Брутален арест на пешеходка, пресякла на червено

Хърватка на 66 г. беше просната от полицай на улицата
Обновена: 18 дек 2015 14:02 | 18 дек 2015 14:00, Елка Василева
202
Брутален арест на пешеходка, пресякла на червено
Снимка: Glas Slavonije

Възрастна жена беше брутално задържана от полицай в центъра на хърватския град Осиек. Причината – минала като пешеходка на червен сигнал на светофара. За това нарушение едър полицай поваля 66-годишната жена на улицата и й слага белезници. 

На видеото се вижда как полицаят се опитва да спре жената, за да му покаже личната си карта. Тя се съпротивлява и непрекъснато повтаря: "Как не ви е срам", "Оставете ме на мира", а в един момент казва: "Имам лични проблеми". След това полицаят започва да употребява сила, за да попречи на жената да избяга. В един момент полицаят дори извиква подкрепление, което скоро пристига на мястото.

Видеото е заснето от полицая, който включва камерата, когато започва да преследва жената.

"Беше страшно да се гледа. Да беше направила не знам какво, не е наред полицай така да скача по жената. Когато я повали, той клекна върху нея, а тя започна да вика за помощ. Когато й слагаше белезниците, жената, очевидно шокирана, се опитваше да се измъкне, но той така изви ръката й, че мисля, че й извади рамото. Това е много страшно. Видях, че това е женица, която не е опасна за околните", разказа свидетелката на случая, цитирана от Index.hr.

От прокуратурата съобщиха, че жената ще бъде обвинена заради пресичането на червен светофар и отказа й да се идентифицира пред служителите на реда.

По-късно хърватският вътрешен министър Ранко Остоич съобщи, че началникът на полицейското управление в Осиек и полицаят, извършил ареста, са се извинили на жената. Преди това министърът осъди случилото се във Facebook: "Ненужно, лошо и руши авторитета на полицаите. Това не ни трябва".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: арестХърватияОсиек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на някой мина ли му през акъла, че точно такива с "лични проблеми", които пресичат пред коли и камиони гледат да се самоубият, а късметлията, който мине през тях, ще го лежи ( не и в България де)Полицаят в случая е спасил живот и няколко човешки съдби
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая е от партията на Гея. Тея си мислят, че закона за тях не важи, ама там не е България.
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изкукала червена пенсия решила да се прави на мъж пред полисмена и той деликатно и показва кой на какво място е. *** тея червените вече полудяха. Това се казва държава, а не като тук хахави пишат по сайтове за стотинки и мечтаят за червен фашизъм. Трябва да се наказва с бой и затвор всяка проява на червената чума.
53
0
 
15
 
! Отговори
гнус журналистическа преди 8 години
"Възрастна жена беше брутално задържана от полицай в центъра на хърватския град Осиек. Причината минала като пешеходка на червен сигнал на светофара. За това нарушение едър полицай поваля 66-годишната жена на улицата и й слага белезници."Абсолютна манипулация. Чудя се журналистът, написал тази статия, гледал ли в въобще видеото, за да види за какво става въпрос. Гнусна журналистическа работа.
52
1
 
12
 
! Отговори
BG преди 8 години
По принцип не обичам полицаите, но което си е право - право си е ! Жената е направила нарушение, второ - полицая не прилага веднага сила, а след като жената категорично отказва да му се подчини !!! Закона си е закон, щом е арестувана трябва да се подчини иначе полицая просто си върши работата !!!Ако смята че е арестувана неправилно, след като отиде в полицейското може да подаде жалба, да извика адвокат и т.н Ясно е че не и е приятно да бъде арестувана след като е направила нарушение :)))
51
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Героя позира за снимката. Вижте реакциите на колегите му. Явно не одобряват действоята му.
50
1
 
2
 
! Отговори
Вола преди 8 години
Кукувица *** по главите на всички хора. Паника и безсилие е обзела света.
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз като полицай, щях да я игнорирам, и щях да се насоча към по-важни приоритети, като спиране на автомобили! Трябва да сме практични, и трябва да освояваме полезното с отгворното!
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем нормална реакция от страна на полицая. В случая няма нищо нередно.И "бруталният" арест не е за това, че е пресекла на червено, а затова, че не се подчинява на полицейска заповед.
47
3
 
16
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 8 години
Браво на полицая, бабето явно цял живот не е спазвала ред и закони и решила да продължава в същия дух ама е станала за пример на друг подобни нагли личности!
46
3
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Автоара на таз статия очевидно силно съжелява че жената не е просната и размазана от някоя кола на улицата! И през ум очевидно не му минава мисълта, че полицаите са и направила услугаСъс сигурност 1 път завинаги са я отказали да пресича неправилно и ще поживее дълго.....
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, то вярно че отговорността изчезва с годините или пък не се носи отговорност, ако човек е пиян, дрогиран или невменяем, или объркан или пък ако му е за първи или втори път. То вече никой не носи отговорност, а полицаите само били биели. Аман от изкривени идеали. Малко бой са яли повечето хора в днешно време. На много хора им куца дисциплината в днешно време и всеки прави каквото си иска. Ама като дойдат крадците и към тях полицаите не проявяват сила, тогава всеки реве, нали. Двуличници!
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тук защитаващите полицая май в главите им са само права и АКТОВЕ Чай не си знаят задълженията. Примери бол.
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е писна ми от *** толерастия вече. Полицаят я кара да спре, за да си понесе отговорността, тя се противопоставя! Освен това, това не е блъскане и събаряне. Той я държи за едната ръка с цел да я обездвижи, че да и сложи белезници. Какво искате да прави, да я гледа и да подтичва след нея ли. Абе вие къде сте расли изобщо. Тя се дърпа и не се подчинява. Е товага всеки *** знае, че идва СИЛА, за да се сложат белезници. Точка. Оплачете се на арменския поп колко лош бил полицая.
42
11
 
3
 
! Отговори
мръсници преди 8 години
Мръсни хърватски комунисти.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен жената си има някакви психични проблеми. Неадекватно поведение за такава ситуация. Стават такива неща, жалко за нея, че се излага по този начин на тези години. Може да има деца, внуци...цял свят я гледа.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тия са същите като нашите !Веднъж станах свидетел как простаха един пенсионер заради контрольорите в градския транспаорт.
39
3
 
10
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Е нищо брутално няма на тия кадри! Както е дърта и си *** проблеми, това означава ли, че трябва да подтичква и да се прави на глуха?!?! А пък и този полицай докога трябваше да се държи любезно???
38
0
 
9
 
! Отговори
Бандо преди 8 години
А в същото време разни елементи си пресичат държавните граници необезпокоявани и непроверявани. Още в началото на конфликтите в Ирак и Сирия се съобщи, че почти всички затвори са разрушени и затворниците са избягали на свобода. Е, добре са ни дошли в Европа! Само Бог знае какво носят в раничките си, но иначе другите ще ни скъсат от проверки, че чак и обувките ни събуват по летищата. Ех да бяхме толкова стриктни и мнителни към всички и най-вече към тези, които наистина заслужават.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗащо, по каква логика веднага АКТ? Добрият, обучен полицай в кокретният случай трябвало да направи само забележка.Абе, ти *** ли си ? Каква забележка, това е явно неспазване на закона, за което има конкретно цитирани в закона санкции, във формата на глоби във вероятно доста малък размер. Каква забележка ? Пресичаш грешно - забележка, крадеш кола - пляскане по ръката, убийство - задвратник и псувня ? Айде стига сте говорили глупости.