Брутален арест на пешеходка, пресякла на червено

Хърватка на 66 г. беше просната от полицай на улицата
Обновена: 18 дек 2015 14:02 | 18 дек 2015 14:00, Елка Василева
202
Брутален арест на пешеходка, пресякла на червено
Снимка: Glas Slavonije

Възрастна жена беше брутално задържана от полицай в центъра на хърватския град Осиек. Причината – минала като пешеходка на червен сигнал на светофара. За това нарушение едър полицай поваля 66-годишната жена на улицата и й слага белезници. 

На видеото се вижда как полицаят се опитва да спре жената, за да му покаже личната си карта. Тя се съпротивлява и непрекъснато повтаря: "Как не ви е срам", "Оставете ме на мира", а в един момент казва: "Имам лични проблеми". След това полицаят започва да употребява сила, за да попречи на жената да избяга. В един момент полицаят дори извиква подкрепление, което скоро пристига на мястото.

Видеото е заснето от полицая, който включва камерата, когато започва да преследва жената.

"Беше страшно да се гледа. Да беше направила не знам какво, не е наред полицай така да скача по жената. Когато я повали, той клекна върху нея, а тя започна да вика за помощ. Когато й слагаше белезниците, жената, очевидно шокирана, се опитваше да се измъкне, но той така изви ръката й, че мисля, че й извади рамото. Това е много страшно. Видях, че това е женица, която не е опасна за околните", разказа свидетелката на случая, цитирана от Index.hr.

От прокуратурата съобщиха, че жената ще бъде обвинена заради пресичането на червен светофар и отказа й да се идентифицира пред служителите на реда.

По-късно хърватският вътрешен министър Ранко Остоич съобщи, че началникът на полицейското управление в Осиек и полицаят, извършил ареста, са се извинили на жената. Преди това министърът осъди случилото се във Facebook: "Ненужно, лошо и руши авторитета на полицаите. Това не ни трябва".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: арестХърватияОсиек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаи, какво да правиш. Могат да застрелят дете щото люпи семки.
95
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ненужно, лошо и руши авторитета на полицаите. Това не ни трябва".На нас май ни трябват и то по 10 на светофар. Нямаме навик да спазваме дори елементарни правила, всеки прави каквото си иска...
94
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по скоро и у нас почне да се действа така с пешеходците които пресичат където им падне толкова по добре.
93
0
 
13
 
! Отговори
т преди 8 години
До дкогато караш шофИОрски курс,първата ти работа е да разбереш,как се пише и едва след това можеш да правиш коментари
92
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От прокуратурата съобщиха, че жената ще бъде обвинена заради пресичането на червен светофар и отказа й да се идентифицира пред служителите на реда....сериозно, крайно..но...само от това разбират балканските ни кратуни..както има правилник за шофьори, така има за пешеходци, каруци и колоездачи..
91
13
 
4
 
! Отговори
д преди 8 години
Сега карам шофиорски курс и разбирам колко е гадно тъпите дядки и баби да си мислят че след като са старци всички ще им спират а всъщност е ужасно сами застрашават живота си и после ти викат, че не спираш божеее........................
90
2
 
11
 
! Отговори
БАРАК МАЙМУНЯКА преди 8 години
А У НАС В ЛАЙНАРСКАТА АМЕРИКА НАПРАВО ГИ ЗАСТРЕЛВАМЕ , НО ДЕМОКРАТИЧНО !!!!
89
7
 
9
 
! Отговори
д-р Дулитъл преди 8 години
мдааа...чета в коментарите,че оправдавате грубостта на ченгетата спрямо жената...добре,че Ранко Остоич не е на вашето мнение....ако имаше някой вас да ви мачка ,когато протестирахте нерегламентирано на "Орлов мост" щеше ли да ви е хубаво ,куки нещастни !
88
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицая нямаше избор. Жената не се подчени и през цялото време се дърпаше
87
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майка ми няма да пресече на червено и няма да се прави на луда, и да бяга от полицая. Възпитание, уважение и акъл се искат. Като гледам твоята не те е научила да пишеш нито на кирилица, нито да обиждаш не познати.
86
7
 
10
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Умираме от кеф, когато има повод някакъв, за да псуваме полицията. А полицията и нейните служители са НАШАТА ДЪРЖАВА! Имат си трески за дялане, като всеки човек, като всяка организация! Но в крайна сметка униформения полицай е представител имено на тази държава. Ако си на 6 или на 106 години,заповяда ли ти нещо униформения полицай, едва ли го прави за собствено удоволствие - ще се подчиниш безпрекословно. Изразът "брутален арест" е сладък като "жестоко убийство"- сироп на орехова баклава.......
85
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам проблем. Жената се опита да използва това, че е жена и е възрастна, за да избегне глобата. Не виждам как можеше да я задържи без да употреби сила след като се опитваше да се отскубне? Може би трябваше да я пусне ? Никой не е над закона. Това, че си стар или жена или с лични проблеми не ти дава право да пресичаш на червено. Можеше да станат купища бели.
84
11
 
5
 
! Отговори
Buchvarova преди 8 години
Policaite ste kompleksari. Priemetego,bokluci
83
7
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 8 години
Точно така трябва да се действа с тези дърти престъпници- не ги е срам, те са най-голямата опасност за сигурността на държавата. А ако беше някой наркопласьор по друг начин куките щяха да действат - уважително, умолително. Ало не сте ли чули , че има неправомерно използване на сила, в кой съд ще ви повярват, че не можете да арестувате бабата без да я тръшкате на земята?
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 83Ти си просто... Не знам какво да ти кажа. Ей заради такива като теб държавата ни е в това състояние. Какъв *** манталитет бе, *** такъв ? Правилата за движение са за безопасността на абсолютно всички, които участват в тях, и всеки, който не ги спазва следва да бъде наказан подобаващо. Като е червено - ще чакаш. Какви *** манталитети, какви теории на конспирации, боже опази от такива като теб.
81
9
 
16
 
! Отговори
11 преди 8 години
СЯКАШ ГЛЕДАМ НЯКОЙ ОТ НАШИТЕ ПУЛИЦАИ -И ТЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ САМО С ВЪЗРАСТНИ ХОРА,А ИНАЧЕ ...........
80
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е особеното на клипа? Жена отказва да се подчини на полицейско разпореждане и бива арестувана.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ор 106Аре стига с тези боксьори бе клоун!!нагледал съм се на оакани бАксьори.Да не говорим за тези на ринка като Опулев.А за нокаутиране на полицай по татово време щеше да ти се случи случка от 15 години пандиз.Не знам от кое село си и кой ти разказва врели-некипели но пък и не ме интересува.
78
10
 
15
 
! Отговори
177 преди 8 години
казал и да спре и да си покаже документите , тя не е спряла , значи сама си е виновна , така трябва да се процедира , браво на полицая
77
5
 
2
 
! Отговори
hi преди 8 години
Струва ми се че е нагласено !!!!