Папазов очаква среща с турския министър за тировете

Той няма да отстъпва от исканията на страната ни
3 фев 2014 15:32,
17
Папазов очаква среща с турския министър за тировете
Снимка: архив БТА

Транспортният министър Данаил Папазов очаква среща с турския си колега, за да бъде решен проблемът на българо-турската граница. Там се образува опашка от турски тирове, след като България спря камионите като ответна мярка срещу Турция, която не признава транзитните разрешителни на българските шофьори.

Министър Папазов е имал среща с турския посланик, с когото са коментирали проблема.

„Без да се подпише двустранният протокол, няма как да стане това, което те искат – ние еднократно да дадем всички разрешителни, а те да не изпълнят нито едно от нашите искания”, заяви пред журналисти в Пловдив министърът на транспорта Данаил Папазов.

Той твърди, че по този начин ще се защитят българските превозвачи, и уточни, че разрешителните се дават на базата на един двустранен протокол, който продължава да действа, ако няма изразено искане на една от двете страни.

България обаче е изпратила първото си ново искане още през юни месец, а последното през ноември миналата година.

„Ние считаме, че този протокол не е действащ, трябва да се направи нов, в който да бъдат изготвени правила, които да се спазват и от двете страни”, каза още министърът.

Той твърди, че България не иска да прави нещо в ущърб на турската страна, но не иска да страдат и българските превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 10 години
До Анонимен 12ами ако имаш проблем с границата,ще го раширяваш!!!!!!! Тюрките могат да го направят !а вие?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците сана повече зор- искат износа към ЕС, нямат много работа в Азия. Дано си изиграем картите добре, което ме съмнява с този некомпетентен министър. Иначе да минават през Гърция= там много ги "обичат", парите им ще вземат и няма да ги пуснат нормално
14
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 10 години
Този да не би да е син на комуниста от ЦК на БКП - НАЧО ПАПАЗОПВ,а ...ахаааа?!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ В РД"АА" ДАИ ЯМБОЛ С ДИРЕКТОР ДИКРАН БОХОСЯН ПО ОТШЕНИЕ ТУРСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ Е ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА ПРОБЛЕМА ! АКО ТОЗИ ДИРЕКТОР НЕ БЪДЕ ОТСТРАНЕН ЩЕ ИМА И ДРУГИ ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ !
12
4
 
2
 
! Отговори
бг преди 10 години
как е тръгнало след като от всекаде ни режат ,скоро не камиони ами и пилета няма да прелитат прз страната на зонбитата и тия башибозуци ще се самоизедат като канибали ЧАООООООООООо
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе да затварят границата с турция за камиони и турците да се спасяват. Да минават през Гърция или по море през Италия или откъдето желаят. Само ни разбиват пътищата и замърсяват въздуха. Единствената полза е че финансират *** край пътя. Нямаме никаква полза а само нерви и вреда от турските стоки влизащи в България. Защо всичките им маршрути са през България? Да минават през Гърция да си продават *** в Европа!
10
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 години
Когато стана проблемът с Украйна всички вият като *** че нарушавали правата на човека и ги биели ! Когато убиват в Турция а там нищо не се е спряло наще малчът като бити *** ! Защоот Барозо , Ромпой или Ащън не скачат на Ердуган за бесчинствата и не коректното държание ? Защо благодарение на Турция нашият транспорт подчти фалира и арабските дестинации вече не са наши ? БЛОКАДА И ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ИЗБОРИ ТРЯБВА ДА ИМА ДОКАТО ПАТРИОТИ МИСЛЕЩИ ЗА ХОРАТА И ХЛЯБА НЕ ВЗЕМАТ ВЛАС
9
0
 
7
 
! Отговори
Баце преди 10 години
А нежният Вигенин къде е ? Защо транспортният министър се разправя с чужди дипломати ? Господата от транспорта докато не им оври главата и не затворят всички пътища в страната това васално на Турция правителство няма да свърши нищо . ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е ОТ ВЧЕРА А Е ОТ ГОДИНИ ХАИДЕ ДА КАЖЕМ ОТ ЗОРАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА . Турците всеки път когато искат нещо ни изнудват до кога ? Кога един държавник ще тропне в ЕС и ще каже ембарго на тази страна за некоректно отношение и погазване на човешките права
8
3
 
6
 
! Отговори
Гацо преди 10 години
А Неженен къде е ? Защо транспортният министър се разправя с дипломати ?Турците които преминават през наша територия трябва да имат щателни проверки !КОГА НАШИТЕ ВЛАСТИ ЩЕ ВЛЕЗНАТ В РОЛЯТА СИ ?
7
14
 
4
 
! Отговори
Стоянова преди 10 години
Как пък толкова години нямахме проблем е турците,а от както тоя *** стана министър всеки месец превозвачите не могат да пътуват в Турция.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И КАТО СЕ СРЕШНАТ ПАК ЩЕ ИМА ЕДНИ СЛАТАНАТИ,ВСИЧКИ В ЗНАК НА ТОЛЕРАНТНОСТ ЩЕ СА СЪС ФЕСОВЕ,ПАК ЩЕ ИМА МАРАБА АСКЕРЛЕР,ПАК ЩЕ ИМА ЕДНО ЛУДО ЦЕЛУВАНЕ НА ***,ПОКЛОНИТЕ ЩЕ СА ДО ОНАЯ РАБОТА НА ТУРСКИЯТ МУ КОЛЕГА,ЗНААААМ,ЗНАМ ЧЕ СМЕ СЛАГАЧИ,А И ЗА ИЗБОРИТЕ СЕ ЧАКА ГОЛЯМО РАМО ОТ ТУРЦИЯ
5
0
 
6
 
! Отговори
До Росенн преди 10 години
Росенне не слагай тигана, докато рибата е в морето!
4
3
 
7
 
! Отговори
Кубрат преди 10 години
Бой и аркадан трябва за да те уважават.По 200 евра им слагайте транзитна такса на тировете и ще има пари в бюджета за всички магистрали, барабар с тунела под Шипка
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А дано ама надали!
2
16
 
9
 
! Отговори
Росенн преди 10 години
Първият Български министър който каза не на турската наглост
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаква - а те дали ще го повикат ?