Ранената Нурай: Слушах как куршумите барабанят край мен!

Младата жена вече не е в реанимация, диша самостоятелно и говори
5 яну 2017 09:07,
116
Ранената Нурай: Слушах как куршумите барабанят край мен!
Нурай Алиосман. Снимка: Facebook

"Слушах как куршумите барабанят край мен". В тази реплика, изречена от ранената българка Нурай Алиосман в новогодишната нощ в клуб "Рейна", е побран ужасът, изживян от стотици невинни хора, по които все още неизвестен терорист стреля безразборно.

Бащата на пострадалата при терористичната атака българка е вече до дъщеря си в болницата в Истанбул, съобщи за "24 часа" посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Още по темата

Самата тя четвърти ден е до 28-годишната млада жена, която от няколко години живее и работи в Норвегия.

Нурай вече не е в реанимация, преместена е в самостоятелна стая, за нея се грижат изключително добре, каза посланик Нейнски. Според лекуващите лекари животът й е вън от опасност. Диша самостоятелно и говори.

"Тя е много мила, красива и нежна. Изключително интелигентна и борбена", разказа впечатленията си Нейнски.

"Тя е по-мобилизирана от нас, здраво стъпила е на земята", добави посланикът.

Нурай си спомня кошмара в нощта на Нова година. Говорили и за безумеца, стрелял на месо безогледно, докато стотици невинни хора от цял свят посрещат 2017 г. Куршумите му убиха 39 души, ранените са 69.

Младата жена ще остане в болницата в Истанбул поне още една седмица, преди лекарите да разрешат тя да бъде транспортирана до Норвегия, където да продължи рехабилитацията й. До няколко дни докторите ще махнат дреновете от белия дроб, с което ще отпадне и най-сериозната опасност от усложнения.

При пристигането си бащата на момичето е бил посрещнат на най-високо ниво от екипа на болницата. Тя е държавна, университетска и е една от най-добрите в Истанбул, обясни Нейнски.

Бащата е разговарял с консилиум от специалисти, които се грижат за Нурай, както и с шефа и декана на болницата. В болницата ги е намерил и български лекар, който работи там като хирург. Още през 1989 г. е заминал за Истанбул, като преди това е бил във варненска болница. Това допълнително вдъхнало кураж на близките на Нурай.

"Аз и като майка съм се ангажирала с този случай. Ще помагам на младата жена с всичко, което е по силите ми. Независимо че се налага да се върна към ангажиментите си в посолството в Анкара, оставам на разположение. В Истанбул е генералният консул, който ще има грижата за всичко необходимо", увери Надежда Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нурай е българско име, дори има такъв хан във Волжка България, естествено това не е известно на проруските "националисти" от бАтака, и второ няма значение етноса, щом е български гражданин държавата трябва да реагира адекватно, въпреки че в конкретния случай Надето се впряга щото сигурно мацката е на някой солиден баровец, в този клуб неходят обикновенни хора
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С техните камъни, по техните глави.
25
4
 
14
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Лошо е, че страдат невинни хора. Само че монетата винаги има 2 страни. Едната е именно тази, невинните хора, които страдат, а другата е, че вината а това е на Ердоган. Заради неговата мегаломания страдат невинни хора. Да не говорим, че Турция има да плаща исторически дълг и ще си го плати с лихвите заради геноцида над християнските народи. Както е казано "Бог забавя, но не забравя". И тогава са били клани невинни хора, нали така. Е, ще плащат сега, няма начин!
24
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правим се на много велики, но турците в Българя са в пъти по-работливи от нас, виждал съм го с очите си много пъти, дори няма база за сравнение. Друго което ми е направило впечатление е тяхната гостоприемност, която разбива на пух и прах мита за нашата гостоприемност. Търговците им също са за пример, усмихнати и дружелюбни, а не навъсени БГ чубани. Пътувайте повече по света, защото е шарен и красив, може би тази спотаена омраза базирана на невежество ще отмине някога.
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ковнала е некой баровец, вероятно в Норвегия нищо не работи, в това заведение бирата е по 60 лири към 30 и кусур лева, то затова Надето толкова се напъва
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Норвежката полиция защо не се погрижи за "служителката" си? Метнах едно око на норвежката преса, след атентата. Там никой не е чул за Нурай.
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве готина мацка.Дано оздравее и се възстанови по-бързо!И да и се наредят нещата в живота.Колкото до троловете тука - аре бегайте в къщи, под някой мост!
20
7
 
8
 
! Отговори
bulgaro преди 7 години
...Na armenskata i vhifutskz pasmina....nyama da uspeete da razdelite bulgari i turci! Nie shte se borim dokray....nie imame budeshte...vie i teroristite..ne!!
19
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НУРАЙ Е ЕТНИЧЕСКА БЪЛГАРКА!!!1
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се радвай когато къщата на съседа гори, следващата е твоята. Ако пък съседа е добре и ти ще си щастлив и доволен. Не е хубаво това, което става в Турция и особенно икономически!Дано се измъкнат някак от това блато!
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
STRELKITE V TAQ RABOTA VZEHA DA POKAZVAT KRAVARITE. NO V BALGARIQ MEDDITE GI E STRAH DA PI6AT ZA TOVA
16
6
 
16
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Пуйкистан не го чака нищо добро. Да му мисли бай Реджеп. Свят ще му се извие. Ще си обръсне редкия мустак от яд.
15
10
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това не е бьлгарка и не харчете парите на бьлгария има си посланик на норвегиякоито да поеме нещата в турските болници има и други деца за които ние сьбираме париза лечение и никои не им обрьща внимание докато не внесат суматахаиде стига с тази демагогия
14
0
 
21
 
! Отговори
станчо преди 7 години
Ей лай*нарски пед*ерастки мод . няма да ми триеш коментарите к*о*п*е*л*е нещастно. спам ли искаш във всички теми??? Явно когато се пишат нормални коментари тогава ви се включва гумата.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да се оправя момичето, иначе едно е сигурно не е счетоводителка в Норвежката полиция, и между впрочем това заведение е доста скъпо дори и за стандартите на Норвегия, не случайно сред посррадалите е и един от най-богатите йорданци със състояние от няколко милиарда
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ensonhaber/reina-saldirisinda-yaralanan-amerikalinin-goruntuleri-2017-01-04.htmlMOJE DA VI OSVETNE MALKO
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвам се, че се оправя, но защо ни съобщават за българка с турско име, живееща в Норвегия??? Може и по една статия за другите оцеляли да напишат, ако се чудят с какво да си запълнят сайта
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OT KOMENTARITE SE RAZBIRA ZA6TO BALGARIQ E V TOVA POLOJENIE... NIE VIE TE NIE VIE TECELTA NA ANGLOSAKSONITE E POSTIGNATA I TUK. RAZDELQY I VLADEY. SEGA VE4E BALGARIQ SE KONTROLIRA MN PO DOBRE OT KRAVOJADNIQ ZAPAD S POMO6TTA NA PODOBNO MISLE6TITE DETO KOMENTIRAT NIE VIE TE
9
29
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българския народ е така деградирал след 60 години комунизъм ... такава низша *** е останала в България, че е направо страшно да си го помислиш.
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки народ който загуби ориентирите си за добро и лошо е обречен на изчезване