Давутоглу отмени посещението си в България

Турският външен министър настоявал за среща с Плевнелиев
5 фев 2014 09:40, Елка Василева
55
Давутоглу отмени посещението си в България
Ахмет Давутоглу. Снимка: Reuters

Турският външен министър Ахмет Давутоглу отмени визитата си в България, планирана за утре и вдругиден. Това съобщава електронното издание "Тудейс Заман", цитирано от БНР.

Още по темата
Според дипломатически източници Давутоглу е отхвърлил поканата от колегата си Кристиан Вигенин, след като от българското президентство му дали да разбере, че няма да може да се срещне с президента Росен Плевнелиев.

Източниците на "Заман" не споменават кризата с превозвачите, които вече близо седмица са блокирани от двете страни на българо-турската граница заради спора с броя на транзитните и еднократните разрешителни. Според изданието обаче отмяната на визитата на Давутоглу със сигурност ще допринесе за увеличаване на напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Силни славянски държави са против интересите на САЩ и Турция. Това се вижда и от опитите да се дестабилизира Украйна и да се разпадне.
18
24
 
7
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 10 години
Жалки създания сте вие българите затова рано или късно ще ви унищожим законно.А нашата държава ТУРЦИЯ ще стане една от най силните след САЩ.Пукайте се от завист мишки...
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има натиск от САЩ Турция да изостри отношенията си с България, за да се спре увеличаващото се влияние на Русия в България.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хмм. Според етикета президентът се среща с президент, не с външни министри или филанкишията... Нашия да не се огъва, *** да си държи на реномето, доколкото го има
15
2
 
14
 
! Отговори
Осман преди 10 години
Ние си искаме ГЕРБ на власт. Те си даваха дупетата по всяко време. И вашите даваха, ама за малко времето не ни стигна...
14
1
 
5
 
! Отговори
Давутоглу преди 10 години
До Стамболов-Създател на неоосманизма, идеолог на бъдещото турско величие и радетел за ислямска дъга на Балканите.Звучи добре така както си го написал,гали ми ухото.
13
3
 
13
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
Нали герберастите много ревете, че турци ни управлявали, а то турците не искат да се срещат със сегашното правителство, искат си ГЕРБ. :)
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На какво се кефите - незнам? Те ще намерят решение.Въпроса е какво ще стане с българските превозвачи? Самоубийство на бизнеса?
11
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 10 години
До БългаринТова са българи шофьори
10
2
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Ама как я е искал тази среща с Плевнелиев - с български журналисти или с изгонени журналисти по тъмни доби, както предишния път?
9
0
 
23
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
До Анонимен 8 Алоооо, пълни наглеци сте бе! Не виждате ли, че тук става въпрос за икономически натиск върху държавата относно реципрочното издаване на разрешителни от страна на двете страни! Като пишете поне си направете труда да видите проблемите на българо-турската граница и причините за това! Ама вас не ви интересува кой кого натиска и защо, важното е да си вземете "двете левчета"!
8
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че какво да си говори с пионерчето ***????
7
7
 
14
 
! Отговори
уплашен преди 10 години
Няма страшно!Доган отдавна е казал на българските турци да имат по 3 деца или поне дете висшист!Жална ни майка с еврейски господари и циганотурски пъдари!
6
4
 
29
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Е как защо, Тиквата е ибрик на Ердоган, а Помака миналата година не пусна български журналисти на срещата си с турския вицепремиер, за да не видят, че играе ролята на иконом на събитието.
5
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според дипломатически източници Давутоглу е отхвърлил поканата от колегата си Кристиан Вигенин, след като от българското президентство му дали да разбере, че няма да може да се срещне с президента Росен Плевнелиев."Искал да се срещне.Едно е да искаш - друго да можеш. Разбра ли Давутоглу Бей. Ти може да се правиш на много важен, ама българина е казал да се махаш и да си гледаш измекярите в Анадола.
4
12
 
22
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Я, във форума има накой яко турчеещ. Що даваш минуси бе?
3
8
 
30
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Боли *** шланга. *ите да не се правят на много велики, защото пътят им към Европа минава през България. Да дават разрешителни на нашите и да не се правят на ударени с ибрик. Нагли същества са били и ще си останат такива. А българските турци(ако въобще са турци) да видят и прозрат за какво става въпрос и да не ми хвалят толкова много тази отвратителна държава.
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Или може би имат лични бизнес отношения .
1
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо иска само с Плевньо среща ? Ха сега да видим кой е турската пета колона в България- ДПС или Герб ?!