Турция няма да строи нито АЕЦ, нито ТЕЦ до границата ни

Отказът дошъл след протести на местното население
Обновена: 23 ное 2012 14:25 | 23 ное 2012 10:41, Елка Василева
67
Турция няма да строи нито АЕЦ, нито ТЕЦ до границата ни
Турция се отказа да строи АЕЦ и ТЕЦ до границата ни. Снимка: архив, Булфото

Турция няма да строи и топлоелектрическа централа в град Игнеада в граничещия с България окръг Къркларели, след като по-рано се отказа и от планове за строеж на трета турска атомна електроцентрала в района, съобщи БТА.

Турското министерство на околната среда и градоустройството е отхвърлило предложения от турска фирма проект за построяване на ТЕЦ в Игнеада, съобщи депутатът от опозиционната Народнорепубликанска партия Тургут Дибек.

Още по темата

В писмено съобщение по случая турският депутат посочи, че проблемът е бил разгледан на 21 ноември на заседание на бюджетната комисия на парламента в присъствието на министъра на околната среда и градоустройството. След проведените разисквания проектът е бил отхвърлен като несъстоятелен.

Турският депутат допълва, че е разказал пред комисията за протестите на местното население, което решително се обяви срещу евентуална топлоцентрала.

Проектът за строеж на топлоцентрала край Игнеада силно разбуни духовете. Местното население организира масови протестни инициативи, в които срещу проекта се обявиха хиляди протестиращи. Хората от района се опасяват, че осъществяването на проекта ще унищожи лонгозните гори на Странджа. Село Бегендик в околията на Игнеада, в което фирмата възнамеряваше да строи топлоцентралата, се намира срещу българското гранично село Резово, чиито жители също се присъединиха към протестите срещу плановете за ТЕЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: АЕЦТурцияТЕЦИгнеада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
до 64 преди 11 години
Байоооо, байоооо, научи се първо да пишеш на кирилица и то грамотно. НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ НЯКОЙ ТЕ ЧЕТЕ КАТО ПИШЕШ НА ЛАТИНИЦА.
51
1
 
1
 
! Отговори
ДО 64 преди 11 години
НЕ Е ЛИ СРАМ И ПОЗОР НА ТУРСКИТЕ УПРАВНИЦИ ДА ЛЪЖАТ. ВЕДНЪЖ ДА КАЗВАТ, ЧЕ АЕЦ И ТЕЦ НЯМА ДА СЕ СТРОИ, СЛЕД 2-3 ДЕНА ДА КАЗВАТ, ЧЕ ЩЕ СЕ СТРОИ. ТОВА Е ТЪПИЯ АСКЕРСКИ МАНТАЛИТЕТ НА ТУРЧИНА. ПРАВ Е 63 - НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ В ТУРЧИН !!! СРАМ И ПОЗОР Е ДА СЕ НАРИЧАШ ТУРЧИН !!!
50
3
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ В ТУРЧИН !!! СРАМ И ПОЗОР Е ДА СЕ НАРИЧАШ ТУРЧИН !!!
49
1
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Турчин винаги ще значи *** убиец. Нищо не могат да измислят тия *** освен да се роят като плъхове и да правят армии с които да избиват цивилизованите народи.
48
2
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Отнасят се с турците "като с вредни микроби". Казал го е посланика на Турция в Австрия Кадри Еджвет Тезджан !!!
47
1
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
По принцип "турчин" е синоним на *** дума, защото всички по света знаят, че турците са една дивашка нация, подкрепяна от една армия, но никога от мозъка си. Справка - напъните и за ЕС, които продължават и сега, проблемите и с всички свои съседи, международни класации на държави според качеството на живот и много други. Срамно е да си турчин, синоним на ДИВАЩИНА. Още много поколения ще носите проклятието на народите като към ДИВАШКА *** !!!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция има огромна нужда от ЕС, защото това е ПАЗАР. Къде ще си пласира чорапите? А икономическия й възход е плод на помпане на долари от САЩ, все пак те ще нахлуят в Сирия вместо добрите американски момчета. След Виетнам предпочитат наемници да се бият вместо тях и да не дразнят общественото мнение вкъщи.Излиза им по на сметка отвсякъде.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи вместо три, ще строят две атомни електроцентрали. Или ще изчакат да видят, ще останем ли без Белене, та да построят и третата, да сме при тях на хранилка.
44
1
 
0
 
! Отговори
do 56 преди 11 години
mai sa ti napravili neshto turcite tolkova sa vi bili i ubili i pak nqmate akil..iskate oshte mizernici...
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ В ТУРЧИН !!!
42
6
 
15
 
! Отговори
бг-европеец преди 11 години
Турците вече са бита карта - никой ги не иска в ЕС, скапаните им стоки са за ***, няма Набуко, няма АЕЦ Игнеада, лирата се срива, расте дефицита по текущата сметка, зеленчука никой не им купува, защото е отровен, всички съседи им обявиха мълчалив бойкот и не искат да имат нищо общо с ислямистите! При такава обстановка ще се срине всичко!
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
viye prodiljavayte da rovite po kofite na evropa posle stignete do politika nedorazvito obstestvo
40
11
 
