеец, за него има съвсем по-различни правила, ако иска да си търси работа във Великобритания. Другият проблем на Попов беше, че футболът в неговата страна – Македония, е на отчайващо ниво.

Британците не дават работна виза на футболисти от страни, които са под 75-о място в ранглистата на ФИФА. Тях не ги интересува дали имаме прекрасни стадиони или играем на провинциални терени, интересува ги качеството на футбола, който може да се измери с резултати, коментира още „Утрински весник“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Ха, че защо Пенев не повика в националния? Щом е добър играч, нека го вземе... че и без това защитата ни е доста куца!:)
40
8
 
6
 
! Отговори
Anton преди 11 години
makedonci tova e sgan etnos na velika Balgaria.Mrasni pomiari samo da vida edin v moq grad pukva vednak.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MAKEDONZITE SA PO DOLNI I BG TURZI GLEDA DA GRABNE BG NAZIONALNOST I POSLE GI GLEDAI V GERMANYA MRASNI.MRASNI HARAKTERI
38
0
 
9
 
! Отговори
Амед Догановски преди 11 години
Вай,вай,вай! Мене защо ме заборавате бре? Моите прадедовци- славните македонски султани, когато арабите още и една камила не са били опитомили, тогаш Аллах сме го пролавувале на чис македонски язик! Движенье за кривини и слободии.
37
5
 
22
 
! Отговори
гост преди 11 години
няма държава Македония, има FYROM!
36
0
 
3
 
! Отговори
Татянче Дончевска преди 11 години
Абье, ньемой мене да ни *** броитьи за чиста макьидонка! Аз кога съм била макьидонка, други и представа са ньемали къдье са намира Добруджа!
35
5
 
7
 
! Отговори
Бойче Борисовски преди 11 години
Яз, македонец сум со главно "М"! И кой од вас несака со благо и со кротце..ке яде от мене едни голем кютек! Яз казаф!!!
34
5
 
8
 
! Отговори
Боже Димитровски преди 11 години
Яз сум чисто църноморско македонче од славниот антички македонски църноморски град Созопол. Най-стар и почитуван професор по история сум во МАНУ /Македонската академия на науките и уметностите (изкуствата)/.
33
1
 
1
 
! Отговори
Стефчо Данаиловски преди 11 години
.... А аз съм най известниот МАКЕДОНСКИ АКТЬОР !!!!! А най известната ми роля е на Майор Деяновски от епичния МАКЕДОНСКИ СЕРИАЛ наречен "СВАКИ КИЛОМЕТАР".... който иска да си го превежда от сръПски.... :) Участвах и в модернистичният МАКЕДОНСКИ СЕРИАЛ,със действие развиващо се в днешно СКОПИЕ - "СТАКЛАРА".... който иска пак да си го превежда.... :)
32
0
 
6
 
! Отговори
Лиленце Ивановска преди 11 години
Я съм най известната МАКЕДОНСКА ПЕВАЧИЦА!!!!! Известна съм като ПРИМАТА НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА.... Незнам колко пъти вече съм взимала МАКЕДОНСКИЯТ "ЗЛАТЕН ОРФЕЙ"..... :)
31
2
 
5
 
! Отговори
Митко Бербатовски преди 11 години
А така.... :) И аз съм македонче!!! Затова не искам да ритам в слабия и БЕЗпереспективен бугарски национален отбор.... А искам да си партнирам със звезди от ранга на Горан Попов,Горан Брегович,Ванчо Траянов и Горан Пандев у Македонскиот национален *** !!!!!
30
4
 
21
 
! Отговори
Камен преди 11 години
Трябва при кандидатстване за българско гражданство да се карат всички македонци да се откажат от македонското си гражданство. Така скоро няма да останат македонски граждани в Македония, а спортистите им ако искат да се състезават на национално ниво ще трябва да играят за България. Тоя щом в българин Любо Пенев да му прати повиквателна за националния отбор.
29
0
 
8
 
! Отговори
БГ ген преди 11 години
До ккТи на какви предпочиташ БГ да дава паспорти - алкохолизирани руски мафиоти, арабески, кинези, монголи, татари !? Разбира се , че за да се подсили българския ген трябва привилегировано да се дава българско гражданство на хора с етнически български гени - македонци, западнопокрайнци, бесарабци, севернодобруджанци, а много скоро БГ гражданство ще пожелаят и "българогласните" от гръцка Македония и гръцка Тракия!
28
6
 
11
 
! Отговори
кк преди 11 години
само проста и корумпирана държава като България, може да раздава ей така паспорти. а после защо македонците се гаврят с нас . на ти сега шенген
27
0
 
0
 
! Отговори
от сайта на отбора преди 11 години
The second qualifier will give the midfield duo their first chance to meet new team-mate Goran Popov (pictured above tussling with Shane Long), who signed on a season-long loan from Dynamo Kiev on Friday evening. Popov's Macedonia also travel to Croatia on Friday.
26
0
 
8
 
! Отговори
друг някой преди 11 години
До някой - Не може да играе за българския национален отбор по футбол, защото има мачове с националния отбор на макитата, а това е забранено от фифа
25
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се спре това даване на БЪЛГАСКО гражданство! БЪЛГАРСКОТО гражданство е за тези, които се чустват БЪЛГАРИ!
24
5
 
32
 
! Отговори
някой преди 11 години
Впрочем щом се чувства българин, защо не играе за българския национален отбор? Нали като е взел паспорта е декларирал, че е с български произход и с българско самосъзнание?
23
2
 
49
 
! Отговори
Жужубан преди 11 години
Eй сега BTV трябва да се направи един сериозен документален филм за това как македонската държава спира развитието на нацията си и са принудени да отиват и да взимат документи от БРАТСКА БЪЛГАРИЯ и да се представят за БЪЛГАРИ ВМЕСТО ЗА ВЕРНИ И ВИСОКОМЕРНИ МАКЕДОНЦИ ПЪРВОИЗТОЧНИЦИ НА ЦЯЛАТА ЕВРОПЕЙСКА, ЮЖНО И СЕВЕРНА АМЕРИКА, АФРИКАНСКА И ДОРИ АВСТРАЛИЙСКА ИСТОРИЯ И НАЦИЯ !!!!!
22
1
 
49
 
! Отговори
някой преди 11 години
Така е, щом е за далаверата, македонците стават всякакви - сърби, българи, антички, славяни, не ги бърка.