Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!

Цялата земя пък до Черно море била македонска земя!
22 май 2013 21:00, Елка Василева
289
Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!
В Скопие издириха невероятен "документ" за историята си. Снимка: архив, Reuters

Александър Македонски, цар Самуил и Свети Климент Охридски са говорели на един и същи език – този, който са говорели македонците винаги, пише на сайта си македонската телевизия Канал 5.

Материалът е посветен на „изключително интересната книга“ на професор Винко Прибоевич от 1525 г., която се съхранява в университета „Св. Климент Охридски“ в Скопие. Използвайки цитати от гръцки и латински автори, авторът твърди, че македонците винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато той е написал книгата си, се казва в публикацията.

Според Прибоевич македонците през 16 век са живеели на същата територия, на която са се намирали и през предходните векове и винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато е създадена книгата.

Това твърдение на Прибоевич не е по сърце на македонската пета колона, която твърди, че има голяма празнина - без македонци, от времето на апостол Павел до книгата на Кръсте Мисирков през 1903 г., тоест че македонците са изчезнали заедно с езика, обичаите, традициите и историята си. Че това е обикновена измислица на онези, които не се чувстват и никога не са се чувствали македонци, може да се види при Прибоевич още през 1525 г., а не днес, тържествува телевизията.

Интересно е, че никъде в книгата си Прибоевич не споменава България и българите като част от така наречените славяни на Македонския полуостров. На едно място има асоциация, че „цялата земя до Черно море е македонска земя, която по-късно е прекръствана с различни имена, за да се покрият следите на истината за Македония“, пише още Канал 5.

Прибоевич е изключителен учен на своето време, отличен познавач на античната и класическата история, представя го македонската телевизия.

Бидейки добре запознат с историята на Балканския полуостров, той го нарича Македонски полуостров, се казва още в материала.

Според цитатите и според това, което професорът е открил в историческите си изследвания, както и въз основа на различията в говора между македонци и гърци, става напълно ясно, че македонците не може да са гърци, не знаят гръцки, а винаги само своя майчин македонски език, продължава телевизията.

Според Прибоевич така наречените славяни, но под други имена, винаги са били тук, а преселението им било измислено само за да се прекъсне континуитета на съществуването на древния народ през вековете. Той дори твърди, че всички подялби в тази част на Европа били направени само за да се унищожи автохтонността на народа, който живеел в продължение на хиляди години по родните си места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Извинявам се, сайта не ми дава да го напиша - prikachi/images.php?images/908/7650908y.jpg
231
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ако знаете как се превежда това "βούλγαρος" ще си отговорите на въпроса ! Един виц: "Македонците" обявили война на Китай.- Че ще ги бием, ще ги бием, ама къде ще ги копаме :-)))
230
2
 
0
 
! Отговори
нелоин преди 10 години
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУраааааааааааааааааааа че ние сме били хегемон.................*** лъжа,никакъв хегемон не сме били.а който вярва на тоявяа сто процента е друсан.Аре покажете ми едно убедително доказателство.Сичко друго е в сверата на политическите македониски надежди.МАКЕДОНИСТИ>НАДЕЖДИ САКОИ ОСТАВЕТЕ>
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Makedonalds e sustho tehen
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на Македонските югославяни дори и господ им говори колко са велики и са избраната нация на света .Много са необразовани за да говорят тея глупости -трябва да ходат в лудницата .Интелигентост-0;;музикалност-1;политика-0;простутия 10:лъжа 10:ненормалност11:завист11:комплекси 10:некъдърници 6:мюсиолмански слуги и ислямизация 10:
227
3
 
4
 
! Отговори
Самуил преди 10 години
Маке е открил ,че земята е кръгла,закона за земното притегляне,теорията на относителноста...и мн мн други дивотии.Маке е открил Америка, Юре Гагаревски е първия космонавт а първата държава лудница се казва" македония " Те са и единствените с цар Иранец щото бил наследник на прекият им вожд дето поумрял малко там .Единствените с вентилатор на "националният" флаг апропо : Майкрософт е филиал на Макесофт
226
1
 
