Почина Мустафа Коч – президент на империята "Коч холдинг"

55-годишният мъж получил инфаркт по време на тренировка
Обновена: 21 яну 2016 15:25 | 21 яну 2016 15:00, Елка Василева
89
Почина Мустафа Коч – президент на империята "Коч холдинг"
Мустафа Коч. Снимка: архив, Reuters

Мустафа Коч – президент на най-големия турски бизнес конгломерат е починал в Истанбул след инфаркт. Той си е отишъл на 55-годишна възраст в американската болница на фондация „Вехби Коч”, съобщава „Хюриет дейли нюз”.

Крупният бизнесмен е откаран в държавна болница рано сутринта. После с хеликоптер е преместен в болница "Вехби Коч", която принадлежи на фондация на семейството, но не е могъл да бъде спасен. Лекари съобщиха, че е получил инфаркт, докато е тренирал. Първа помощ му е била оказана от неговия бодигард и треньора му.

Мустафа Коч е президент на „Коч холдинг” – най-големия индустриален конгломерат в Турция. Той постоянно присъства в класацията за топ 10 на най-богатите турци.

„Империята край Босфора” е оценена като една от 200-те най-големи компании в света. Дейността на семейния конгломерат обхваща всички сфери на икономиката - търговия и производство на хранителни стоки, битова техника, автомобили, банково и застрахователно дело, финансови услуги, информационни технологии, енергетика, строителство, туризъм.

През 2003 година Мустафа Коч пое президентския пост в холдинга от баща си  Рахми Коч, който през 2014 година беше обявен за четвъртия най-богат турчин.

За много бизнесмени каже ли се Коч, се подразбира Турция и обратно.

Коч холдинг има много контакти със САЩ и с много страни по света.

Коч холдинг бе инвестирал и в България, с веригата супермаркети Рамстор.

Мустафа Коч е от третото поколение президенти на холдинга. Син е на Рахми Коч - президентът, който се оттегли поради напреднала възраст и остави ръководството на холдинга на Мустафа Коч. Същият три мандата досега бе президент на Асоциацията на турските бизнесмени, най-влиятелната организация на едрия бизнес.

Преди време Мустафа Коч, който страдаше от наднормено тегло, си направи операция за свиване на стомаха и за кратко време бе свалил около 40 кг.

Мустафа Коч има две дъщери. Погребението му ще бъде на 24 януари, в неделя. Следващият в йерархията Коч холдинг е братът Али Коч.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган, премиерът Ахмед Давутоглу и много политици от Турция, а и от света, изпращат съболезнователни телеграми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ТурцияМустафа Коч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 333 нямаха некадърни *** на влас там е истината Ако царска България се бе отървала от червената чума И ние щяхме да сме така
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще го наследи младия Коч чудо голямо обаче 1 лев вече е 47 златни рубли
9
5
 
61
 
! Отговори
333 преди 8 години
Един от основните виновници турската икономика да е така силна.Там имат цели бизнес династии от 20-30те години на 20 век.Хора като фамилия Коч докараха големите инвеститори като Форд,Пежо на joint venture споразумения.Докато ние тук само лаем и си,чешем езиците хората имат големи бизнесмени в реален смисъл,а не нашите мутро-ченгета с хотели по морето и далавераджийски бизнес ощетяващ хазната
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястреб Османлията Алооу, боядисаното врабче, ти по-добре се ориентирай към онази Украинката ли беше, Беларуската ли, дето му е жена, там ти е келепира на теб, а не тук ! Тук вече е ясно, взел-дал !
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБанкянският коч и той тренира :)- - - -Е, хайде късмет де ........
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе исках аз да му продам онази колона от Търново дето пише на нея че човек и добре да живее умира, ама беше стиснат и не ми даде тогава 30 млн. !? Много били ? Ееее ми сега .... бог да ти прости !!!
5
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един турчин по-малко.
4
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банкянският коч и той тренира :)
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познайте сега кой от нашите пишман милионери ще купи от него хотел и казино Принцес ?
2
14
 
14
 
! Отговори
Т.ъ.п преди 8 години
Добре, че си ти, да му дадеш акъл на Коч. Ако беше оживял, можеше да те вземе да му даваш съвети .
1
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова му е било писано на, човека. Нека се замислят всички ламтящи наши политици за пари и да осъзнаят, че на този сят се само временно и за малко и просто не си струва да трупаш подобни богатства защото никога няма да им се насладиш на практика.