Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!

Според него Македония е "малка Северна Корея" на Балканите
11 май 2015 09:10,
242
Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Ангел Джамбазки съзря дългата ръка на Русия и гърба на Сърбия в кървавите събития, разиграли се през уикенда в съседна Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея" и допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът: 8 убити спецагенти, няколко десетки ранени полицаи и 14 застреляни нападатели. Според властите в Скопие екстремистите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуацията в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.", обясни тезата си Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони", коментира на свой ред журналистът Георги Коритаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не разбрах, тоя гейродупетат, упреква Русия и Сърбия, че трепят терористи или така ми се струва?"Първо - не виждам Русия да е отишла да се справя с ИДИЛ ("мюслитата" за които иначе оревахте света, че напредвали към Европа). Напротив - подпомага ИДИЛ, която пък е създадена от Израел. САЩ нямат никаква сметка да хвърлят собствените си пари на вятъра.Второ - не виждам в случая какво е направила Сърбия, за да я величаеш и да и приписваш някакви полезни заслуги.
104
0
 
10
 
! Отговори
шаман преди 8 години
Обама и меркел пък пазят боко и цц
103
5
 
22
 
! Отговори
не разбрал преди 8 години
Не разбрах, тоя гейродупетат, упреква Русия и Сърбия, че трепят терористи или така ми се струва?
102
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛУЧВАЩТО СЕ В МОМЕНТА В МАКЕДОНИЯ Е ЗАРАДИ СТАРТИРАНЕТО НА СТРОЕЖА НА РУСКИЯ ГАЗОПРОВОД -ТУРСКИ ПОТОК ,КОЙТО ЩЕ МИНАВА ПРЕЗ МАКЕДОНИЯ И КОЙТО ГАЗОПРОВОД ЩЕ ЗАМЕНИГАЗОВИТЕ ДОСТАВКИ ПРЕЗ УКРАЙНА,А ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ТЕЖКИ ЗАГУБИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ КОИТО ФИНАНСИРАХА МАЙДАНА ЗА ДА СЛОЖАТ РЪКА НА ГАЗОПРОВОДИТЕ В УКРАЙНА.В ТАЗИ ВРЪЗКА ПРЕДИ ДНИ В ГЪРЦИЯ ПЛАМНА СКАНДАЛ,ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАННИК В АТИНА Е ПОИСКАЛ ГЪРЦИЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ТУРСКИ ПОТОК ,НО ГЪРЦИЯ РЕАГИРА НА ТОВА МНОГО ОСТРО
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
арееее, почнаа се истериите! ке ви отвеем като стой та гледай!
100
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Джамбазки и ти ли се продаде за няколко зелени гущера на гърбоносите и клепоухи (избрани) ,та да бълваш такива откровенни лъжи,защото след Груевски идват розовите цоциалисти на еврейна Заев и с него идват и гей парадите и ислямизираните косовари обучени в американските военни лагери. Цялата дандания в момента е заради това ,че само преди дни започна строежа на Турскипоток ,който ще минава освен през турция,Гърция и Македония и който проект е трън в очите на световния агресор САЩ.
99
3
 
16
 
! Отговори
До 124 преди 8 години
Абе умнико, я малко по-подробно какво разбираш под "бежанска вълна от Русия към ес"? Ти още ли не си се събудил или си си природно тъпичък?
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са финансирали албаниците. Те са им купили маратонките, чорапите и фанелките! Това може само ЦРУ да го направи! И колорадските бръмбари са от тях!
97
3
 
22
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Абе що всички се ръката на Русия виждат? Нима Русия призна Косово, което е като трън в г...а на Европа и най-вече на Балканите? Е, тия си признаха, че готвят мащабна война в Македония. Сега кво, ще ги оставим да овършеят и Македония ли? Ами както е тръгнало, току виж поискали и нещо от България...
96
2
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Интересува ме какво ще става със Западните покрайнини (Шоплука) - Ниш, Враня?
95
2
 
17
 
! Отговори
цирк преди 8 години
На този като му чуеш само фамилията Джамбазки, джамбазин значи търговец препродавач на *** особено коне. Е този за какви ни мисли нас? като че ли не знаем кой предизвиква всички безредици и конфликти по света. Балканите бяха поутихнали за известно време ама на някой това не им се нрави.Бъдете сигурни че и в България се готви такова нещо.
94
3
 
25
 
! Отговори
мисля преди 8 години
Още едно финансирано от САЩ престъпление.
93
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проектът СФРЮ и в частност измислената държава Македония е рожба на коминтерна.Някой да не си мисли че Тито на своя глава се правел на независим от Големия брат.Всичко е измислено и изпълнено с подръжката на КПСС.Целта е била "Световен комунизъм".Затова т.н.Югословени бяха оставени да пътуват и заселват из цял свят.Проектът се провали както видяхме.Обаче остана БАЛКАНСКОТО БУРЕ С БАРУТ.
92
3
 
15
 
! Отговори
ПВБС преди 8 години
Естествено, че го пазят. Русия има дипломатични отношения с всички страни, които са извън ЕС. Ние като сме *** трябва да очакваме помощ от запада по отношение на външната ни политика спрямо Македония, а смятайте какво ще е тяхната позиция, след като най- големият им васал в Европа е Турция. Пак трябва да се примирим.
91
1
 
20
 
! Отговори
де преди 8 години
Няма значение кой пази Македония. Кой я напада е въпросът.
90
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава измислена държава Македония НЕМА, района около Тетово, Куманово са заселени с албанци, останалата част с българи, така че албанците са си в правото и е крайно време тоя руско-сръбски проект да бъде разтурен и поедлен между Албания и България, а оня скопски дисниленд взривен като мавзолея на Жоро тарабата
89
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки свързан с русия по някакъв начин има огоромни проблеми. Да не говорим за бежанскаа вълна от русия към ЕС.
88
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кариеристът - мижитурка, притаилият се зад " законите " политикан - " погромаджия ", патриотарът - използвач и еснафът - приспособленец - тези четири характерни типа на новото общество са предадени от Алеко с удивително проницание в интимната им психология." Дрънкат ми някои диванета, че можеш, кай, да напреднеш, ама трябва да бъдеш, кай, подлец. Бошлаф! Подлец ли? Архиподлец ти ставам аз тебе, брайно, ама где оня късмет А. Дж.
87
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес бегето, разкарайте съчиненията на този неадекватен *** и публикувайте най-накрая новината, в която армията за освобождение на Косово пое отговорност за атаките, тоест дългата ръка на Косово и държавите зад Косово, а както знаем те не са Русия и Сърбия.
86
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.Хммм,интересни и тревожни неща в последно време на Балканите!...В петък в Атина беше на посещение специалният посланик на Държ.департамент на САЩ по межд.енергийни въпроси Амос Хокстайн,който открито заяви,че САЩ са против прокарването на газопровода Турски поток. А трасето му мисля че е от Гърция през Македония и от там в Сърбия...