В Гърция се плашат: Вървим към българизация!

Зам.-шеф на парламента описа положението в мрачни краски
Обновена: 9 юли 2015 14:22 | 9 юли 2015 10:57, Елка Василева
327
В Гърция се плашат: Вървим към българизация!
Снимка: Reuters

Първият заместник-председател на гръцкия парламент от партията СИРИЗА Алексис Митропулос описва в мрачни краски ситуацията в Гърция, смятайки, че тя е резултат от жестоките искания на кредиторите.

Още по темата

"Ние сме в трагична ситуация... дилемата, която кредиторите, за жалост, са сложили на масата, е или насилствена българизация на гръцкото общество, или излизане или прекратяване на отношенията с нас", казал през телевизионния канал Мега заместник-председателят на парламента.

Той добавил, че срещата на 28-те в неделя е свикана, за да бъде унизена още повече Гърция и да бъдат сплашени държавите-колонии, които са извън еврозоната.

Нещата са изключително трудни, в никакъв случай аз не съм "за" излизане на Гърция от еврозоната, дори и в състояние на фалит, казал още депутатът, като призовал премиера Алексис Ципрас да воюва по възможно най-добрия начин за своя народ, посочва БТА.

Окончателното решение за кризата в Гърция се очаква да бъде взето в неделя от ръководителите на 28-те страни от ЕС.

Атина връчи вчера на еврозоната официално искане за нова спасителна програма, а премиерът Алексис Ципрас обеща да бъде представен "надежден" план за реформи. Без нова спасителна програма Гърция рискува да излезе от еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
47
 
! Отговори
1 преди 8 години
добре дошли в клуба...
1
10
 
47
 
! Отговори
преди 8 години
Важното е ние да не вървим към Ципурозация, а вие вече сте стигнали до ръба на пропастта. Така че смело напред!