14
 
! Отговори
х преди 11 години
До българин-европеец-защо си дерете задниците,турците нямат нужда от ЕС ,те отдавна си създадаха саюза и вече ЕС има нужда от тях ,защото ако влязат трябва да хранят гладните като българия и др.
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
takiva strani kato bilgariya sa absolutna precka na ES,patki bez pera gladni alcni kradci horata tova koeto sago postignali sas trud vi e stego srinete za sekundi mangalska rasa nyamam dumi
38
1
 
4
 
! Отговори
умиращ - ОООоооххх.. преди 11 години
ТУРЦИ, СПРЕТЕ КЕМТРЕЙЛС-САМОЛЕТИТЕ! БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ!!!
37
3
 
9
 
! Отговори
българин-европеец преди 11 години
ФИАСКО НА ТУРСКОТО ЧЛЕНСТВО В ЕС Скоро вестник "Журнал дю диманш" взе интервю от председателя на бюджетната комисия в ЕП АЛЕН ЛАМАСУР. В отговор на въпрос дали ЕС трябва да продължи досегашната си политика на разширяване и интеграция в условията на икономическа и финансова криза, френският евродепутат заяви:"С изключение на 4 милионна Хърватия, която скоро ще бъде приета в ЕС, вратите на ЕС за другите кандидати вече са затворени. Що се отнася до Турция, за Брюксел т.н. "проблем с турското членство" повече не е актуален и трябва да бъде забравен и снет от дневен ред, защото европейците вече не искат Турция в ЕС." Изявлението беше направено само 2 дни след публикуването на острия и безкомпромисен доклад на ЕК за "напредъка" на Турция през 2012г. Турските политици реагираха грубо и невъздържано на отправените забележки. Анкара се отказва от своята "европейска ориентация" и дава приоритет на ролята си в арабско - мюсюлманския свят. Смяната на осите пролича в речта на Ердоган за развитието на Турция до 2023г. В ЕК реагираха с възмущение на просташките "прояви на несъгласие" с доклада, разиграни от уж "европейския министър" ЕГЕМЕН БАЪШ и председателя на КК в Меджлиса БУРХАН КУЗУ. Първият нахално заяви, че доклада няма никаква стойност, неговите автори били неадекватни. Турция не била ученик, съобразяващ се с оценките на Брюксел,тя сама си пишела оценките. Ведомството на БАЪШ щяло да разпространи "алтернативен доклад", който бил предназначен за ограмотяване на невежите европейци. "Конституционалистът" КУЗУ демонстративно хвърли на пода в студиото на CNN TURK доклада, като го нарече "срамен". След интервюто на Ален Ламасур, Егемен Баъш съвсем изгуби контрол над нервите си и заплаши ЕС, че "много скоро затворения тефтер с турското членство ще се наложи да бъде отново отворен. Турция не била проблем за ЕС, а неговия шанс за оцеляване и просперитет. Според Брюксел, поведението на Баъш и Кузу било брутално и просташко. Тяхната реакция доказвала правотата и обективността на оценките в доклада за "застоя на Турция". Напълно необяснимо било поведението на Кузу, носещ голяма отговорност за изготвянето на новата турска Конституция. В Брюксел са изумени, че Ердоган и Гюл досега не са дали знак, че подкрепят или порицават гафовете на Баъш и Кузу. "Напук" на европейските реакции, министър Баъш замина за Северен Кипър и оттам отправи нови обиди и заплахи към Кипър и президента Христофяс.
36
4
 
10
 
! Отговори
100% истина преди 11 години
Лъсна вече некадърността на Ердоган - за ръста на икономиката и прочие! Истината е, че Турция е в тежка рецесия, неудачни действия на ислямисткото правителство и вихреща се криза. Хиляди гастарбайтери са изгонени от ЕС, турската лира стремглаво се обезценява, вноса превишава двойно износа, турските стоки са некачествени и неконкурентни. Военния бюджет срива икономиката, страната губи имидж сред съседите, ЕС отказва членство...НАКЪДЕ ОТИВА ТУРЦИЯ???
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Досега някои хора реваха,че Турция ще замърсява и т.н. т.н.. т.н.. сега пък реват,че неможела да строи. Не искам да обиждам никой ,обаче какъв ви е проблема бе хора? За неграмотията турците виновни, за жълтите петна в гащите турците виновни, за беднотията турция виновна.... вие не сте хора ,а сте прости *** .... проклети хора!
34
0
 
9
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До Анонимен 40Хе-хе! Ама искам, като се върна, да сте поочистили.До 43Този спор е много стар.Туристите викат: мръсно е! Отсреща им отговарят: ***, как можахте да го кажете. Вий сте си виновни. Туристите казват: малко по-любезно драги, не идваме на почивка, за да слушаме грубости. Отсреща: измитайте се, ***, искаме ви парите, не ви щем акъла.Доста българи бяха прогонени към чуждите курорти и си оставят парите в чужбина.На човек насила можеш да му вземеш,но насила не можеш да му дадеш.
33
2
 
2
 
! Отговори
До 34-ти преди 11 години
Ако нямаше кемтрейлс самолети от Турция, в българските а и световни реклами нямаше да има реклама на кемтрейлс линии в тях, също и в детските филми!!! Нали са нещо естествено? Защо преди не ги рекламираха? Лошото е, че такива като тебе защищават една неистина, в която участват дали заблудени, дали с умисъл или просто сте от платените дракачи? Но трябва да сте наясно, че и вие сте под тоя химически похлупак, че вие също го дишате, вашите близки и че няма да останете встрани НЕЗАСЕГНАТИ !!!