Одрин се опразва – мигрантите се разотиват, но къде?

Старата османска столица винаги е била ценен пункт за бежанците
20 сеп 2015 13:10,
70
Одрин се опразва – мигрантите се разотиват, но къде?
Снимка: архив, Булфото

Стотици мигранти, предимно от сирийски произход, които се бяха събрали около град Одрин с надеждата да прекосят затворената за тях турско-гръцка граница, започнаха да се разпръсват на малки групи след призив на турския премиер Ахмед Давутоглу, съобщи Франс прес.

Групата от около 500 души, които лагеруваха при тежки условия до международната магистрала, водеща към границата, през последните дни на няколко пъти се сблъскваха със силите на реда.

Още по темата

Снощи те напуснаха околността в автобуси, наети от властите. Някои от тях се присъединиха към група от около 1500 мигранти, които се намират в града. Други се върнаха в Истанбул, на 200 км на изток, съобщава АФП.

Властите се надяват, че след освобождаването на магистралата, другите мигранти, които лагеруват в града, ще го напуснат скоро.

Турският ислямско-консервативен премиер Ахмет Давутоглу се срещна снощи в Анкара с шестима представители на мигрантите, за да разреши ситуацията. След края на срещата той обясни в Тwitter, че е "помолил бежанците до понеделник да прекратят акцията си".

"Гласът на нашите сирийски братя бе чут от целия свят, сега те трябва да се върнат към нормалния живот", заяви премиерът.

Той обеща да продължи да прави всичко за над 2 милиона сирийски бежанци, които се намират на турска територия. "Готови сме да изпратим хората към страни, които им отварят вратите си, но за нещастие нито една страна не е дала позитивен отговор", изрази съжаление Давутоглу.

Одрин е последният голям град на турска територия преди границата с Гърция и България. Старата османска столица винаги е била ценен пункт за бежанците, отиващи в Европа, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 8 години
Ние не си даваме бежанците, идете си ги търсете от където щете,Турция е 80 милиона и до 2020 трябва да стане над 100 милиона,не даваме и един човек,гледайте си работата!ха-ха-ха-ха-хааааааааааааааааа
29
1
 
9
 
! Отговори
На къде ли... преди 8 години
.....КЪМ ХОТЕЛИТЕ ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ,БЕ....ха,ха,хаааааааааааа....НАЛИ СЕЗОНА ВИ БЕШЕ СЛАБ ...А??!!СЕГА ШЕ ГО УСИЛИМЕ ,ПРЕЗ ЗИМАТА !!!!!!
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция затвори границите,и всички мишки почнаха да излизат от дупчиците си ,и да цвъркат врели некипели :)
27
4
 
26
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
Споко - след един два месеца като им застудее на шалварите ще спрат да прииждат. Тия са свикнали на топло.
26
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички мигранти в Германия и Германия вън от ЕС! Това е решението за бежанската криза на Европа! Стига с тези бежанци и германският диктат в Европа!
25
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера , кандидатът за президент - Доналд Тръмп , каза ,че Обама е мюсолманин и че не е роден в Америка !Не може да преговаря със силните лидери и не е уважават от тях !Против нелегалните мигранти - от които престъпниците преобладават ! Против мюсолманите - които са проблем , с радикализирането си !
24
3
 
41
 
! Отговори
ТА преди 8 години
ТЕ ОТ АРАБСКИТЕ СТРАНИ НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ТИЯ МЛАДЕЖИ НЕЗНАЙНО КАКВИ СА.КРИЕЙКИ ИЛИ ИЗХВЪРЛЯЙКИ ДОКУМЕНТИТЕ СИ.ВСИЧКИ СЕ НАЗОВАВАТ АЛ САЛАМ ОЛ ШАЛАМ ШУШОНИ НА МУШОНИ.ЛУДА РАБОТА .ОТ ИГРАЧКА ЩЕ СТАНЕ ПЛАЧКА.
23
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aдрианопол римски, после византийски град, многократно бил в пределите на първото и второто българско царство, калто и в Санстефанска България и след Балканската война. Точно че е бил столица на азиатските за малко ли намерихте да споменете бе национални предатели!?!!
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
40.Живеещите Европейци в САЩ се отличават, че тукашната пропаганда не може да ни накара да й вярваме 100%50% от Американското население вярва , че някъде има враг и врагът трябва да се унищожи и да изпратят американските деца да се бият . Другата част , са против войните които САЩ водят . Президента който ще е харесван е Тръмп ,който е против мюсолманизирането и че той е за преговори със всички лидери - китайски, японски, руски .. Защото са умни и защото са умни , не трябва да ни е яд !
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
43.Парадокса е ,че не сме очаквали ,че ще отидем толкова далеч!По думите на Живков , който каза : " Ние строихме, строихме социализъм, но се получи парадокс. Ние сме готови с перестройката , сега Вие "?Сега разбирам много добре , кои са Ние ?? И кои са взели власта след Ние !
20
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешни сте! Добре имате причина да мразите съветска Русия, но тя вече отдавна не съществува, неадекватно продължавате да мразите и днешна Русия и омразата до толкова ви е заслепила, че не можете да видите цялостната картинка. Националните ни интереси, майната им !!! Важното е че руснаците винаги са лоши.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
40.Парадокса е че аз живея в САЩ !
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
38.Е сега издигна ли се сред децата на комунистите - които станаха демократи- капиталисти ?
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
37.САЩ са съгласни ! Защото нямат друг избор . Въпреки че поставят условия , след свършен факт .
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
31.Много си сигурен кой къде ще си обира крушите !Въпросите не се решават от твоята любов към И.Д ??
15
4
 
31
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
И от кога Асад стана зло? От както американските медии се захванаха с него, а останалите започнаха да им пригласят. Преди американските интереси да се насочат към Сирия, ти какво по точно си слушал или чел за Асад? Не бъди повърхностен, Сирия беше светска държава, дали Асад е диктатор или не, не е важно, важното е че няма амбиции да създава ислямски халифат включващ Балканите, дори и да е зло това го прави малкото зло. Хора, четете не само официалните медии, не се подавайте на манипулации
14
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30Путин ако иска да се среща и с арменския поп това си е негов проблем и повод за гордост от твоя страна. Специално Нетаняху отива в Москва за да направи предложение на Путин да си обира крушите от Сирия на което Путин няма да може да откаже.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само Ердоган ще посети Москва на 23 сепрември , за 1 ден да разговаря с Путин . Ще разговаря и с Пакистанския лидер , който ще бъде в Москва . За там се е запътил и Израелския държавен глава Нетанияху . Това става преди да посетят ООН в Ню Йорк , ще посетят Москва .
12
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Значи съвсем законно избрания Асад е зло, а ИД не?Точно така взе да схващаш.
11
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25Съгласен съм че там има едно огромно зло, но не съм съгласен че огромната зло е ИД. Най-голямото зло в Сирия е Асад и поддържащата го Русия.