24-часова чиновническа стачка превзема Гърция

Хиляди се бунтуват срещу новите мерки за икономии
15 юли 2015 08:37,
42
24-часова чиновническа стачка превзема Гърция
Снимка: Reuters

Държавният сектор в Гърция днес ще бъде блокиран заради 24-часова стачка на работещите в него по призив на техния синдикат, за да протестират срещу новите мерки за икономии, за които по-рано тази седмица бе постигнато споразумение в Брюксел, съобщава радио Атина.

Днес се очаква гръцкият парламент да гласува новите мерки за икономии, с които бе обвързан евентуален нов тригодишен заем за Гърция.

Още по темата

Премиерът Алексис Ципрас се опитва да консолидира управляващата партия СИРИЗА.

Въпреки това оставките в правителството му продължават. След тази на финансовия министър Янис Варуфакис го последва и заместник министъра по европейските въпроси Никос Хунтис.

Според гръцкия сайт "Риал" трима министри ще напуснат кабинета, след като гласуваха против законопроектите, които иска Брюксел.

Ципрас на свой ред заяви, че няма да подава оставка.

"Няма да избягам от отговорностите си", каза той, макар и изправен пред нарастващия бунт в страната му.

Държавните болници днес ще обслужват само спешни случаи. В предупредителна стачка излизат и фармацевтите.

В свое съобщение синдикатът на държавните служители АДЕДИ заявява, че новият меморандум е антинароден и настоява документът да не бъде гласуван и да бъдат предотвратени рестриктивните политики.

Ръководството на централата призовава други браншови федерации и съюзи да излязат също на протести днес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 33-тия...,Май съм те настъпил защото споменах " Бащата на народите "/Путин /.То истината боли г-н "Анонимен" Аз поне си написах фамилията и не ме е срам да я нося вече 55г
32
1
 
1
 
! Отговори
Митев преди 8 години
До До 33-тия...,Доходът ми е повече от приличен.САМ си изкарвам прехраната , не ми "дават" заплата.Не тичкам да прося.Такива като теб дето все други са им виновни са ми отвратителни.
31
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Отличник на Европа. Да бе муцкооо, ама това няма да се реши с взимане на заеми които после не искат да връщат, за това става впърос. Уж си отличник а не си разбрал
30
2
 
0
 
! Отговори
Митев. преди 8 години
До АнонименНали Ципрас ходи при Путин? Отиде като "аслан" и се върна ***! Взима се заем от който има. И като си с паничката на просия не може да си"горд". Путин е " на гол тумбак чифте пищови". Сега и Иран ще му дръпне "петроленото килимче" изпод краката. Драги, "Които плаща той поръчва музиката" Така е било и така ще бъде!!!
29
1
 
1
 
! Отговори
do 31 преди 8 години
Идва една фаза, когато си в пирамда, когато никакви усилия не могат да те измъкнат - затова се казва "пирамида". Ако мислиш че, БГ ще изплати някога милирдите с които се награбва все повече, при положение че, БВПто и е няколко пъти-малко от гръцкото и "коланите" са доста по-затегнати вече... лъжеш се.Просто сега са нагънали гърците, понеже са неудобни, понеже намериха газ в морето им, понеже не са на власт либерали и т.н. Ще дойде ред и на останалите.Затова пирамидата се рестартира периодично със световни войни.
28
1
 
2
 
! Отговори
vrvm do 29 преди 8 години
Айде и ти малко разгледай цифрите на Гръцкия бюджет и ще осъзнаеш, че гърците харчат доста повече отколкото изкарват и разликата е от заеми, които гърците доброволно са взимали години наред. Сега трябва да се връщат парите и ти ми говориш, че е достойно да не ги връщат тъй като парите идват от "нищото", ама видиш ли гърците пак искат от тези лошите дето парите идват от "нищото" и са пирамида. Малко странна работа.
27
0
 
2
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Ципрас разправя по телевизията, че Шойбле го е заплашвал, че ако не подпише веднага, ще стане от количката и ще го набие.
26
4
 
