Гърция поставя ултиматуми на кредиторите си

Ципрас: Ако дългът не бъде облекчен, няма да има споразумение!
Обновена: 17 юни 2015 14:13 | 17 юни 2015 12:50, Анисия Иванова
99
Гърция поставя ултиматуми на кредиторите си
Снимка: Bulgaria On Air

Няма да има споразумение между Гърция и кредиторите, ако дългът на страната не бъде облекчен, отсече гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на заседание на парламентарната група на СИРИЗА. В това време основната опозиционна партия "Нова демокрация" обвини управляващите, че нямат за цел постигането на споразумение, а целят излизането на Гърция от Еврозоната.

Ципрас постави още две условия за постигането на компромис – пенсионерите и работещите да не бъдат допълнително натоварени и обвързващите условия на евентуално споразумение да бъдат насочени само към решаване на проблема с финансирането на Атина.

Ципрас заяви, че европейските кредитори избирателно взимат под внимание препоръките на Международния валутен фонд. От една страна те изискват фискалните мерки, за които настоява фондът, но от друга пренебрегват предложението му за орязване на дълга.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
15
 
! Отговори
Do Сириза преди 8 години
И с какво сега стремежите на Сириза са по-различни. Драпат за още един НОВ заем в размер на 7.5 милиарда.Ако бяха пичове както ти ги изкарваш, нямаше да реват за още пари, а да си стегнат държавата да връщат старите борчове.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До боцщо бе? Да не те е боцкал Боцко, че толкоз го мразиш? Или така пише на листчето от руското посолство?
20
11
 
12
 
! Отговори
Сириза преди 8 години
Подкрепа за всички Гърци. Със сигурност имат вина за положението в което са ,но основната вина се носи от МВФ и другите *** които знаеха че програмата която предложиха на Гърция няма да успее и само ще направи икономиката им по-слаба и ще увеличи дълга. Какво им предлагат от МВФ още от същото за да стане дълга още по-голям.Държането на Гърците е точно противовес на нашето а да не говорим на нашите политици (прости--ки).
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До гости как го дават хляба? Плащат като на роби и трябва да сме им благодарни?
18
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До nikiНикой няма да им даде пари на заем никога, ако не си връщат дълговете.****Че те няма и да искат . Връщат си драхмата и ще търгуват на изток. Друг вариант е предложенето ва Варуфакис за - "безсрочни облигации", т.е. които нямат срок за изкупуване ...свърши времето, когато ще покриваш дълг, чрез нов дълг! няма такъв филм - това би било самоубийство! Плащаш толкова, колкото практически ти позволяват възможностите, без да се товариш с нов дълг! това е рецептата за ИЗЛИЗАНЕ от дъното!
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лидерът на германските либерали г-н Кристиан Линднер иска Ципрас да уволни министърът на икономиката Варуфакис.Г-н Шулц преди време се изказа, че СИРИЗА е трябвало да се коалира с партия "Потами" а не с партията на "Независимите гърци".Как е възможно чужди лидери да се бъркат във вътрешните работи на една държава!?
16
9
 
22
 
! Отговори
123 преди 8 години
Тоя наистина не е в ред в главата. Държи се все едно той ще дава парите. Жалкото е, че от неговите палячовщини ще пострадат обикновените гърци като фалират и почнат да печатат обезценяващи се драхми като луди. Тази игра ва банк не работи в негова полза в момента.
15
8
 
13
 
! Отговори
niki преди 8 години
Дори и да няма споразумение, дори Гърция да излезе от еврозоната... тези пари пак ще има да ги връщат. Никой няма да им даде пари на заем никога, ако не си връщат дълговете.Не го разбирам тоя *** какво се е размрънкал....
14
12
 
15
 
! Отговори
До гост преди 8 години
Само че т.нар.от тебе "маляки" даваха и продължават да дават хляб на доста българи, албанци и т.н.Ей тука в пълна сила важи поговорката "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле."И ще добавя - "Пази боже, сляпо да прогледа!"Тази вечер във всички градове ще има митинг в подкрепа на гръцкото правителство...Успех на гърците!!!
13
15
 
20
 
! Отговори
гост преди 8 години
Начи нямам нищо против да наритат мързеливите "маляки" извън ЕС.
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами добре, няма да има споразумение. Да видим какво ще стане. Ще издухат супата на първо място гърците, после и българите като голям търговски партньор. А пари все така няма да има. Щото не става да печелиш 2 , а да харчиш 3, освен ако не си на подаяния.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо да напишете за самоубийствата в Гърция, а те за нещастие достигнаха голям брой...Снощи,както пишат гръцки сайтове, се е самоубил бившият шеф на болницата във Волос...От вчера видни гръцки адвокати заявяват, че ще потърсят правата на гърците в Комисията по правата на човека...От днес в Народното събрание на Г-я започна своята работа и Комисията по разследване на външния дълг на Г-я,като основно място ще заемат парите,давани за въоръжаване,за изпълнение на държ.поръчки от Siemens...
10
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До боцТози така наречен държавник ще закопае Гърция.
9
10
 
20
 
! Отговори
циника преди 8 години
а бе, вярно ли е, че откакто МВФ пое диригентската палка в "разрешаването" на гръцката дългова криза, дългът на Гърция спрямо БВП-то й е нараснал значително? И всичко това след като правителството на Нова демокрация изпълняваше стриктно перпоръките на Фонда и Тройката. Ама свърши се вече. Няма я нова демокрация и тройката изглеждат като препотени сополи пред гърците
8
26
 
32
 
! Отговори
боц преди 8 години
На това му се вика държавник, а Плевньо или Пожарникар!
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципраз кестерме заиграва "ва банк"
6
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция не поставя ултиматуми,Гърция иска кредиторите да изпълнят това,за което се бяха споразумяли през 2012год.,записано черно на бяло,че когато Гърция постигне излишък,ще й бъде облекчен дълга.Точно по тази причина Самарас съдра шушоните на частния бизнес с данъци,в края на миналата год.Г-я постигна излишък,а кредиторите се направиха на улави.На гърците се наложиха реформи,а в замяна кредиторите да дават заеми,но от август мин.год.не са дали и едно евро,а Г-я е платила 17,5млрд.до днешна дата
5
16
 
24
 
! Отговори
Мк преди 8 години
Айде фалирайте вече, писна ни от вас. Дано най-накрая се свършис тая сага...само пари се трошат а ефект никакъв
4
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът на Гърция е проблем на ЕС, че им дават кредити, а не помощи. ЕС и МВФ съсипаха Гърция, че им обещават повече а после не дават нищо или по-малко. И България трябва да излезе от ЕС, защото натрупа рекорден външен дълг от 50 милиарда евро и ЕС няма да го опростят.
3
7
 
33
 
! Отговори
88953 преди 8 години
Супер, ще купуваме имоти по гръцкото море!