Балканците решават всичко на кафе

Давутоглу: Балканските народи сме като едно семейство
Обновена: 11 юни 2014 16:12 | 10 юни 2014 14:20, Елка Василева
99
Балканците решават всичко на кафе
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

Шефът на турската дипломация Ахмет Давутоглу заяви, че „ние, балканските народи сме като едно семейство и когато има някакви разногласия, можем да седнем и да пием турско или сръбско кафе и братски да решим каквото трябва“.

Давутоглу каза това в Белград, където е на посещение, на пресконференция след срещата си със сръбския външен министър Ивица Дачич, предаде Танюг.

Още по темата

На въпрос дали неговото посещение означава, че е сложена точка на разногласията между Белград и Анкара заради миналогодишното изявление на турския премиер Реджеп Ердоган, че Косово е Турция и Турция е Косово, Давутоглу избегна директния отговор.

„Никога не съм избирал кога трябва да посетя Белград. Белград е за мен приятелски град, в който искам често да идвам“, каза турският външен министър.

Давутоглу заяви, че Турция смята Сърбия за „първи комшия“ и двете страни имат много общи неща. „Готови сме и желаем рамо до рамо със Сърбия да работим за по-доброто бъдеще и на Сърбия, и на Балканите, защото знаем, че Сърбия е гръбнакът на Балканите“, каза турският министър.

„Турция и Сърбия имат различно виждане за историята в някои части, различно виждане и поглед върху настоящето, което е разбираемо“, каза от своя страна Дачич на пресконференцията. Затова в по-нататъшните двустранни отношения трябва да търсим общите интереси, оцени Дачич.

По думите му желанието и на двете страни е двустранните отношения да се нормализират и да укрепват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do 55 : IA MI OBESNI KORENA :HAN kakvo tursi v turskite imena -AYHAN,SEYHAN,ORHAN BEDIRHAN....i vojda im SELCUKHAN .....???????
52
2
 
11
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Всички люде на Балканите сме роднина, дали ви харесва или не, все тая!!!!!!!От страна на майка ми /баба ми беше Македонка/ "диви" макета, от страна на баща ми гърци/бащата на баба ми си беше грък, помня го, огромем мъж, живя над 100-те/.Абе, голям "гювеч" сме ))) те затова живеем в добър и харен комшулък.Крайно време е и ние Балканците да се съберем и да си направим съюз, напук на англо-саксонците/лелицата им двуличнаэи лицимерна/. ))))))))
51
1
 
2
 
! Отговори
za rusiq преди 9 години
Otkazahme se ot Ujen potok i vednaga e novata opciq prez Turciq i Sarbiq.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог дате кръсти синкоооо дано властваш над нас синкоооооо амиииин
49
15
 
10
 
! Отговори
Туршия не е комшия! преди 9 години
Като гледам минусите на Българските коментари бая турчаааааа има в тоя сайт Само не знам как смърти врагове могат да ти бъдат братя а и как ислямист може да бъде брат на християнин..... Малко не сериозно изказване....
48
1
 
2
 
! Отговори
Четник преди 9 години
До 58Че ревнете скоро... Че видиш кой е носталгичен.... Алла Я в Бар!!!
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЧетникА баба ти беше носталгична по османската империя
46
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наименованието "турчин" произлиза от староесейския еврейски език. То означава "гад, гадина, гадост, гадория, гаднярщина..." и въобще всичко, което би те отвратило. Така ги наричат, проклинат, когато между Х и ХVв. селджуци и карамани, предтечи на Османската империя воюват с нечувана, дива жестокост.През ХVв. султаните забраняват употребата на това позорно определение. По-късно Ататюрк обаче, който не е етнически турчин, го взема за наименование на държавата.Световно известни гадове.
45
7
 
11
 
! Отговори
Четник преди 9 години
*** кви братя сме ми бе!!! Аз ако мога в капка вода бих ви издалил... Братя ми били 500г. Сте ми клали народа са сте ми братя.... Абе си е... Майката резяна...
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи искат даса брятя със турци е нема да стане многосте крадливи продажни
43
13
 
8
 
! Отговори
Адолф преди 9 години
Турците са подчовечка ***,един степен над ***.Българите сме цивилизационо и векакво много над турската ***.Те могат да са семейство с арабите.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесвами наргилето и болен си пада по турско кафе;-)
41
6
 
4
 
! Отговори
АЙ, СИКТИР преди 9 години
тази дума я знам, но дали я разбират такива наглеци като ТОЯ ОСМАНЕЦ
40
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
До men,гладен българин свинско сънувал.
39
9
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Аз с турската *** от едно семейство не съм.
38
2
 
10
 
! Отговори
Инж+ преди 9 години
Едва ли кафето е типичната балканска напитка! По-скоро виното,ракията...С вратни пържоли... :)
37
7
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
Семейство, което ще се изколи на секундата ако можеше...
36
3
 
6
 
! Отговори
mosheto преди 9 години
забележете и еврейската ***, този е братовхцед на станишев и колкото той говори за българите толкова и този *** говори за турците. америка до 10 години ще е 17 та цигулка на световната сцена и тогава *** ще ви видим.
35
4
 
11
 
! Отговори
DDT преди 9 години
може да сме едно семейство максимум с тези, които живеят до Константинопол, и по крайбрежието на Средиземно море. Но с теб точно, част от корумпираната *** секта на Ердоган, дето експлоатира простите наследници на селджуците, едва ли...
34
15
 
7
 
! Отговори
men преди 9 години
едно земетресение ви пожелавам само турчаги мръсни да изравни истанбул със земята и да ви върне където ви е мястото - в 18 век. и то иде, гледай едно филмче земетръсни бури и ще разбереш за какво ти говоря. вашите истински братя кюрдите ще свършат останалото. тогава ще си вземем и лозенград и одрин а турсктие *** останали по нашите земи ще ги изметем за 3 дена.