Груевски събра симпатизанти под знамената

Македония е силна, скандират хиляди в Скопие
Обновена: 18 май 2015 22:38 | 18 май 2015 22:30,
87
Груевски събра симпатизанти под знамената
Снимка: Reuters
В Скопие тече митинга на управляващата ВМРО-ДПМНЕ под надслов: "Македония е силна!"
 
Няколко десетки хиляди изпълниха площада пред Народното събрание в центъра на македонската столица в подкрепа на правителството на Никола Груевски. Веят се македонски, но и много сръбски знамена.
 
На централната трибуна са и хвърлилите оставки Гордана Янкуловска и Сашо Миялков. Двамата си тръгнаха след кървавия инцидент в Куманово, при който загинаха 8 полицаи. Янкуловска ръководеше вътрешното министерство, а Миялков, който е братовчед на Груевски, спецслужбите.
 
Според Груевски "народният митинг има за цел да докаже, че в Македония има народ с характер, който няма да позволи някой от вън с вътрешни слуги да изпълнява чужди интересни и да събаря легитимното правителство".
 
"Македония не е нито Никола Груевски, нито Зоран Заев. Македония е народа, който се е събрал тук. Той е отговор на тези, които създават сценарии, които мислят, че ще ни излъжат с монтирани аудио записи. Македония не се предава, Македония е силна", настоя той.
 
"Казваха, че цялата работа ще я приключат за няколко дни. Ето, четири месеци по-късно сме тук. Повече и по-силни от всякога. Тройно повече отколкото бяха те вчера. Искаме да им кажем. Няма да се оттеглим. Няма да се предадем", заяви Груевски.
 
Вчера пред сградата на правителството десетки хиляди души участваха в националния граждански протест срещу режима на Никола Груевски. Всички те поискаха незабавната оставка на кабинета.
 
Проявата на ВМРО-ДПМНЕ става само няколко часа след провала на втората лидерска среща с посредничеството на американския и европейския посланици.
 
В късните часове на деня стана ясно, че ЕС ще следи отблизо развитието на ситуацията в Република Македония.
 
В Брюксел първите дипломати на страните членки обсъдиха ситуацията в южната ни съседка, като изразиха загриженост от политическата криза. 
 
Българският външен министър Даниел Митов настоя за ясен ангажимент от страна на ЕС за разрешаване на текущата криза, мобилизирайки всички налични инструменти в много кратки срокове.
 
Той подчерта, че случващото се в Македония показва спешната необходимост от провеждане на необходимите с оглед на европейската интеграция на страната всеобхватни реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
7
 
! Отговори
Румби преди 8 години
До Анонимен 10Вземи и прочети малко какво пише в историята за Стамболов. Един от малцината ИСТИНСКИ патриоти, не като теб! За него Джеймс Бюканън казва следното - "Бих искал в моето отечество поне веднъж на 100 години да се ражда по един Стамболов" ! А ти си един безродник, роден да прекара живота си в поза партер.
10
2
 
1
 
! Отговори
Зъбльо преди 8 години
Знамената не се ядат!
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тук помните ли сергейчето и агента затворник доносник колко влака с беззъби, докараха в центъра на София?
8
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македонците трябва по най бързият и безкомпромисен начин да смажат изродената *** седерастия за да спасят страбата от разпадане.
7
10
 
10
 
! Отговори
minuvach преди 8 години
Видях що за *** са на тоя протест. Стана ми жал за тая държавица като видях какви хора подкрепят тия дпмне. Симпатизантите на Атака пред тия изглеждат като визионери с прогресивно мислене. Такива диваци не бях виждал от много отдавна.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имуенно македонци убиват Стамболов - заради предложението му към султан Абдул Хамид да окупира България и заедно с Македония да формира Урумели бейлер-бейство. Логично - майката на Стамболов е туркиня. Върхушката ни пак предава македонците и застава зад шиптърската мафия.
5
3
 
14
 
! Отговори
Гьоре преди 8 години
1000000 души на митинга!
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балканската Северна Корея - по изказа на "воеводата" еврогей Джамби - не се предава.
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тия сръбски знамена дето ги веят, няма да стигнат далеч. Кого заблуждават, че Македония е силна?
2
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как няма да има сръбски знамена, нали това управление е анти-българско все пак... Само, че не я чака добро бъдеще Македония ако продължава с анти-българската политика. Вместо към ЕС ще се приъединят към Албания!
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя мач с контра-протестите ние сме го играли. Очакваме следващата серия - фалит на голяма банка.