Трагедията в Скопие – Божия катастрофа

Държавата избяга, твърди очевидец на водния ад при комшиите
8 авг 2016 10:22,
23
Трагедията в Скопие – Божия катастрофа
Снимка: БТА

"Гледаш как хората умират и не можеш да им помогнеш". Така Рамуш от скопския квартал "Сингелик" описа наводнението, което опустоши Скопие, Тетово и други по-малки населени места в съседна Македония.

Според мъжа Македония е преживяла истинско цунами, "Божия катастрофа".

Още по темата

Бедствието взе най-малко 22 жертви. Днес е ден на национален траур в тяхна памет. Сред жертвите има възрастни хора, но и малко дете. Издирват се още изчезнали.

Спасителните екипи ги търсят в обстановка, която прилича повече на бойно поле – разрушени сгради, мостове, обърнати коли, дворове, превърнали се в езера.

На място работи тежка военна техника, в града са и 4 екипа български пожарникари. Събират се дарения от Червения кръст. Силно необходими са храна, дрехи и вода.

Рамуш е превърнал магазина си в пункт за раздаване на минерална вода, идват и други хора, които оставят помощ за пострадалите. "Държавата избяга", сподели мъжът пред bTV.

По думите му експремиерът Никола Груевски и високопоставени държавни служители са посетили пострадалия квартал, поседели са за кратко и просто са си тръгнали. А именно неизпълнени политически обещания може би са "удавили" "Сингелик" – каналът от 20 години е в строеж.

"Всички политици ни лъжат: "Ще го градим!". Ако беше чистен, това може би нямаше да стане", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
95 литри вода на метър квадратен която буквално се е изляла над планинските части на Скопие според Вас е малко? Това че синоптиците там описват случилото се като природен феномен също не Ви говори нищо? Няма такава система за отводняване която може да се справи с такова количество вода при такива условия. Колко и пари правителството им да е похарчило за паметници това няма нищо общо със случилото се. От такова нещо само Бог пази или имаш късмет да се спасиш зависи дали сте вярващи или не.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И любимата ми фраза, която ясно описва бъдещето, след 49 години военните ще служат само за да помагат на бедстващи хора в райони с природни бедствия, това ще е първият случай, в който хората ще се радват да ги виждат близо до домовете им :D
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мн ми е смешно как никой от вас не осъзнава, че това тепърва започва, че човека има огромна вина за него, не защото не е подобрил инфраструктурата и т.н., а защото така и не осъзна природата и как работи, как трябва да е в синхрон с нея, без да нарушава баланса, подобни бедствия от 5 години се случват все по-често навсякъде по света, бурите ще стават все по-мощни, ураганите ще стават все по-мощни, аномалиите ще стават все по-контрастни, времето ще става все по-непредсказуемо, просто последствия.
5
2
 
9
 
! Отговори
Tome Nikolov преди 7 години
Makedonija E Bugarska zemja Bila e Bice..
4
0
 
18
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Това можеше и да не се случи ако стотиците милиони евро.,които Груевски и компамия потрошиха за Дисниленд центъра на Скопие бяха използвани за подобряване инфраструктурата на столицата. Скопската инфраструктура не е пипана от реконстукцията на града след голйамото земетресение през 1963 година! Жалко за загиналите Бог да ги прости, а на политиците им дреме на шапките те стягат изборите през есента
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде вината си е само и единствено в хората! И трябва да бъде споделена между политиците и партиините назначения с обещанията, автоматично забравени веднага след избора им; яловата и най-вече "не правещата нищо" администрация и приноса й към ежедневните абсурди на и в битовизма ни; и не на последно място - приносА на илектората, в цялото му многообразие от реализирани тарикатлъци за лично облагодетелстване и разбира се, за обществена сметка или мерен в бездействия и безразличие
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Божия катастрофа"? Човешко безхаберие по-точно, братчеди. Недовършен канал, незаконно строителство, много вероятно затлачено речно корито... Като при нас в Аспарухово преди години. Жалко за хората и дано да няма повече жертви... Ама ме съмнява.
1
17
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
македонците да помислят защо господ ги наказва един пьт сьс земетресение и вторис наводнения дали не са грешни дали не трябва да осмислят поведението си