2
 
! Отговори
До vrvm do 22 преди 8 години
Информирай се от къде идват парите които са им дадени в дълг и ще разбереш че, не само е достойно ами е единственото правилно решение ако не искаш да те анихилират.Заемите не са спестяванията на "германските работници" както ти казват. Това са пари "сътворени" от нещото, от банкерските "богчета"; пари които никога не са съществували и са създадени като позитивен баланс в банковите им активи, само защото някой е подписал парче хартия че ги иска. Това е тяхно "божествено" право. Системата е пирамида и гърците не са будали.
25
1
 
16
 
! Отговори
икономист преди 8 години
Гърците са толкова разглезени , че не са наясно какво искат . Като си против исканията на кредиторите няма да взимаш заеми ще се оправяш сам . Сега най добрия Ципрас стана най лош. Ципрас видя истината и се хвана за главата. Затова нека си стачкуват , ама банките още не работят нали . Айде OXI на цялата държава .
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спукахте ни ушите за Гърция, ама никой не пише за списъка, дето вчера лидерът на Независимите гърци представи,/ има го във всички сайтове,както и всички гръцки тв го казаха/ за 25-те милиона, дадени на средствата за масова информация и сайтове за рекламна кампания от Центъра за контрол и превенция на заболяванията!.........Дий, воле, дий!!!!!!
23
2
 
1
 
! Отговори
До dhl преди 8 години
А на тебе да дадем потупане по главата от името на банкерското съсловие и една близалка че, си такова добро момче/момиче и слушкаш ;)
22
0
 
18
 
! Отговори
vrvm do 22 преди 8 години
Достойнство и грък?:))) Кое му е достойното да дължиш пари на някой, да го плюеш, да искаш да ти опрости дълга и накрая да искаш още пари от същият когото обиждаш. Аз на това му викам висша степен на нахалство и глупост. Поведението им е равносилно на едни субекти от Гърмен. Достойно е да запетнеш ръкави и си върнеш версиите без да мрънкаш с работа и като затегнеш колана. Така правят истинските хората с достойнство, но не и гърците.
21
4
 
0
 
! Отговори
До художника преди 8 години
Разбирам мисленето ти формирано то соц-стереотипите с които си закърмена, но все пак те са капиталистическа държава преди БГ. Не ти ли минава през ума че, с бонуси и стимули ги поощряват, както казваш, да си вършат работата по-добре? Биха могли спокойно да им дадат тези пари като част от заплатата, без да ги "подканят" да си мият ръцете, идват навреме, подгряват колите и т.н. Тогава помраченото ти от завист съзнание щеше ли да е по-доволно че, нямат бонуси?
20
0
 
5
 
! Отговори
dhl преди 8 години
до waywardАми дай им на търтеите 3-4 млрд. да не им се накърни "достойнството" като си толкова отворен !!!
19
2
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
Интересно как индивиди, които НИЩО не работят, стачкуват?Това ми напомня за периодичните заплахи със стачка на нашите ромове.
18
3
 
5
 
! Отговори
Отличник на Европа преди 8 години
До SharkНе бе муцка, протестират за същото, което и на вас не ви харесва- ниски доходи, съсипана икономика, слугинаж на чужди интереси и разпад на обществото. За разлика от вас, гърците знаят, че тези неща не се решават, като само псуват на маса докато се наливат с домашна ракия.
17
7
 
7
 
! Отговори
wayward преди 8 години
защо ревете на чужди гробища бе разбирачи !? хората поне имат достоинство и си го устояват-за разлика от такива като вас.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглост, дебелоочие, тъпоумие, каквото и да напиша, все ще е недостатъчно! Айде, да дигат гълъбите вече тези, да ги подаряват на руснаците, на китайците, на марсианците, че ни писна целокупно !!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До (-_-)Напълно си прав,във всички подписани меморандуми има условието,че Гърция не може да вземе заем от друго място...
14
0
 
6
 
! Отговори
Голяма безработица преди 8 години
Стига сте писали само за чиновниците.Защо никой не пише,че частния бизнес умря.До сега са затворили 250хил.фирми,а след налагане на още по жестоките данъци,ще затворят останалите.Така напр.при деклариран доход 30хил.е ще трябва да платиш данък 29%+100% данъка като капаро за следващата година+2%извънрд.данък+650е за фирма и по още толкова за всеки клон+4800е соц.осигуровки8700+8700+600+650+4800=23450e,отделно данък лукс за кола 2500куб. 1200е Всеки ден затварят по 60 фирми...