Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка

Връчил я е на премиера Алексис Ципрас
Обновена: 6 юли 2015 09:50 | 6 юли 2015 09:03, Бойчо Попов
263
Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка
Яник Варуфакис. Снимка: БТА

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис е подал оставката си.

"Minister no more". С този туит в социалната мрежа Twitter Варуфакис обяви, че вече не е министър.  

Още по темата
„Подобно на всички борби за демократични права, така и това историческо отхвърляне на ултиматума от 25-ти юни на еврогрупата бе свързано с висока цена. Поради това от съществено значение е големият капитал, който нашето правителство получи от гласуването с „Не“ да бъде инвестирано непосредствено в „Да“ за правилното решение – в споразумение, което да включва преструктуриране на дълга, по-малко строги икономии, преразпределение в полза на нуждаещите се и реални реформи“, пише в своя блог Варуфакис.

По думите му скоро след обявяването на резултатите от референдума е бил осведомен „за определени предпочитания на някои участници от Еврогрупата и "партньори" за неговото ... "отсъствие" от заседанията - идея, по която министър-председателят Алексис Ципрас е преценил, че е полезно да се постигне съгласие. Ето защо Варуфакис напуска поста си на финансов министър.

Още новини за икономиката четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още по темата: ГърцияЯнис Варуфакис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста пошличък театър разиграха тези. "Народът не иска да бъде унижаван, няма да платим!"Красиви фрази, зад които стои грозната реалност, типичен популизъм. "Плувай, Йоргос, не е риба!"
135
0
 
5
 
! Отговори
Деби преди 8 години
Гърците и парите които дължат са най малкия проблем на Европа. Най големия проблем в европа са имигрантите от Азия и Африка. Това е една огромна БОМБА с часовников механизъм разположена по цялата европейска територия.
134
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците били казали НЕ....и кво ? голям праз!..и аз утре ще ходя пред банката където са ми кредитите и ще скандирам НЕ на условията , ще ги наричам терористи и хитлеровци, защото заради кредитите не мога да си позволя почивка на Малдивите!...ако банкерите ми опростят дълга или поне ми намалят лихвата ще ви информирам допълнително
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично за коминтерновец, забърква каша, краде пари и после дим да го няма :)
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да викнат Дянков - ще им омеси една хубава пица. :D
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бебе което не реве, по малко яде. Гърците по природа са хитри лисици
130
0
 
4
 
! Отговори
edin do 180 преди 8 години
А кьде са тези милярди,ако може да попитам?И не е ли много сложна тази схема?И защо точно Гьрция?
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИНАБоко е гладувал докато му се осладила кражбата. Покрай Живков, покрай Царя, покрай банкерката от класа щерка на комунистически посланик, покрай силовите групировки, едва ли някога въпросния Бойко си е легнал гладен. Но ако господ му е дал артистична натура, обаятелен дар слово -хитрослов...винаги ще има балами да му съчувстват за преживяния глад. Глупавите баби пенсионерки, от умиление и съчувствие към Бойко не чувстват глад :-)
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очакван ход преди новите преговори. Добре е да се поучим от Гърция как се води политика за постигане на целите. А целта е по-леко да се носи товара. Има една поговорка" Не е луд тоя дето изяде зелника, а този който му разреши. Кой не си е направил сметката на времето както трябва?
127
0
 
2
 
! Отговори
ЛУПИТО преди 8 години
от ДЕ пара СЕГА а банките затворени евра НЕМА факис фарофакис фалитакс
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дотук е добре, но сега трябва да убедят други държави от еврозоната, че е необходимо още 100 млрд. да се дадат. Това трябва да мине през всички парламенти и тогава идват парите. Колкото и да искат това ще е най-рано след една седмица, ако стане де. Прочетете западните преси и ще видите, че западноевропейците са много лошо настроени против Гърция. Излизането на Гърция вече не е такъв проблем и тя е малка икономика. Никъде няма да ходят и те, защата извън ЕС са загинали.
125
4
 
