Трета нощ Македония е залята от протести

Недоволството е срещу премиера заради разкрития за корупция
Обновена: 8 май 2015 11:40 | 8 май 2015 10:13, Анисия Иванова
88
Трета нощ Македония е залята от протести
Снимка: Bulgaria On Air

Трета поредна нощ на протести в Македония. Хиляди излязоха по улиците на страната и се обявиха срещу управлението на премиера Никола Груевски, като поискаха оставката му.

Силите на реда блокираха всички улици, водещи към сградата на правителството, но множеството успя да стигне до Народното събрание.

Властите коментират, че мирната демонстрация от изминалата нощ до голяма степен се дължи на засиленото полицейско присъствие.

Общественото недоволство избухна, след като опозицията в Македония разпространи публично поредица от аудиозаписи, които уличават премиера и неговото обкръжение в корупция, злоупотреба с власт и нелегално подслушване на близо 20 000 македонци.

За протестите в Македония вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Естествено, че ще го свалят, ако иска да прокарва уски интереси. Баси наглеца... Има 30% албанци и сам си пали чергата. Кви Турски потоци, кви пет лева! Газта трябва да минава през независима Украйна, Путин трябва да плаща такси за транзит и да свали цените. Това е положението.
50
0
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Анонимен ИМА ЕДИНСТВЕН ИЗХОД----,,,НАРОДНАТА ОБИЧ,,ДА СЕ ИЗЛЕЕ ВЬРХУ ,,ЛЮБИМОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ТО НЕМА ДА СЕ ЗАБАВИ
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето и в Македония започват "оранжевите революции" и между етническите конфликти. Питам се само кой има интерес от това. Тежко и горко на македонците, които всъщност са си българи. Тежко и горко и на нас. Началото на по-голяма световна война е само въпрос на време.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне правят нещо. Ние само пишем, и се мъчим.
47
0
 
6
 
! Отговори
Балканец преди 8 години
До 55 Сигурно си чел статия за безработицата в Македония отпреди 10 години.Такава 35 процента безработица имаше тогава.Сега тя е около 28 процента.В периода на управление на Никола Груевски не само бе намалена безработицата,но бяха създадени индустриални зони край Скопие и по-големите градове , в които заработиха американски,германски,британски,руски и др. компании.Грешката на Груевски е сътрудничеството с Русия и Китай.Това САЩ няма да му го простят и ще го свалят.Балканите са амер. зона.
46
0
 
4
 
! Отговори
Ъц преди 8 години
"*** народ - слаба държава!"Това се отнася, както за нас, така и за макетата! ))))))))))))
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те американците отдавна са го планирали тва събитие,,просто карат подред ,,първо Украйна , после Македония и така . След малко ще бомбардират под предтекст че македония е запаха за демокрацията в Е..то си е цял сценарий
44
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВЕЩИЦАТАРусия да търси ной нея да спасява, че ***(к)ин я набута на кучето в г*за
43
13
 
4
 
! Отговори
ахмед до 63 преди 8 години
Ако не се спасиш сам.никой няма да дойде да те спаси.Бойко агата вие го избрахте нали ревяхте срещу Местан и Станишев какво стана,или вдигнете оня башибозук Болен,Каракачанката или Валеринката
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
abe neshtastnici kakav Boiko kakvo BSP kakav Barekov Kakvo DPS vsichko e cirk a nie maimunite
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
stom i makedoncite sa ni za primer polojenieto e otchaivashto
40
2
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
И нас ни лъжат и ограбват ,ама нали ни дават и ние нещо да щипнем,я инвалидна пенсиика ,я някой ваучер,ако натопим колегата ,награда дават.
39
6
 
28
 
! Отговори
честно казано преди 8 години
Много има да се учим от макетата , а и не само от тях...Ако Тиквата беше в Македония , до сега щеше да е заровен и забравен...като Мишо Бирата.Да , ама не! Затова ще си носим кръста и ще слушаме банкянски тъпотии, докато теглим кредити.Всъщност ,някой знае ли какво стана с 16-те милиарда???
38
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 8 години
А тук кога ще се вдигнем да изправим продажниците и крадците на съд ?? Всички се знаят кои са !
37
2
 
16
 
! Отговори
до тошко преди 8 години
Бойкото ти си подаде оставката след близо 2 месеца на протести, не знам кого лъжеш, особено след като доказателствата за това са из целия нет.
36
18
 
6
 
! Отговори
тошко преди 8 години
Бойко си подаде оставката на 2 ден, за да няма насилие, каквото и да си говорите така постъпват достойните политици
35
7
 
27
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
На драскачите отдолу запомнете, че пак РУСИЯ ЩЕ СПАСЯВА БЪЛГАРИЯ. ДА МУ МИСЛЯТ БОКОВЦИТЕ ОЩЕ ОТСЕГА ДА СЕ ИЗНАСЯТ В САЩ. МНОГО ЩЕ БЪДЕ ТЪЖЕН КРАЯТ ИМ. ВЕЖДУ ПРОЧЕМ ТЕ СИ ГО ЗНАЯТ И ПРАВЯТ ОТЧАЯНИ ОПИТИ НО БЕЗ РЕЗУЛТАТ.
34
10
 
19
 
! Отговори
777 преди 8 години
Колелото на историята се върти.Долу капитализма, да живее комунизма.
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не се заблуждавам.Заблуждават се шепа хора начело с президента.Но те не отчитат факта,че хората се погнусиха от тяхното слагачество,за което получаваме само тупане по рамото и нищо друго.Поне като клякат да има за какво.Това хората няма, никога да простят.Отстояваш интересите на държавата и народа си,за да получиш уважение.Когато се лигавиш и кимаш послушно,не те уважават ,а ти се подиграват.Абе какво да говорим,вече всичко е в батака.Аз поне изход не виждам.
32
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До до един българинНе зная защо се заблуждавате, че Русия е съвсем бита карта тук. Бъдещето ще покаже. За малки държави като нашата няма начин да не са в единия или в другия лагер. Ние имахме късмет, че "отмъкнаха" на времето. Ако беше сега щеше да е същата лай**** като в Украйна. Иначе сте прав, по принцип е добре да не се бърка никой, но уви няма как за момента.