9
 
! Отговори
Petrov преди 10 години
Дори Мисирков в своето книжле за "За македонцките работи" толкова хвалено в сегашната република Македония пише следното:"...Мнозина ке се запрашаат:За каков национален сепаратизъм овде се сборува? Не се мисли ли да се создава нова македонска народност? Но тоа нещо е вештачко(изкуствено) и како такво ке трае ден до пладне.Ами каква нова,т.е. македонска народност,кога ние, нашите татковци,дедовци и прадедовци се викале ***".
225
9
 
6
 
! Отговори
Севастократор преди 10 години
Българската държава,трябва незабавно да забрани този смешен език на който се смеем всички.И да се забрани понятието Македония в този оскверняващ Българската народност Вид.Например тази държава да се нарича МАЙМУНИЯ до доказване на обратното!
224
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До MAKEDONECИ ти си измислен като цялата ти държава, но спокойно, скоро ще говорите албански!
223
1
 
10
 
! Отговори
Българка преди 10 години
с тази древна писменност и я взима под внимание, когато опростява глаголицата.Затова кирилицата прилича на гр, писменност.Между език и етнос има разлика.Ние също не говорим на езика на който е говорил Кубрат!Твърде сложните етнически преплитания на Балканите провокират много излишни спорове. А е толкова просто/всички сме наследници на древна култура, тук е люлката на цивилизациите, силата е в обединението,а не в разделението !
222
4
 
8
 
! Отговори
Bulgarka преди 10 години
На територията на днешна Македония са живеели пеласги, пеони, илири, малко дардани, беси/ говоря за автохонно население/Те не са говорели на гръцки, въпреки че са били под влияние на елинската култура и вероятно са го знаели.Пеласгите не са българи, както някои се опитват да ги изкарат, нито пък са траки.Може би остатъци от тях са гораните и арумъните.Известно е че въпросните пеласги са имали писменност и именно тя а не фригийската е в основата на гр. азбука. Кл. Охридски също е бил запознат
221
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия ,май не пушат тютюн !
220
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На турски са говорели.
219
19
 
7
 
! Отговори
MAKEDONEC преди 10 години
е додадам цитати од бугарскиот учен од 19 век, Атанас Б. Шопов, ко ги демантира своите сонародници од 20 век и вели :Па дури ни денес, во 1885 година кога Европа би побарала македонското население да се определи и да каже на коа народност и припаа, уверени сме, дека поголем дел од Македониа е ни летне од раце, со исклучок на две - три околии од северна Македониа . Сите други Македонци се готови да дадат каков сакаш пишан документ дека тие не се ***..... (Офейков (Атанас Б. Шопов ), Македония въ време на хилядагодишнината на св. Методий, Пловдив, 1885 г., стр. 109-110).
218
7
 
13
 
! Отговори
набабаимфарчлото преди 10 години
всите сме говорили на един език преди господ да раздели народите.трябва да е бил македонският
217
6
 
8
 
! Отговори
kms_07 преди 10 години
Защо изобщо ни занимавате с тия окачалки? Знаем какво представляват и всеки път като чуя глупостите им направо се отвращавам...
216
4
 
27
 
! Отговори
мaорa преди 10 години
Я не сaкaм aкъл от нaция нa коя гербот й е кaо вентилaтор........
215
10
 
26
 
! Отговори
madball преди 10 години
Хахахаха вести од паралелниот универзум се ова. Немоте да мислите дека сите во Македониа се *** и веруваат во ова. Има голем дел на ко им е срам од ваквиве небулози и буквално труее на мозоците со фалсификувана историа. Тоа е дело на диктаторскиот режим ко моментално владее тука.
214
6
 
14
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Какво е това "чисти българи"? Такъв етнос не съществува.
213
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Македония прилича на исторически кич и карикатура и може да бъде обект на анализ на Фройд и Юнг, заяви бившият македонски премиер Любчо Георгиевски в лекция пред студенти в София. Според него, ако Скопие не направи компромис, няма да стане скоро член на НАТО и ЕС. Той обаче смята, че със сегашното правителство на Никола Груевски, това няма как да стане.