3
 
! Отговори
да преди 8 години
Гърция или ще клекне или ще умре от глад..има право на избор
124
4
 
17
 
! Отговори
ИНА преди 8 години
До ЕвроатлантикЖИВЯЛА СЪМ И ПРЕДИ 89ГОД. И НИКОГА НЕ Е БИЛО ГЛАД И МИЗЕРИЯ!!!АМАН ОТ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!!!!КАТО БОКО ,КОЙТО УЖ ГЛАДУВАЛ ДО 30 ГОДИНИ-с прасета,картофки и кочини!НИТО ЕВРОПА,НИТО САЩ НИ ПОМАГАТ РЕАЛНО.САМО НИ ПОЛЗВАТ.НАЙ- МАЛКО ГАРАНТИРАНА ПЕЧАЛБА ОТ МАРИЦИТЕ 14 МИЛИАРДА...... ,САМО 2% ЗЛАТО ОСТАВА У НАС.АБЕ, НПО,***,ЮНКЕРК,ЕВРОКРАДЦИ,РОТШИЛД.....МАЙ НЕ СМЕ ОТ НАЙ НАИВНИТЕ,НО СИГУРНО СМЕ НАЙ-ПРОСТИТЕ.ЗАЩОТО ПРОСТОТИЯТА, ТУК Е ИЗДИГНАТА В КУЛТ!ДА" ЖИВЕЯТ "БАНКИТЕ И РЕКЕТА ИМ ???
123
5
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
ИСТИНАТА Е, ЧЕ ГРЪЦКИЯТ ДЪЛГ Е ЕДНА ГОЛЯМА ПРОПАГАНДНА ИЗМИСЛИЦА НА ГЕРМАНО-ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРИ, КОЙТО "ПОМАГАЙКИ" НА ГЪРЦИЯ С ОТПУСКАНЕ НА ОГРОМНИ ЗАЕМИ С ОЩЕ ПО-ОГРОМНИ ЛИХВИ КЪМ ПРЕДИШНИТЕ, КОРУМПИРАНИ ОТ ТЯХ ГРЪЦКИ ПРАВИТЕЛСТВА, ВСЪЩНОСТ ИЗПРАХА МНОГО МИЛИАРДИ ЕВРО КАТО ГИ ПРЕНАСОЧИХА КЪМ ЧАСТНИТЕ ГЕРМАНО-ЕВРЕЙСКИ БАНКИ НА ЗАПАД ПОД ФОРМАТА НА ПЛАЩАНИЯ ПО ДЪЛГА, КАТО В КРАЙНА СМЕТКА ПАСИВИТЕ ОСТАНАХА ЗА СМЕТКА НА ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА!!! А КРАЙНАТА ЦЕЛ НА ГЕРМАНО-ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРИ Е РАЗГРАБВАНЕТО И РАЗПРОДАВАНЕТО НА ГЪРЦИЯ - ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, В КОЯТО ХОРАТА ВСЕ ОЩЕ НЕ СА В ДЪЛГОВО РО
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пари нямаднес ще отворят само някои клонове да могат пенсионерите да си вземат 120 еврокакво празнуват?
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горко ни. Сига ша ходим аргати при мамалигарите.
120
0
 
6
 
! Отговори
Лъжльо Мошеников преди 8 години
До тук се очертават три версии: 1. Варуфакис е предаден от своите и е изкупителна жертва.2. Той е спасяващия се тарикат.3. Разиграването продъжава по план. Коя е най достоверна?
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да ги оставим да попразнуват с празни банки, да видим всичките "смели" гърци как без евра ще продължат сиртакито, после като си свалят сами "демократично" поредното некадърно и крадливо правителство, да помолят на колене за помощ, не мога да разбера какво толкова им се радват някои като са крали и крадът от нас?!?
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е виновен,че до сега няма подписано споразумениепълен ***
117
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка"Засра положението и се омете... Дянков версия 2.0