Брутален арест на пешеходка, пресякла на червено

Хърватка на 66 г. беше просната от полицай на улицата
Обновена: 18 дек 2015 14:02 | 18 дек 2015 14:00, Елка Василева
202
Брутален арест на пешеходка, пресякла на червено
Снимка: Glas Slavonije

Възрастна жена беше брутално задържана от полицай в центъра на хърватския град Осиек. Причината – минала като пешеходка на червен сигнал на светофара. За това нарушение едър полицай поваля 66-годишната жена на улицата и й слага белезници. 

На видеото се вижда как полицаят се опитва да спре жената, за да му покаже личната си карта. Тя се съпротивлява и непрекъснато повтаря: "Как не ви е срам", "Оставете ме на мира", а в един момент казва: "Имам лични проблеми". След това полицаят започва да употребява сила, за да попречи на жената да избяга. В един момент полицаят дори извиква подкрепление, което скоро пристига на мястото.

Видеото е заснето от полицая, който включва камерата, когато започва да преследва жената.

"Беше страшно да се гледа. Да беше направила не знам какво, не е наред полицай така да скача по жената. Когато я повали, той клекна върху нея, а тя започна да вика за помощ. Когато й слагаше белезниците, жената, очевидно шокирана, се опитваше да се измъкне, но той така изви ръката й, че мисля, че й извади рамото. Това е много страшно. Видях, че това е женица, която не е опасна за околните", разказа свидетелката на случая, цитирана от Index.hr.

От прокуратурата съобщиха, че жената ще бъде обвинена заради пресичането на червен светофар и отказа й да се идентифицира пред служителите на реда.

По-късно хърватският вътрешен министър Ранко Остоич съобщи, че началникът на полицейското управление в Осиек и полицаят, извършил ареста, са се извинили на жената. Преди това министърът осъди случилото се във Facebook: "Ненужно, лошо и руши авторитета на полицаите. Това не ни трябва".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: арестХърватияОсиек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Яснооо! преди 8 години
Тези терористи от ИДИЛ не си правят майтап и ще тероризират целио свет!
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До SSКазваш на попа да не оправдава никой, а сам оправдаваш бабичката. Дори и полицаят да си затваря очите за тия, за които говориш, това не променя факта, че бабето пресича грешно, и заслужава глоба. След това ясно се вижда, че се съпротивлява, не спира когато я викат, разбира се, че ще я арестува, това е напълно адекватна постъпка. Теб ако те застреля някоя бабичка какво, да я оправдаят ли, че е имала проблеми или че е на години вече... Я се осъзнайте.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е полицая, ами ако е дърто камикадзе!? И аз бих постъпил така, като стана полицай! хихи
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
може да е неприятно ,но полицая е прав.достатъчно време ходи слид нея и я приканва да спре,тя дори нападаше няколко пъти
32
0
 
7
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
Мъжа ми има глоба за неправилно пресичане. Удоволствието струва 30 евро (в Мадрид) :)
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо, по каква логика веднага АКТ? Добрият, обучен полицай в кокретният случай трябвало да направи само забележка.
30
1
 
10
 
! Отговори
Пак преди 8 години
Този тип пешеходци освен да създават разходи и главоволия нищо друго не правят.Когато един такъв нарушител пресича неправилно при сблъсък най общо става следното:-травма за шофора който го е ударил(псих./фин.)-травма за пешеходеца-предизвикване на задръстване-разходи за катаджии/полицаи-разходи за застрахователи-главоболия за всички свързани с произшествието-медицински разходи-евентуални разходи за общината-последващи съд. разходи и губене на врем и париИ само защото някой го мързи.
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пресича на червено, игнорира полицейска заповед, отказва да се идентифицира на служител на полицията, съпротивлява се, налита и на бой. Е, в щатите щяха да я застрелят като куче.
28
3
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 години
До попаОтче що не вземеш да се гръмнеш.Тоя курназ полицай сто процента стои мирно и отдава чест когато го срещнат сериозните криминални елементи от този хърватски град, обаче на бабите дето пресичат неправилно и извива ръцете.Недей да оправдаваш никой, всички живеем тук и знаем какво представляват балканските полицай, а то и май всички по света са същите.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пресичането на черввно е изключително опасно, както за пресичащия, така и за ВСИЧКИ(!) останали участници в движението. Няма как да ни харесва прилагането на прекомерна полицейска сила, но ако това ще доведе до по-висока информираност у ***, които минават на червено- то подкрепям. Освен това, когато полицай ти каже да се идентифицираш- го правиш и точка по въпроса
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До попаИ какво ти отговаря плицая? Нещо от сорта-не съм на смяна. Пусни си молба в районното.
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи си голям ***... В Русия ще я размажат на улицата и ще я спукат от бой още преди полицаите да са дошли...
24
10
 
2
 
! Отговори
23323 преди 8 години
егати и тъпака е тоя полицаяц!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен една лелка ми изскочи така. Уж не могат да ходят, а точно пред мен се втурна. Късмет, че реагирах бързо и спях. Заради нея ме удариха отзад. Да ги глобяват такива, за да си изчакват светофара. Вчера пак гледах от спирката как една кака се втурна да пресича на червено на 10 метра от светофара.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12 - а в россия да я размажат по асвалта така, че после да не могат да я отлепят!
21
5
 
11
 
! Отговори
попа преди 8 години
Самият факт, че полицаят включва камерата и не се притеснява да арестува жената говори, че той си знае правомощията, не смята, че върши нещо нередно и няма от какво да се страхува. Ето по записа именно се е стигнало до развръзка. Коренна разлика с нашата милиция. Иначе, встрани от това, ние гражданите, като имаме проблем, веднага спираме първия полицай и молим за помощ. Но ако полицаят ни помоли да спрем и да се легитимираме, почваме да шикалкавим. Това е признак на балканския манталитет.
20
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 8 години
ОК, гадно да гледаш такова отношение към възрастна жена. Но не е нормално да не се легитимираш пред полицай или да оказваш съпротива при арест! Жената е била наясно, че е направила нарушение и не е искала да плати глоба! Ами ако теоретично носеше колан с експлозиви трябваше ли да се отнасят "внимателно" с нея, защото е възрастна !? Отказ от легитимиране или арест навява и такива мисли! В крайна сметка живеем във време, в което деца се самовзривяват, изключено ли е да го направи и подобна жена ?
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм против полицейската държава, но в случая подкрепям полицая. Жената е агресивна, отказва да си даде документите, кой да я знае коя е, с каква цел е там. Ако пресече на неправилно място и някой я блъсне, нечий живот може да зачерни, ако изкарат шофьора и него виновен. В случая полицаят има право, според мен, на бялото черно не мога да кажа. Проблемът е да се спазва законът от всички и полицията да преследва по този начин всички нарушители, но това вече е друга тема.
18
8
 
4
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Ушевите по цял свят разбират само от едно - бой, бело и да свършват на метадон!
17
0
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 9Истински случай: Собственикът на частното училище в село Сладка Вода(варненска област) е бил обикновен търговец и по някаква причина се е возил в една лада на задната седалка един ден. Ладата спряна в насрещното до спирката пред ЖП гара Варна. Идва милиционер и казва на шофьора: Охооо, на някой му се е приискал акт. А Койно отваря задния прозорец и казва на милиционера: Изчезни от тука, ве! Чуваш ли какво ти казвам?Ченгето се стъписало и се отдалечило.Де да го знае-може да е от партията!)