Момчетата и момичетата в Турция в отделни общежития

Ердоган се възмутил как младежи и девойки седят един до друг
Обновена: 6 ное 2013 14:10 | 6 ное 2013 09:18, Елка Василева
200
Момчетата и момичетата в Турция в отделни общежития
Турският президент Абдулах Гюл (д), премиерът Ердоган и съпругата му Емине. Снимка: БТА

Турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че момичетата и момчетата студенти ще бъдат настанявани в отделни общежития. Това той обяви в реч на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието, предаде БНР.

„Това, което се случва в общежитията, е непонятно. Там всички живеят на едно място. Може да се случи всичко. Като консервативно демократично правителство ние сме длъжни да се намесим. Разпратихме нареждания до валийствата, областните управи да вземат мерки против общите общежития за студенти от двата пола“, заяви турският премиер.

Като мотив за това нареждане Ердоган изтъкна, че майките и бащите молели държавата за помощ.

Още по темата

Тези мерки се предприемат с цел да им покажем, че сме държава, допълни той.

Разделянето на момичета и момичета по думите на Ердоган става факт, след като преди няколко дни той се възмутил от начина на съжителство на турските студенти. Преди време пък Ердоган беше заявил, че се възмущава, когато вижда от прозореца на офиса си в Долмабахче, че момичета и момчета седят заедно на пейките на корабите, които минават през Босфора.

Близки до управляващата партия коментираха решението на Ердоган за разделението на общежитията, че не трябва да се разглежда като вмешателство в личния живот.

Но според критиците на Ердоган то е израз на все по-нарастваща ислямизация на социалния живот в Турция. Някои коментатори посочват, че Ердоган е напът да създаде нравствена полиция по подобие на тази в Иран, която контролира облеклото на жените и наказва онези, които не спазват правилата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
14
 
! Отговори
Мохамедбезгащи преди 10 години
Явно от ПСР насърчават еднополовите връзки! Това е много демократично и съвременно! Мъвките общежития ще се казват Содом , а женските Гомор!
86
2
 
19
 
! Отговори
Наалахвустата преди 10 години
Да се намеси веднага Хелзинския комитет, да се скара на Ердоган и да съзира прокуратурата , за дискреминация!
85
2
 
18
 
! Отговори
Башебалугазе преди 10 години
Това ще доведе до драстично увеличаване на еднополовата любов!
84
0
 
25
 
! Отговори
S.T.A.L.K.E.R. преди 10 години
В южната ни съседка скоро май ще идват военните на власт
83
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците могат да бъдат едни от най-любезните и чистосърдечни хора, когато действат ако индивиди и не са непосредствено под влияние на лидерите си ("духовни" и "светски"). Имам високо мнение за тях и като колеги и като приятели. От друга страна изключително податливи на манипулация когато се съберат на едно място и промиването на мозъци е част от културата им. Биха могли да дадат много на света, ако преодолеят предразсъдъците си и назадничавите традиции.
82
1
 
34
 
! Отговори
Недоумяващ преди 10 години
Този ще върне цивилизацията векове назад. Откъде се пръкна сред силното светско турско общество?
81
3
 
19
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Относно отношението ни към етносите, може би трябва да вземем пример от Турция и нейното отношение към Кюрдите, и по един съвсем цивилизовам и демократичен начин да ги избием ? Или може би пример от други ислямски държави и направо да ги изколим, понеже са с различна вяра ? А може и да започнем публично да си убиваме дъщерите с камъни на площада ? Или се бъркам ?
80
5
 
23
 
! Отговори
Бойковист преди 10 години
Много ясно,че момчетата трябва да са сами в едно общежитие.Не трябва да има момичета наоколо.Така всеки ще учи спокойно,няма да се разсейва,а и ще има повече пространство за усъвършенстване на ан*лните единоборства в мазните борби.
79
1
 
26
 
! Отговори
Г преди 10 години
Добре дошли в демократична Турция, вече има основателна причина всички "горди" турци в България да се приберат в родината. Очакваме скоро насърчаване на еднополовите бракове.
78
1
 
15
 
! Отговори
king_for_a_day преди 10 години
Диваци.
77
1
 
24
 
! Отговори
Атанасов преди 10 години
Машала, аферим, ашколсун г-н премиер, това е пътя към ЕС в XXI век :)
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, та за евросъюза ли са?????????
75
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя връща Турция със столетия назад в социалното си развитието !!!! Турция не е демократична страна !!! Колкото и Китай ...
74
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и без това в Турция е пълно с лесбийки и гейове.С тази марка за отделни общежития, Ердоган поощрява и нищо чудно утре да узакони и еднополовите бракове.
73
21
 
5
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Не виждам кое му е лошото на това решение.В Израел има рейсове за мъже и рейсове за жени, което вече е сегрегация спрямо жените, но никой не пише за това. Добре е момичетата и момчетата да живеят отделно.
72
0
 
34
 
! Отговори
123 преди 10 години
тоя все повече се отделя от завета на Ататюрк
71
1
 
33
 
! Отговори
Ani преди 10 години
ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ИСЛЯМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА МОМЧЕТА МОМИЧЕТА ,НРАВСТВЕНА ПОЛИЦИЯ НА ВСИЧКИ ВИ Е ЯСНО ,ЧЕ ДОРИ ТАЗИ ЧАСТ ОТ ТУРЦИЯ КОЯТО БЕШЕ ДЕМОКРАТИЧНА СЕ ОПИТВАТ ДА ВЪВЕДАТ РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ САМО ТЕ ИМАТ ЗАБУЛЕНИ ЖЕНИ И ШЕРИАТИ И ЗАБРАНА ЗА СВОБОДНО ОБЩУВАНЕ МЕЖДУ ДВАТА ПОЛА И ТАЗИ ДЪРЖАВА ИСКАТ ДА ПРИЕМАТ В ЕС СМЯХ И ПОЗОР!!!!!
70
1
 
21
 
! Отговори
BG. Пезевенк преди 10 години
С кардаша, смятаме да назначим двама,трима евнуси от турски произход,да пазят кадъните ни.Само трябва да са скопени с ***,бръснич или две тухли.Добро заплащане! Ако има интерес заповядайте!
69
6
 
18
 
! Отговори
BG. Пезевенк преди 10 години
Гооолям кеф,гоооолям секиш! Пристигнаха преди 1 седмица 6 засукани туркинчета,още кьорпенца.Харема ни е комплект.Бащите им ги доведаха от Анадола,гооолям глад и немотия,не можели да хранят толкова гърла и ни помолиха да ги назначим на работа,само и само да се отърват.Заработват яко,по 50 евро "добавена стойност" на час, пълна програма с всички екстри. На 3 смени денонощно,до Коледа и Нова Година са пълно заети. Белите хора много се кефят и им се наслаждават. Това се нарича успешна Европейска интеграция!За мангалското си минало,глад и мърсотия, изобщо не искат да си спомнят.С кардаша, смятаме д
68
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има хора на които се прекланям и това са хората, които са изпреварили времето си, това са двигателите на човечсгвото. Има и други, като този турски премиер, който напротив, закъснял е за времето си. Трябвс да си наистина мнооого глупав за да си мислиш, че може да връщаш времето назад. Времето има само една посока. И тя е напред г-н турски премиер. Образовайте се. Все пак се имате за голяма работа.